Değerli diyorum çünkü değerli olanlara hitap ediyorum. Bazen öyle tip insan çeşidi vardır ki, ne bir halta yararlar ne de insana benzerler. Hele ki sorularımda insanlara laf çarpıtan boş kişiler var ki tam sinirim onlara. Sorsanız adam gibi adam, kadın gibi kadındır hepsi. Ama karşısındaki insanla dalga geçerek, yılışık davranarak, seviyesiz konuşarak, insanlara salça olarak kalitesiz olduklarını ortaya koyarlar. Ben öyle tiplere çok gülerim. Çünkü zerre ciddiye almam. Boş gelmiş boş gidecekler bu hayattan. Bir kız görseler anne, bacı, eş umursamaz sarkıntı olurlar. Ama kendi ailesindeki kadınlara biri baksa erkeklik taslarlar. Böylelerine diyeceğim şey : "Hadi oradan! herkes hak ettiğini bulur" demek olurdu. Hele bazı kadınlar yok mu? Karşısındaki kırılmış, üzülmüş, hor görülmüş umurunda olmaz. Kendini rezil ettikçe eder. Benim gözümde zerre değerleri yok onlarında. Ego kasacaklarına gidip insan olsunlar ya da bu tür zalim insanlar hayrına tuvalet temizlesinler. Ama onlarda anlamaz. Allah'tan korkun biraz. Sahi merak ediyorum;
Etrafımdaki herkesle dalga geçerim. Neden geçmeyeyim ki? Dalga geçebilmek bile mizahın bir sanatıdır. Zeka göstergesidir. Hatta dalga geçtiğin insanı bile güldürebilirsen, işte o zaman dalga geçmenin amacına ulaşırsın. Ha, benimle dalga geçebileceklerse lütfen geçsinler. Bunu kaliteli bir şekilde yapabilecek herkes kabulümdür. Dalga geçmek karşındakine, onun bulunduğu durumu kendi bakış açınla espirili anlatma durumu değil midir sonuçta?
Edebiyatta bile ''taşlama'' diye birşey var. Bir yanlışı eleştirmek amacıyla bu yanlış yerilerek yazılır. Kötü bir niyetle yaklaşmak zaten başka birşeydir. Hem kötü niyette bile gerçeklik payı çok yüksektir, Hiçbir insan psikolojisi keyfi veya sırf kötülemek için birşeyle dalga geçmez. Alınganlık yapmak yerine bir ihtimal karşıdaki insanın doğru olabilecek bir sözünü çekip, ''Tamam, bu benimle böyle konuştu ancak doğruluk payı var mı?'' diye sormadıkça, zaten dalga geçmek de bir sanat olan taşlama da kötü niyetle yazılmış olacaktır.
Evet bunu zamanında bende yaşadım. Çirkinim diye cok fazla dalga geçildi benimle. Çok fazla masalarında muhabbet konusu oldum insanların. Gözlük takardım dört göz geldi derlerdi fırlatıp attim bir daha hic takmadım gözlük ama halbuki gözümde problem vardı kimse bu açıdan bakmazdı. Makyaj yapmazdım eskiden ooo ruh geldi derlerdi ağlardım kafama takardım. Zamanla öğrendim. Simdi umrunda mı diye sor hayır değil. Böylelerine insan bile denmez onu öğrendim..
Aynı durumu bende yaşıyorum hiç farklı olmamama rağmen arkadaşımın arkadaşı arayım karşında oturan annen mi dedi ya aynı yaştayızdır ya da bir iki yaş ben büyüğümdür 20yaşındayım çok şükür ki öyle çirkin vs de değilim uzun boylu ince belli alımlı da biriyim neden böyle dedi anlamadım o gün elbise giymiştim tesettürlüyüm ve çok da güzel gündemde olanlardan biri...çok rahatsız etti bu drum beni gereksiz bir cesarete sahipti anlamış değilim
Valla dalga geçmem genel olarak , makara yapılır elbette ki konusu dahilinde , şartlar ve sınırlar çerçevesinde , ancak aşırısına karşıyım , saygısızlık boyutu var olayın.
