Akşamınız hayr olsun inşallah. Bazılarının şarkı söylerken ki ses yeteneklerine gerçekten hayranım. Bazen benimde sesim güzel olsa dediğimi inkar edemem. Ben şarkı söylerken hiç iyi bir şey ortaya çıkmıyor maalesef. 🤭 Ama azda olsa şiir okurken ee yani birazcık sesimin gittiğini düşünüyorum ama birazcık bak abartmıyorum. 🤭 Duygularımı şarkı söylerek aktaramadığım için ya şiir okuyarak ya da hikaye masal anlatarak anlatabildiğimi düşünüyorum. Şiir okudum umarım kulaklarınız sağır olmaz. 🤭🤭🤭
Bütün insanlar doğuştan aynı fiziksel özelliklere sahip olmasına rağmen ne kadar ilginçtir ki kimse kimseye benzemez.. Yani her insanın doğuştan sahip olduğu yetenekler farklıdır aslında .. önemli olan kişi bu yetenegi kendinde keşfedebilmesidir.. Mesela doğuştan çok güzel bir çizim yeteneği olan biri.. hayatında hiç eline bir kalem alıp çizmeyi denemeği için kendindeki bu yeteneği belki de hayat boyu farketmeyebilir.. Ses konusuna gelecek olursak evet bazı insanlar doğuştan gelen bir ses güzelliğine sahiptir.. Ama kimi bu yeteneğini geliştirir. Konservatuvar eğitimi alır y sesini terbiye eder.. madem sesim iyi Gitar kursuna gideyim sesimle gitarın teline vurayım der... kimisi ise olduğu yerde çivili kalır.. elindeki güzel sesi hiç bir alanda pekiştirmez.. Şiir okurken iyiyimdir.. yalın ve düz okumak yerine çoşkulu ve söylediğim sözlerle hislerimi pekiştirip karşı tarafa o hissi geçirebileceği mi düşünüyorum.. Sarkı da söylerim.. fakat topluluk önünde söyleyecek derece iyi bir ses yeteneğine sahip olduğumu düşünmüyorum.. Siir güzel sende yürekten okumuşsun.. Ağzına ve yüreğine Sağlık
Dublaj sektörüne girmeyle ilgili çok fazla yorum aldım. Okulda da hocalar slayttan veya kitaptan sesli bir şey okunacağı zaman bana okuturlardı ama şiirle ilgili pek fazla deneyimim olmadı. Sanırım sadece konuşma sesim iyi
Kendi sesimiz bize genelde güzel gelir zaten, ses kayıtlarını beğenmeme sebebi de kafamızın içinde yankıması diye biliyorum. Bu yüzden sesimi beğenirim, gerçekten öyle olsun veya olmasın...
Ajajaja🤣🤣keserler o şiiri okumam. Dün gece başka yanıyordu İstanbul'u ışıkları, O yıldızlar ki yollarımızın sonradan ayrılacağını, seni bende bıdakıpta bensizde olmak için gideceğini hayatımdan bir yıldız gibi kayacağını söylediler... 🤣🤣
Ben önceden radyo sunuyordum birkaç defa öyle tecrübem oldu ama iyi bir ses sistemim ve ekipmanım yok şu an. Olsa bol bol atarım buraya. Bir tek şiir değil sohbet söyleşi tarzında olurdu :)
Benimde oldu ama coooookkkkk eskide kaldı reis.. Radyoların rövanşta olduğu bir zamanda yerel bir radyoda.. Tabi benim daha çok söyleşi eğlence tadındaydı Şiir okumak -yad şarkı söylemek 😄 Radyo frekansları çökerdi
Nefes alma tekniği var şiire nasıl derler efekt verir gibi duygu katmak amaçlı nefes alırken o sesi de düzene koyabiliyorsun. Mesela Volkan Konak şiiri dinle. Oradan anlarsın :)
Ben iyi olsa bile kendimi övmeyi sevmediğim için kendim adına yorum yapmak yerine arkadaşlarımın bana olan yorumunu yapıcam ki onlar sesimin güzel olduğunu söylüyor.
Kendi sesini bı kenera bırakarak senin sesini yorumlamak isterim oldukça etkileyici bir sese sahipsin şiiri efsane seslendirmişsin adeta bu iş için yaratılmış gibisin bu yeteneğini harcama derim
Ben hic begenmiyorum ve hic dogru tonda okuyamiyorum ama dinleyen herkes guzel buluyor anlamadim ya cevremdekileede kulak yok ya da gitari cok iyi caliyorum ondan guzel geliyor 😁😁😁😁
Ben önceden az biraz çalardım şimdi unuttum daha bugün denedim ama olmadı mesela. Kıa sap saz var bende uzun olsa o kolay biraz daha. Kısa da notalar karışık hep yerleri.