"Aşk dünyadaki en tehlikeli, en öldürücü duygudur."
Kardeşimin Hikayesi - Zülfü Livaneli, 109. syf
Kardeşimin Hikayesi - Zülfü Livaneli, 109. syf
Yalnızlık eğer yanından giden kişi hayallerini dağıttıysa yarım kalmaktır. Çünkü onunla tamamlandığını düşünür insan. Ama yalnızlık her zaman yarım kalmak değildir; bazen insan kendini bulur. Yanında kitabı, kahvesi, güzel bşr gece ve sessizlik. Sadece istediği budur yalnızlıkta. Düşünür kendiyle konuşur dertleşir bazende.
Bunu yazmak için gelmiştim, teşekkür ederim hislerime tercüman olduğunuz için ❤
Ne demek böyle bişeye tercüman olduysam ne mutlu bana
Kimi zaman yarım kalmak kimi zamanda kendini bulmaktır. Yalnızlık dediğimiz kavram bana bazen çok korktucu gelirken bazen dünyanın en huzurlu haliymiş gibi geliveriyor. Her şeyden herkesten çok sıkılırsın, bunalırsın ve kendinle kalmak istersin. İşte bu zamanda yalnızlık kendini bulmaktır. Kendini dinlemek, kendini keşfetmektir bu zamanda yalnızlık. Ancak bazen de öyle bir an olur ki yalnızlık acı verir. Yanında belki ağlayacak birini, belki deli gibi eğlenecek birini istersin ama yalnız olmak istemezsin işte bir şekilde. Derdini anlatıp güleceğin biri.. O zamanda yalnızlık yarım kalmışlıktır. Yarımsındır yalnızken ve seni tamamlayacak bir kişidir yalnızca..
Cevap
45Cevap
Yalnızlık demek çok şeydir
Kime sorsan herkesten aynı cevabı almazsın genellikle
Kimine göre huzur
Kimine göre mutsuzluk
Kimine göre düşünmek için gerekli
Kimine göre çaresizlik ve dahası..
Bana göre ise yerine göre değişir ne her zaman kalabalık olmak ne de sürekli yalnız olmak gerekir
Kalabalıktan bunalirsin o kadar kişi ile bas edemezsin bazen her kafadan bir ses çıkar
Sonra yalnızlık istediğinde içten içe daha çok sıkılır bin türlü şey düşünürsn her ikiside olmaz ortası olmalı
Sen miydin o, yalnızlığım mıydı yoksa
Kör karanlıkta açardık paslı gözlerimizi
Dilimizde akşamdan kalma bir küfür
Salonlar piyasalar sanat-sevicileri
Derdim günüm insan arasına çıkarmaktı seni
Yakanda bir amonyak çiçeği
Yalnızlığım benim sidikli kontesim
Ne kadar rezil olursak o kadar iyi
Kumkapı meyhanelerine dadandık
Önümüzde Altınbaş, Altın Zincir, fasulye pilakisi
Ardımızda görevliler, ekipler, Hızır Paşalar
Sabahları açıklarda bulurlardı leşimi
Öyle sıcaktı ki çöpçülerin elleri
Çöpçülerin elleriyle okşardım seni
Yalnızlığım benim süpürge saçlım
Ne kadar kötü kokarsak o kadar iyi 🥃
Bu yalnızlıktan ne anladığınıza ve hayatın size ne getirdiği ile alakalı..
Yalnızlık; bıçak misali.Her iki yönü de var. Bazen yalnızlığa ihtiyaç duyarız. Kendimizden kaçmak, birşeyleri bulmak için. Duygularımıza yön vermek için. Aklımızı durultup, boşaltıp yolumuza devam edebilmek için.
Yalnızlık böyle zamanlarda insana ilaç gibi gelir. Çünkü buna zihnin ve ruhun ihtiyacı vardır. Herşeyi arkada bırakıp yeni bir Ben'e ya da kaybettiğimiz ama bulmaya çalıştığımız Ben'e.Lakin öyle zamanlar olur ki yalnızlık zehirdir. Bir el istersin. Anlatacak birilerini. Seni anlayacak, senin yanında olacak birileri. Sarılıp sarmalanmaya, güven duymaya, bir omuza..
Ama yoktur. Kimse yanında değildir.
İşte o zaman yalnızlık yarım kalmaktır. Ateşten gömlek misalidir..
Bir ihtiyaçtır benim için.
Yalnız kalmak ve yalnız hissetmek iki farklı kavramdır. Yalnız kalmak çoğu zaman bir tercihtir, hissetmek ise mecburiyetten gelir.
Yalnız kalmayı tercih edenler kendini bulurken, hissedenler yarım kalır.
Yalnızlık bilinçli tercih ediliyorsa kendini dinlemek, bulmak ve dinlenmek için idealdir. Eğer yalnız bırakılıyorsanız umursanmıyorsanız işte o zaman yalnızlık yarim kalmaktır.
Yalnızlık bile bile tercih edilir ki, asla yarımlık değildir aksine kendinle tamamen bütünleşmektir.. En güzel keşiflerini, kişi kendini bulursa yalnız iken yapar ve en dinlendirici sestir yalnızlık..