Burada anlattığın türde insan çok var. Sorunla alakasız şekilde aşağılama peşinde oluyorlar. Sürekli her yorumunda hakaret ediyorlar. Bazı erkekler de var kızların görüşlerine inatla yorum atıyorlar inatla konuşmaya çalışıyor bir kısmı da sappıkça oluyor. Nasılsınız yazsan çirkinsin gözlerin lens sahte güzelliğin var makyaj güzelisin filitre var filan deyip kendine güvenmiyorsun filan diyorlar. Güzel miyim demiyor soran. Onu geçtim soruyu okumadan da tanımadığı insana hakaret eden küfür eden birsürü insan var. Soruyu sorsan görmedim ki soruyu derler. Kendilerini mutlu etmek için başkalarını mutsuz etme çabasındalar. Ama bence kimse başkasını üzdüm diye huzur dolup gülümseyip kahkaha atıp gezmiyor gün boyu. Onlar o şekilde keyif aldıklarını sanıp samimi arkadaş ortamından kendilerini uzaklaştırıp daha çok mutsuzluk ortamı yaratıyor. Sonra da ben mutsuzum siz de mutsuz olun diye her gördüğüne hakaret ediyor
Değerlimiyim bilmem ama ay oğlan cevap verem münasebetimiz vardı seninle bukalemundan 😂 bilmem hatırladın mı neyse.. Karşımdaki insanı nekadar sevmezsem bile bana karşı içinde iyimser duygular taşıyan bir insanın duygularıyla asla oynamam, Rabbime bin şükür öyle birisi değilim, olmadım, olmayacağım inşallah. Bir insanın duygularıyla dalga geçen şahs-ı muhteremle insan denmez, denemez.. Bu bir insanın aklına, kalbine, vicdanına aykırı. Rabbim mazlumun ahını yerde bırakmaz. İçinde Allah korkusu olan bir kimse bunu yapmaz, bundan zevk almaz. 🙏☺
Hiç tanımadığın bir dost edin kendine. Sıyrıl bütün sıfırlardan. Aç gözünü bağlan özüne... Hiç tanımadığın birini dost edin kendine. Aç kalbini, kalbin tanımaz mı hiç Can'ı? Onlara diyeceğim budur...
İnsanlarla dalga geçmek, rencide etmek, bir ezik gibi hissettirmek hiç hoş değil. Doğrudan psikolojiyi derinden etkiliyor.
Burnu dik, egoist kişilerle dalga geçerim. Bu tiplerle dalga geçmek için zeka gerekir. İnce vuruşlar yapar keyfime bakar, yolu veririm. Zaman zaman yaptığım şeydir.
Arkadaş arasında şakalaşmak ise aşırıya kaçmadan problem olmuyor ama hakikaten birini aşağılamak iğrenç bir şey olsa gerek. Kadın erkek fark etmeksizin kim yaparsa yapsın rezillikten başka bir davranış değil diyebilirim. Empati nedir bilmez bu tür insanlar. Anlayış, hoşgörü gibi kavramları barındırmayan canlılar olduklarını düşünüyorum.
Bana da yapıldı bu dalga geçme olayı. Benim bacaklarım genetik olarak biraz kalın öyle kat kat sarkık bir bacağım da yok balık etli mi denir bilmem ama sadece bacağım öyle, bana basenlerimin olduğunu ve nasıl rahat rahat yürüyebildiğimi söylemişti bir kız ve demişti ki hep senin arkandan konuşuyorlar demişti sırf üzüleyim diye. 7. sınıfta oldu bu olay. Düşünsene ne kadar rahatsız olabileceğini. Ben aklıma takıyordum zaten hem kalın duruyor ama vücudu komple ele alınca gayet normal -uyumlu duruyordu. O sözler gerçekten kırıcı gelmişti bana o zamanlar. Basenlerim de yokmuş zaten duyunca az da olsa sevinmiştim.
Ben dalga geçerm aşagılamak için degil tam tersi kötü olayları ve hayatı hafife almak için geçerm. Aksine insanları ve kendimi motive etmek için yoksa herseyi ciddye alrsan bu hayat geçmez ki hem ne demişler bana beraber dünyayla dalga geçecegim insanlar lazm diye.
Çok güzel bir soru👌 Bence bu tür insanların hoşuna gidiyor bu durum. Kusur bulmak veya yaratmak, onlar için oldukça normal. Resmen Kaostan besleniyorlar.
