Bundan vazgecemiyorum.
Sizin affetme olasiliginiz ne durumda hata yapan insani? Buyrun...
Sizin affetme olasiliginiz ne durumda hata yapan insani? Buyrun...
Karşımdaki insanı tek kalemde silme gibi bir huyum yok ne yazık ki ancak olmasını isterdim.O zaman bazı şeyler daha kolay olurdu.Kafamda kurduğum milyonlarca cümleler ile uğraşırken buna zaman bulamıyorum belkide.Hep bir anlama, nedenini öğrenme çabası mevcut.Olmamalı.
Oldu da tek kalemde sildim, tamamen çıkardım hayatımdan.O zaman onun canını yakmak için bir takım girişimlerde bulunurum.Saçma sapan girişimler değil ama.Bu da tek kalemde silme olayına fazla dahil olmuyor ne yazık ki.İntikam duygusu bile vazgeçmemenin bir kanıtı çünkü.
Bu konuda kendimi sabit bir fikre atamam gerekli.
açıklaman güzeldi :) kızlar biraz daha hassas sanırım :)
Teşekkür ederim :) Bende öyle düşünüyorum.Biz kadınlar duygularımızla hareket ettiğimiz için bu konuda daha düşünceli ve hassas oluyoruz.
Aslında yok ama görüyorumki tepki vermesen kişi benim kafamın en üstüne çıkıyor.Aff ediyorum ettikçe şımarıyor.Ben yaparım yine üzerim o beni yine aff eder diye bir hallere kapılıyor.Bu yürek artık yorgun.Her şeyi aff edemiyor.Artık bazı insanları çıkarıyorum hayatımdan.Onlara beni üzmeye var olan haklarını ellerinden alıyorum.
hassas bir kişiliğin var sanki :) duygusal gibisin..
Inılmasi zor olabilir ama bende insanım :).Gülerim , ağlarım, kızarım , duygusal olduğum dönemler var vs.
Peygamberimizin zamanındaki insanlar kötü bir şey yaptıktan sonra affedildiklerinde bunu suiistimal etmiyorlar hatalarını anlayıp eskisinden daha iyi işler yaparak düzeliyorlardı. Günümüze gelince hata yapmaya alışmış insanlarla dolu dünya. Onları affetseniz bile suiistimal edeceklerinden tek kalemde silmek en iyi seçim olur çoğu zaman. Dikkat! Çoğu zaman dedim çünkü nadir de olsa affedilmeye değer insanlar da çevremizde yaşamakta..
Haklisin ne denir..
Sildiklerim oldu. Önce hep şans verdim, sabrettim, GEÇER dedim, ama olmadı. Bir kalemde silmedim anlayacağınız. Ben hoş gördükçe karşımdaki şahsımı HEP BÖYLE YÜRÜR BU İŞ diye sanır oldu. Doğal olarak silinip gittiler. Affetme derken, öfkelenmeme değecek insan karşıma çıkmadı. Hayatımdan sildiklerime de öfkeli falan değilim. Allah yollarını bahtlarını kalplerine göre açık etsin.
öfkelendirmeyi başarırlar ancak değmezler :) ne güzel anlatmışsın..
Teşekkür ederim. :)
rica ederim :)
Cevap
32Cevap
bazen gerekli bir özelliktir ama abartırsan kibirlilige kadar yolu vardır cok matah bir özellik olmamakla birlikte kimisine gercek anlamda gereklidir cünkü sana artık zararlı olmaya baslamıstır ben genelde yapıcı olmaya yönelirim ilk anda tabi karsılastıgım durumda etkiler hareket rotamı ama ne olursa olsun yargısız infaz yapmam vardır muhakak bir gecerli neden o nedeni irdelemek lazım gerekce tatmin ediciyse kararımı askıya alırım yok degilse o zaman baska secenegim kalmaz
haklısın o sınırı biraz aşıyorum sanırım :) teşekkürler
Kesinlikle var. Şöyle söyleyim sana. 12 yıllık bir arkadaşım var. Dostum olarak göremiyorum bir türlü. Hiçbir şeyde yapmadı bana. Ama soğuduğumu hissettim arayı yavaş yavaş soğutuyorum. Çünkü küsmek istedim kaç kere gelip konuştu falan bir şekilde halloldu. Birileriyle görüşmek zorundaysam onlara elimden geldiği kadar iyilik yaparım. Ama onları bıracakacağım zaman geldiğinde umursamam bile istersem çok iyi anlaşayım. Umrumda bile olmazlar. Gözümü kırpmadan bırakıp silerim.
