Bir kamyon dolusu güzel söz ile gelenleri, ikiyüzlülüklerine nazar boncuğu takıp takıştırıp uğurluyoruz maalesef. Uzaktan adam olmak ile adamlıktan uzak olmak arasında çok fark vardır. Karakterini, gelişinde değil, gidişinde belli eder insan... Bir insanı gelişinde mi yoksa gidişinde mi tanırsınız?
Bence gidişinde tanırız. Gelirken gerçek yüzünü gizliyor birçok insan. Olduğu insan değil de olmasını istediğimiz insan gibi davranıyor. Ama giderken gerçek yüzü ortaya çıkıyor hem de fazlasıyla.
İnsanları zaten hep küstüğümüzde, bozuştuğumuzda tanırız. İyi günlerde her şey şen şakrak geçer. Kötü günlerde belli olur insanların kumaşı. Hayatımıza onları alırken çok iyiler sanırız. Zaten öyle gösterirler. Sonra işlerine gelmemeye başlar ve giderler. Geriye edindiğimiz tecrübe kalır.
Sana doğru gelirken gerçek yüzünü çok güzel saklar. Sözler verir, göz boyamaya çalışır. Hayatına bir şekilde girer fakat gösterdiği eylemler ile tam bir fiyaskodur. Giderken kendini belli eder artık. Muazzam sözleriyle hayatımıza girenleri, kepaze davranışlarıyla hayatımızdan çıkarmak çok acı bir durum ne yazık ki.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gidişinden tanıyoruz bazen. Hiç tanımadığımiz insanları ne yazıkki kacisindan tanıyoruz. Yahu ne istedim? Seviyorum kelimesi kolay mı çıkıyor içten, şeffaflık gerekmez mi ikili ilişkilerde, gizli saklı olur mu hic? Bir adam sevgisini veriyor sana , sesini duymak günaydın demek istemez mi seviyorum diyen kadın? Aşk kumar mıdır ki , diyelim öyle. Elim çok iyi ve açıyorum, göstermeden kağıtları fırlatmak nedir masaya. Bak işte gelirken güzel de gelişler , giderken telaşlı ve heyecansız. Tanıyor tanıyor insan insanı gidişinde tanıyor.
Valla bir insanı en iyi öfkeli anında tanırsın. Çünkü öfkeliyken söyledikleri gerçek düşünceleridir. Ne giderken ne de gelirken tanıyamazsın. Çünkü giderken aslında isteyerek gitmiyordur ama gitmek mecburiyetindedir. Gelirken belki kafasında binbir tilkiyle geliyor o yüzden iki durumda da bir insanı tanımak zordur. En net olanı öfkeli anında yaptıklarına ve söylediklerine bakmaktır.
abi insaniz yani bir yerde illaki sinirlenir ve patlarız. giderken bu yüzden sert biter. kimse kimsenim sabrıyla oynamasın. insan insani hiçbir zaman tanıyamaz bu arada sonuçta 4 yıllık iliskide bitiyor 4 haftalikta 4 günlükte bitiyor ömürlük evliliklerde son buluyor. 35 yıl evli kalıp taniyamamisim diye ayrilanlari biliyorum
Gelişinde tanırız. Aslında gidişini tahmin ederiz ancak hep bilinç 'hayır hayır' dediği için görmekten geliyoruz. Yoksa hepsinin gidişi gelişinden bellidir.
Her gidiş gerçek yüzü göstermez. İnsan giderken gerçek bir insansa üzüntüsünü saklamak için maskeye bürünebilir. O maskeyi nefretle de boyamış olabilir kinle de ya da sevgi ile de. O yüzden karşındaki kişiyi tanıyorsan gelişi, kalışı, gülüşü ya da gidişi seçeneklerinden hangisinde tanıyacağını iyi bilirsin.
Gidişinde tanırsın. Son sevgilim (sevdiğim) bana çok çektirmesine rağmen, canımı yakmasına rağmen şikayetimi dile getirerek ve nedenini söyleyerek ayrılmıştım. Genelde sessizimdir ayrılıklarda. Bende onu ayrılıkta tanıdım. İnsan sevgilisine kötü söz söyler mi?
Gidişinde demek isterdim ama bir insanı gelişinde tanırsın Gelişinde tanırsan eğer nasıl ve ne zaman gidiceğini de bilmiş olursun eğer bunları bilmiyorsan gelişinde tanımamışsın o zaman da tek seçenek o kişiyle gidişinde tanışmak olur 🤷♂️
Çok doğru söylemişsin. İnsanı gelişinde değil gidişinde tanırız. Gelen insan yüzüne maske takıp yaklaşabilir, oysa giden insanın içini görmüşüzdür. Geçirilen süre, karşımızdaki kişiyi tanımamızda bize fayda sağlamıştır.
Geçenlerde bir duvarda şöyle yazıyodu " gidenlere söyleyin gelenler çok fena " ilişkilerde genelde 2 tip insan olur, elde etmeye çalışan ve o kalbi kazanmaya çalışan. Bu ikisi arasındaki farkı anlamak için biraz dürüst ve kendin olmak gerek.
İnsan giderken belli olur. Benim tarzım suskun gitmektir. Bazı insanlar karalama vs gibi karşısındaki kişiyi yaralayıcı olmayı da seçerler. Ancak bu hareket insanı ancak küçültür. Giderken karakter ve kalite belli olur. Ayrılmak zordur. Kabullenmek erdemdir.
Tabi ki gidişinde. Gelişinde tanısan bile en azından seçeneğin olur ama giderken anlarsan nasıl biri olduğunu işte o zaman ister istemez bu muydu diyor insan.
bence gidişinden tanırız bu kadın ya da erkek farketmez. çok düzgün insanlar tanıdım. ama giderken ne kadar zarar verebilirim diyenlerde az da olsa oldu
Gidişinden tanırım, aslında 1 kerelik insan hakaret edip kötü konuşabilir can acısıyla, ama bu 2 ya da 3 kez olursa bir fesat köpekten kurtuldum demektir
Gidişinde tabi ki. Gelince her şey güllük gülistanlıkken ondan iyisi yoktur hele bir de onu giderken göreceksin ay ben buna mı aşık olmuşum bana yazıklar olsun bana o zaman triplerine giriyor insan
Gelişinde tanıma safhasıdır. Sonrasında tanıdıkça kişiyle alakalı yönler ortaya dökülmeye başlar. Bu aşama gidişe yakında olabilir, tam gidişe de denk gelebilir.
Ah neocum yine dertli yine yorgun yine bitkin 😀 çok içme diyorum neo! neo; içme diyosun iyi söylüyosun ama bakıyorum sende içiyosun 😀 vur kadehleri hadi içelim 😀
Gidişinde belli eder.. ceketini alıp gitmekle veya sessizce çıt çıkarmadan terketmekle hakaret edip çirkinleşip açıklarını ortaya serip defolmak çok başka şeyler. Bazı şeyler yutulur tabiri caizse sineye çekilir ve gidilir..
Gittikten sonra çoğu insanın ne olduğu anlaşılır. Yeni gelen eskiyi aratmasın diye boşuna dememişlerdir atalarımız ya da bazen değil çoğunluklla değerini kaybedince anlarız
Insanın karakteri ilişki bittikten sonraki tavrına göre de belli olur. Arkandan saydırır, atıp tutarsa o kişiye verdiğij sevgiye ve zamana yazık demektir.