Kesinlikle gitmiyor. Okul hayatım boyunca ve normal hayatımda böyle şeylerden uzak kalmaya gayret ettim. İnsanları bilerek üzmeye çalışmak benim yapımda yoktur. Şakasına dalga geçerim evet bu karşımda ki kişiye değer verdiğimden bilirler ne amaçla söylediğimi ama karşımda ki kişinin mutsuzluğu ile mutlu olacak karakterde değilim. Etrafımda çok görüyorum böylelerini acınası haldeler.
Öyle olmadığını sandığım ama zamanla ne kadar karaktersiz olduğunu fark ettiğim leş biri vardı. Şu anda ona diyeceğim tek bir şey var. Millete attığın iftiralar, yalanlar ve sırlarını yayman ayrıca kendini mükemmel biri sanman ölmeni istememe sebep oluyor. Umarım daha fazla insana zarar vermeden ölen yakınlarına kavuşursun canım.
Tanımadığım insana şaka yapmıyorum.. Aynen sizin detayda dediğiniz gibi insanların fikirlerine saygı göstermeyen, kızlara salça olan tipleri sorularımda görünce engelliyorum. Sorularımda en azından bunlara izin vermiyorum. Aslında bu dediklerinizden rahatsız olan herkes bunu yapmalı bence.. onlar da ya kendilerini düzeltirler ya da cevaplayacak soru bulamayacaklardır..
Her şey tadında güzel Karşındaki insan dalgayı kaldırabiliyorsa dalga geçilmeli Kantarın topuzu kaçarsa boku çıkar Ayrıca önüne gelenle dalga geçen insanın kişiliğinde sorun vardır. İçindeki ezikliği kapatmanın derdindedir o it...
Asla we katha !!! İnsanlarla dalga gecmem we kimseninde dalga gecmesini sewmem we istemem we elimden geliyosa buna müsade bile etmem , tam bu konuya uyan bir kare secmissiniz joker kendisini yok sayan sisteme karsı bir baskaldırı hareketidir
Çevremde öyle kişileri bulundurmamaya çalışıyorum. Beni kötü etkiliyor bana faydası da yok , asla hoşuma gitmez. Tam tersi eğer bir insan bu tarz davranışları gösteriyorsa kişiliğinde sıkıntı var demektir.
Ego kasmak değil aksine aşağılık komplekslerinin dışa vurumudur o insanlardaki. Ben o insanlara sadece acıyorum. Hepsi zavallı gözümde. Bir tık fazlası değiller.
Asla hoş bir durum değil. Kimseyle şu zamana kadar dalga geçmedim. Çocukluğumdan bu yana kimseyi incitmemeye çalıştım. Ailemden böyle görüp büyüdüm. Tasvip etmediğim bir şeyi yapmam.
Hiç dalga geçmedim insanlarla... etmişsemde hatırlamıyorum küçükken engeli insanlara çok alay ederlerdi çocuklar ben etmezdim ama korkardım eve koşardım çocukluk işte...
Karşısındaki insanla dalga geçenler hor görenler sadece içindeki aşağılık kompleksini örtmeye çalışanlar.. kendi kusurlarını özgüvensizliklerimi başkalarıyla dalga geçerek kapatmaya çalışıyorlar
Kimseyle dalga geçmem sadece saygısızlık yapana haddini bildiririm onun dısında hor görmek asagılayıp dalga geçmek haddim değil kimsenin değil dediklerine katılıyorum
benimle cok dalga gectiler cok kavga ettim yanimda biriyle dalga gecmesini sevmem ne de ben biriyle dalga gecerim. ne de bana biri dalga gecerse siddrtle karsi cikarim.
Bu tür kişiler aslinda kendileriyle dalga gectiklerinin farkinda değiller cunku kendi eksikliklerini kendilerine itiraf edemiyecek cesaretleri olmadıklari icin baskasiyla dalga gecerken keyif aldiklarini saniyorlar aslinda acinasi kisiler
Çok güzel bir soru Bence bu tür insanların hoşuna gidiyor bu durum. Kusur bulmak veya yaratmak, onlar için oldukça normal. Resmen Kaostan besleniyorlar
Caner kim kızdırdı seni bu kadar arkadasım.. gerek yok hırpalamaya sinirlerini soruna gelince , kimse ile dalga geçicek kadar kendimi kaybetmedim şükür