bazen bir gözünden düşüyorlar sonra ağzıyla kuş tutsada yaranamıyorlar banada :)
evet sildiğim oldu en yakın arkadaşımı sildim hala konuşuyorum ama aramızdaki soğukluk ona dert oluyor ( sebeb eşi yüzünden bir yıl konuşmadı benimle sonra özür dilerimler seni kaybetmek istemem arkadaşımlar vs aklın nerdeydi ne yaptım ben çok merak ettim sebeb de yokken aramadı sormadı sırf eşi benimle görüşmesini istemediğinden dolayı ve bende tek kalemde sildim )
tabi son pişmanlık fayda etmiyor..
Birileri benden mi bahsetmis :) tek kalemde siler yok ederim hatta tek kalemde Nisan atmis bir insanim fazla kindarim bazen ben bile kendmden korkuyrm :)
oo nişan mı attın :) hayırlısı olsun hakkında
susarım ben çok. kırar susarım kızdırır susarım hata yapar susarım sabrederim farketsin diye etmeyincede son bir tartışma ve herkes kendi yoluna olur
anlayana kadar DİYORSUN :)
genelde anlamıyorlar malesef :)
çok sevdiğim insanlar büyük yanlışlar yaptığında affedemiyorum ve maalesef silmek zorunda kalıyorum. değersiz olanlar zaten mühim değil.
:D bencede.
Önceden hep affederdim hep de kazik yerdim en sonunda silince insan daha huzurlu oluyo
bencede :)
Beni sileni bende silerimmm silmedikleri surece sorun yok
dokunmayan yılan diyorsun :):)
Yaptığı yanlışa bağlı beni aldatmışsa kesinlikle geri dönüşü olmazz silerim
aldatmanın affı yokk :)
Var.
Mesajlarıma geç cevap yazarsa silerim
Benle konuşurken başkasyla da konuşursa silerim
Eğer ileride evlenirsem bu 2 davranıştan dolayı boşarım bile :AD:A:D:D::D
Bekara kolaydir kari bosamasi derler bizim oralarda :)
3 senelik bir ilişkiyi bitirdiysem, ortada çocukta olsa boşarım.Eğer bu davranışları yapan bir eşim olursa bende boşamazsam iki cihanda gün yüzü görmeyim :) Böyle kadınla işim olmaz
senden korkulur :)
Benden niye korkulsun, yapmasın öyle malca hareketler
tamam ağabey büyüksün saygılar :)
Evet var aslında direk nefret edemem ama yediremiyorum yanlışı siliyorum bende.
yedirememek koyuyor zaten :)
yaptğı yanlışa göre değisir ancak aptal yerıne koyarsa hıc şansı olmaz mezara kadar sılerım arkama bıle bakmam
en güzeli tebrikler, eğer karşındaki şerefsizlik yaparsa silmek en doğrusu..
galiba :)
Çok büyük hatalar olmadıkca umursamam ama oldumu da gözünün yaşına bakmam siler atarım.
at bencede :)
Sildim mi geri dönüşü yoktur, ama kolay kolayda silmem. Büyük bir hata yapması lazım, bana çok ters düşen bir davranışı hatası olmalı.
keşke bende de olsa dediğm bir özellik. ama hiç bir zaman yapamadim
bazen yıpratıyor ama insanı :)
Evet mumkun ama ani bir kararla bir anda yapacagim bise degil... Yapilan yanlis her neyse o an tepki gosteririm tabi ama sonrasinda enine boyuna dusunurum sakin kafayla... Silinmesi gerekiyosa silerim...
hata yapan , bana karşı hatasını genellikle devam ettireceginden
affetmem. .
