Birisine "çok kırıldığınızda" hangi tavırları takınıyorsunuz?

Kalp kırmak ve duyguları suistimale uğratmak; bunun cellatlığını yapmak çok basit bir iş. Herkes ağzından çıkacak bir kelimeyle veya yapacağı olur olmadık -yersiz- davranışla sizi dumura uğratabilir. Birçok kişi hassaslığını hemen sergileyemese bile içine kapanıp "ağlanıp sızlanarak" nefretini yaşar; bazıları da gamsızlığını sürdürerek o insanları hayatından daimi soyutlar. Her kime kırılırsanız kırılın gidebileceğiniz tek yer kendinizsiniz öncelikle bunu unutmayın.

Bizler sadece ciddiye aldığımız, büyük değerler atfettiğimiz insanlara kırılan varlıklarız. Umrumdışı dediğimiz kimselere kırılıp ciddiye alacağımızı zannetmiyorum; bazıları çok melankolik gerçi hiç tanımadığı birine dahi kırılabiliyor. Orada da muhteşem öz güvensizlik seziyorum ben. Neyse, insanlar sevdiklerini üzmezler; üzmemelidirler, buna yeltenenin sevgisini sorgularım. O an kendinizi değersiz hissedersiniz, soğursunuz ve inanın bana eskiden kalan samimiyetinizi biraz zor yakalarsınız. Namümkün dereceden gerçekleşen "ya tamamen yok etme ya da araya mesafe koyma" yaptırımına gidersiniz.

Kinci biriyseniz falan demeyeceğim "istisnai durumlar hariç" pişkin insanlara ikinci şans verilmemeli kanısındayım. Affetmek büyüklük falan değildir her zaman için; bazen de kendi kendinizin pimini çekip patlatmaktır. "Restine rest" ilkesi nedense bana daha cazip geliyor; zaten karşınızdaki insan sizi anlayıp kavrayacak idraka sahip olsa kırmaz. Kırsa dahi bir şekilde bunu telafi eder, kaldı ki o telafi aşamaları bana samimi gelmiyor. Genelde yapılanlar bellidir; üzüldüğünüzü ve kırıldığınızı karşı tarafa belirtir "özür dilemesini" talep edersiniz ve bir şans daha tanırsınız. Eğer buna yanaşmıyorsa hayatınızdan çıkartıp yolunuza devam edersiniz. Ne yüzünü görmek ne de sesini duymak istersiniz; hiçliğe bırakırsınız o insanı.
Birisine çok kırıldığınızda hangi tavırları takınıyorsunuz?
Bu güne kadar sizi büyük ölçekte kıran insanlar oldu mu; kırıldığınız durumlar içerisinde nasıl bir politika izliyorsunuz?
Birisine "çok kırıldığınızda" hangi tavırları takınıyorsunuz?