16 çeşit kişilik türü var. Benim kişilik türüm Arabulucu INFP-T testi internetten yapabilirsiniz Dünya nufusünün sadece yüzde 2 si benim kişiliğime sahip
aynı kişiliğe sahip olduğum kişiler Jim Morrison, Bjork, Andy Warhol, Bob Marley, Emily Blunt, Virginia Woolf, William Shakespeare, Vincent Van Gogh, JRR Tolkien
INFP’ler partnerlerine anlayışlı ve empatik davranırlar, onları olduğu gibi kabul ederler. Partnerlerini, bireyselliklerini ifade etmeleri için teşvik ederler. Eşleriyle güçlü bir bağ kurarlar ve sadık davranırlar. INFP’ler destekleyici, sevecen ve onlara bağlılık gösteren bir eşle mutlu olurlar.
INTJ “Mimar” kişiliği Yükseklerde yalnız yaşamak, az rastlanır olmak ve kişilik özelliği olarak en stratejik kapasiteyi bulundurmak; bunların hepsi Mimarların çok iyi bildiği özelliklerdir. Mimarlar toplumun yüzde ikisini oluşturur ve bu kişilik tipinin kadınları %0,8’lik bir oranla özelikle az rastlanır cinstendir; kendilerine benzeyen ve entelektüel birikim ile satrancı andıran manevralarına ayak uyduracak bireyleri bulmak onlar için çoğunlukla zorludur. Mimar kişilik özelliği taşıyan insanlar bir yandan hem hayalperest hem de kararlı, öte yandan hem hırslı hem de kendilerine özeldirler; şaşırtıcı derecede meraklı olmalarına rağmen enerjilerini israf etmezler.
Doğru Tavrı Amacına Ulaşmaktan Hiçbir Şey Alıkoyamaz Daha hayatlarının ilk dönemlerinde bilgiye doğal bir susuzluk hisseden Mimarlar, çocukluklarında çoğunlukla “kitap kurdu” olarak nitelendirilirler. Bu ifade çevrelerindeki kişiler tarafından onları aşağılamak için kullanılsa da, bu ifadeyi içselleştirirler ve hatta bununla gurur duyup, geniş ve derin bilgi dağarcıklarının tadını çıkarırlar. Mimarlar ne biliyorlarsa, bunu paylaşmaktan hoşlanırlar ve kendi seçtikleri konular üzerindeki ustalıkları konusunda kendinden emindirler, ancak bu kişilikler dedikodu gibi “ilgi çekici olmayan” dikkat dağıtıcı meseleler üzerine fikir beyan etmektense kendi alanları dahilinde zekice bir plan tasarlamayı ve hayata geçirmeyi tercih ederler.
Fikrini savunmaya hakkın yoktur. Bilgi temelli fikrini savunmaya hakkın vardır. Hiç kimse cahil kalma hakkına sahip değildir.
HARLAN ELLİSON Birçok gözlemciye göre Mimarlarla ilgili paradoks onların, aslında en azından saf mantıksal perspektif açısından, mükemmel derecede mantıklı ve birbirine ters çelişkilerle yaşama becerileridir. Örneğin, Mimarlar aynı zamanda en ayağı yere basmayan idealistler ve en katı kuşkucular olabilirler; bu, görünürde imkansız bir çatışmadır. Ama bunun sebebi, Mimar kişilik tipine sahip insanların gayret, zeka ve izan ile hiçbir şeyin imkansız olmadığını düşünmeye meyilli olmasıdır; aynı zamanda da, insanların bu fantastik sonuçları gerçekten başarmak için çok tembel, dar görüşlü ve benmerkezci olduklarına inanırlar. Yine de, gerçeğe dair bu kuşkucu bakış açısı, ilgi duyan bir Mimarın ilişkili olduğunu düşündüğü bir sonuca ulaşmasına engel olamaz.
ISFP-A çıktı. Maceracı kişilik tipleri gerçek sanatçılardır, ancak bu tipik olarak dışarıda mutlu küçük ağaç resimleri yaptıkları anlamına gelmez. Yine de, çoğunlukla bunu mükemmel şekilde yapabilme kapasitesine sahiptirler. Bundan ziyade, toplum geleneklerinin sınırlarını zorlamak için estetiği, tasarımı ve hatta seçimleri ve hareketlerini kullanırlar. Maceracı kişilikler, güzellik ve davranışa dair deneylerle geleneksel beklentileri çökertmekten zevk alırlar; “Beni bir kutuya hapsetmeyin!” ifadesini muhtemelen birden fazla kez kullanmışlardır.
ESFJ-T imişim ben. Konsül kişilik tipini paylaşan insanlar, daha iyi bir ifade bulununcaya kadar tabiri caizse, popülerdir; kaldı ki, oldukça yaygın bir kişilik tipi olmaları ve nüfusun yüzde on ikisini oluşturmaları da düşünülünce, bu mantıklıdır. Konsüller lisede sınıfın amigo kızları veya futbol takımının oyun kurucusudurlar, ortamı belirlerler, bütün dikkatleri üzerilerine çekerler ve takımlarına zafer ve ün yolunda liderlik ederler.
Arabulucu INFP-T çıkmıştı benim. Özelliklerini unuttum yapalı olmuştu. Aslında bazı dönemlerde tekrar yapın değişebilir diyorlar da benim pek değişmiyor malesef.