Ayni ben :)
e haklıyık ama :-)
bazenn bılemedım kafam attıgı herhangı bı zaman kanks
Senin kafan atsada kizamazsin gibi geliyor kimseye :)
:) ben teşekkür ederim.
tuhaftır aslında hatasını kabul eden tükürdüğünü yalayabilen bir insanımdır lakin bazı durumlarda inadım tuttumu sinirim geçmiyor gözüm kararıyor silerim
var yaptığı hata büyükse affetmem hem lüksüm değil onu allah afetsin
cümlemizi :)
amin
O anki psikolojime göre tek kalemde de silebilirim ya da aman salla derim
Asla affetmem, geri de dönmem, siler atarım.Tabi bu biraz hatanın kendisi ile de alakalı.
ben hepsini direk silerim sonra onlar gelip özür dilerler genelde
yapamıyorum. bir anlık sinirle yapsam bile pişman oluyorum
Şöyle söyleyeyim silmişliğim var. En yakınım dediğim arkadaşımı ilk hatasında sildim. Normalde hiç bir insanı hemen ilk hatasında silmişliğim yoktu ama bu baya benim ona olan güvenimi sarsmıştı ve yaptığı çok büyük bir hataydı bende sildim. He pişman mıyım? Değilim. Affetseydim yine yapacaktı. Ve ben ona eskisi gibi güvenemezdim de zaten.
Erkekse ve arkadaşımsa 9 kere affederim.
Kadınsa ve sevgilimse kaleme dahi yazık etmem.
affı mümkün olmayan söz ve davranışa tölerans göstermem
birikim sonucu tek kalemde silerim atarım attımda zaten kopamıyorsam bile onu içimde öldürürm insan her zaman yaptıkları için değil yapmadıkları için pişmanlık duyar
içinde öldürmek.. kullandığım tabirlerden biridir :) teşekkürler..
Hatasız insan olamaz, herkesin hataları vardır.Bilerek yapıyorsa silerim affetmem, bilmeden olduysa affederim.Kimse kusursuz değil.
En iyi cevap hak etmiş ona katılıyorum gerçekten
:) teşekkürler adaletli bir seçim yaptım galiba
Herhalde çok sevdiğiniz biri yaptığınız küçük bir hatadan dolayı sizi silerse anlarsınız yaptığınız yükünü
Silebilir.
Herşey bir yere kadar ondan sonrasını gözüm görmez
sende o ışığı gördüm :)
Hatasını tekrarlamaması için silerim ve sildimde
İnsan cok eksildimi cevrenden pekisi? :)
İnsanları silememe huyum var :/
Var oyle bir huyum sahip oldugum en guzel sey.
var evet kinciyim çok selam bile vermem !
oo benden çok varmış desen :):)
biliyorum ama bununla mutlu olanları görünce şaşıdrdımm :)
kopan ipi bağlasan da izi kalıyo.
kesinliklee :)
:) :) en güzel huyum bu :D
Yaptığı yalnışa bağlı ama genelde af olmaz bende.
bendede :) teşekkürler..
var öyle huyum yanlış yaparsa biter
Önceden vardı şimdi yok. Affetmemek en iyisi
Aff ederim , ama silerim de
Var, ama kısa süre sonra pişman oluduğum da oluyor
Hayır asla yapamıyorum bunu.
Asla affetmem. Tek kalemde silerim
acımam.silerim
bendensin dostum :)
En sevdıgım huyum
ciddi misin? :)
şaşırdım :) sevmiyorumda ben
kendi huyumu
bide o var evet :)
yok ama keşke olsa...
iki kalem darbesi ile çarpı atıyorum :P
evet var.
sende mi brütüs? :)
sonradan bu hale soktular beni normalde böyle değildim :)
anında silerim..
bende var aslında iyi bir huy değil
hiç düşünmem tek kalemde SİLERİM..
var evet
Var.
VA R
Tek kalemde silerim
Siliyorum.
keşke ^^
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar