İftara kadar geçen zaman geçmek bilmiyor 😄

İllüzyondan farksızdır zamanın geçmemesi durumu; zira bu hayatta su gibi akıp giderken tutamadığımız -durduramadığımız- tek detaydır kendisi. Sosyal hayvanlar olarak totem yapıp da "geçmesini istemediğimiz" vakitler zaman bizimle alay eder. Geçtiği vakitler veya geçmediği vakitler tiye alır tüm insanlığı; ruhumuza duyurmadan kendimizden geçeriz. Bakış açısına göre değişir bana kalırsa, zamanın mekaniğindeki denge "atlatıldığı ya da sündüğü" vakitlerde incecik bir tel üzerindeki danstan ibarettir. Her insan mutlaka geriye dönüp baktığında zamanın delişmence çok çok hızlı geçtiğini görür. Fakat ne var biliyor musunuz; geleceği beklerken bir türlü geçmiyor gibi geliyor insana bu meret. Ağır çekim türünden yaşıyorsunuz sanki de bir türlü ilerlemiyor, olduğu yerde kalıyor sanki. Çağın modernize edilmesinin bir getirisi olarak "standardizasyon" ortaya çıktı. Yani bahse konu zaman tek olmamakla birlikte "akıl ve emek gibi bu türden öğelerin" standardize edilmesiyle zamanın ekonomik üretimin sürdürülebilirliğinin hassasiyetle karşılanan ön koşullarındandır. İçgüdünün eklentisiyle ve standart zamanlı emeğin verimliliğinin üzerinden atlatılarak mutlak bir hegemonya kuracaktır. Bu da formel saha dahilinde, formel zamanda, formel akıl ve standart iş kavramını oluşturur basitçe söylemek gerekirse. Zaman görecelidir, onun yön ve süratini izafe eden insanlık "globalliği kontrol etme" merakının ürünlerini toplar.
Güzel bir şeyi beklerken zaman hiç geçmez ama gelmesini istemediğin bir şeyi beklediğinde o vaktin nasıl geçtiğini anlamazsın.
Valla benim zaman çok çabuk geçiyor. Hiç anlamıyorum akşam nasıl ve ne zaman oldu. Eğer sıkıntılı ve gerginden zaman geçmek bilmez. O zamanlarda da uyumayı tercih ediyorum. ya da birine satıyorum ve zaman çabucak geçiyor. Bende çare çok 😂
Mutsuz olduğun bir yerdeysen, sevmediğin sana işkence gelen şeyleri yapmak zorundaysan zaman geçmek bilmez
Cevap
14Cevap
Yalnız kaldığında sevmediğin şeylere maruz kaldığında geçmek bilmiyor
Hastanede refakat ettiğin yoğun bakım ünitelerinde ve Mapusta.
Bir şeyin olmasını sabırla bekleriz bazen. Ama zaman geçmek bilmez ve inadına insanı yıpratır.
Zaman geçmek bilmez önce sonra yıllar sayamazsın... 🎶
Birini beklediğin zaman geçmez zaman.
Sevdiğin değer verdiğin bir insanı hastane odasında koridorlarında beklediğin zaman 😔😭😭
Saati zamanı kavramını unutursun gücünü yitirirsin hayatın durur ölmekten beter olursun ömründen ömür gider ama ölmezsin..
İftara kadar uyu (tabi öyle kabul olur mu bilemiyorum)
Valla birden de geçiyor ama bilemedim şimdi 🙆🏻♀️
Kararsızsan ve ne yapacağını bilmiyorsan gelecekte ne olacağını bilmek istersin ama bu imkansızdır. Bu yüzden beklersin ama zaman geçmez.
Sevmediğin bir işle ya da biriyle vakit geçmez.
Valla bu surecte gecmek bilmiyor
Gündüzleri öyle gece huzur doluyum
Beklemek ya beklerken zaman ressmen duruyor
Sıkıcı olan her şeyde zaman geçmiyor
Ayh her zaman.
Sevmediğim birinin yanındayken zaman duruyor adeta
Mutsuzken ve beklerken
Zaman akıştır, herşey zamanla birlikte akar..
Sevmediğin bir işle ilgilenince geçmiyor
Çaresiz kaldığımız zaman
İftara yarım saat kala 😂😂
Zaman sevene yetmez
Uğraşana bitmez
Dertliyken asla
Sıkıntıdaysan ve Teksen o zaman zaman durur
beklediğin her zaman
Beklerken
Bilmiyordum
Bilmiyorum
Mutsuzken.