Kimse kolay kolay yalnız olmak istemez. Çıkmaza girenlerin en büyük ve yalan bahanesi.. yalnız olmak bana iyi geliyor😀 mecburen, mecburiyetten))
Yalnızlık insanın evidir. O evde insanın kendisi ne istiyorsa onu yapar. Dert yok tasa yok çek pijamayı aç tvyi devamke. Kendini bulmasıdır.
Kendini bulmaktır. Bir ihtiyaçtan çok daha fazlası: şarttır. Ki yalnızlığın her çeşidi kişiye tahmin edemeyeceği kadar çok şey katabilir. Eğer bunu doğru yönlendirir ve kullanırsa... Üstat Pablo Picasso’nun bir sözünü anımsadım: “Büyük bir yalnızlık olmadan ciddi bir eser verilemez.” Çok derin bir söz ki cevap seni her şeye götürür.
Yalnızlık en başta yarım hissedip, zaman geçince tamamlandığını hissetmektir.
Bır butunun yarısı olmak degıl amac ıkı farklı dunya olmak olmalı bırbırlerıne yenı tatlar ogretebılecek egıtebılecek o kahvelerı yaslılıkta ıcebılecek amaaa bunlarrr olurken ıkı dunya bırbırlerını yalnız da bırakabılmelılerrr nefesss almak ıcın kendıne vakıt ayırmak ıcın
Yalnızlık çekilir dert değil
Yalnızlık insana has hiç değil
Hayatında yalnızlık nedir bilmeyen insanın, yalnızliga methiye düzmesi...
Açlık nedir bilmeyen insanın,
Afrika'daki açlığa şiir yazması kadar samimiyetsizdir...
''Yalnız olmayı seviyorum. Yalnızlıktan daha samimi ve sıcakkanlı bir arkadaş tanımadım.''
Henry David Thoreau
Yalnızlık yarım kalmak değil, kendini bulmaktır. Gereksizliklerden uzak olmak, huzurlu olmaktır.
Bulmak demiyelim de çünkü kaybettiğini bulursun ben yalnizlik süresi zarfın da kendimi keşfettim 😂resmen keşfedilmeyi bekleyen pek çok özellim varmis😂😂
Yalnızlık kendini bulmaktır kendine olan saygısını sevgini daha çok yaşarsın çünkü yargılayan kimse yok etrafında kendinle konuşur kendini anlarsın aşk denen şeyi okadar kurcalamamak yan etkileri çok fazla mevcuttur karşıdaki insanın duyglarını bilemeyiz ama kendimizden her zaman eminizdir bana kalırsa artık günümüzde aşklar çok adileşti yalnızlığımızı daha kaliteli hale getirip ona sımsıkı sarılmamız lazım
İzlediğiniz film yarıda kalabilir, kupa da ki çayınız yarıda kalabilir belki heyecanla başladığınız o kitap ta yarım kalabilir ama insan yalnız diye yarım kalmaz.
İnsan kendini en güzel , yalnızken tanır , bu yüzden yalnız kalmayı çok severim. Birine bağlı olmak , o yoksa mutsuz olmak bana ters. Ben kendi kendime de yetebilen bir birey olmalıyım.
Değişik bir soru olmuş. Ancak cevabı da bir o kadar değişik. Yalnız kalmak kendini bulmaktır. Ama insan kendini bulduğu zaman farkedebilir ne denli yarım olduğunu. Bu yüzden yarım kalmaktır da...
Ruh haline göre değişiklik gösterir bence tanım. Sevilmemis, değer görmemis birine göre yarım kalmışlıktır ama diğer türlü değerli, sevilen biri için kendini bulmaktır.
Yalnızlık başlı başına yarım kalmaktır. Kendini bile kaybettiğin bir evredir. Kendini bulmak istersin ama bulduğunu da kaybedersin
bir süre yalnız kalıp kafanı dinleyince kendini buldugunu düşünürsün karşına biri çıkıp ona kalbini verince yalnızlıgın yarım kalmak oldugunu farkedersin
Yarım kaldığın o an yalnızlığa sığınır ve kendini bulmak istersin. Şahsen benim için durumlar bu şekilde ilerliyor.
Yalnızlık kendini hissetmektir, yalnızlık büyük bir karmaşanın içinden sıyrılıp sessiz bir gemi misali usul usul varmaktır limana..
İlk zamanlarda kendini bulmak sonrasında yarım kalmaktır.. Kendimi bulalı çok oldu. Maalesef beni bulan yok...
Yalnızlık var insanı mutlu eder , yalnızlık var harab eder. Aşka gelince hiç aşık olmadım ama aşk insana herşeyi yaptırır bundan eminim.
Yalnızlık, kendi yardımını bulmak için çıkılan yoldur. Bulunduğu anda da yalnızlık biter ve sadece ben kalır.
eğer bağımlılık derecesinde sevdiysen o gidince yarım kalır, bir süre sonra ise kendini bulursun.. yalnızlık yara bandıdır insanın temeline...
Yalnızlık her anlamda insana tuzak kurar. Sürekli kafanda bir şeyler kurar onların üzerine gidemez hale gelir bunalır kalırsın
Yalnızlık tercihten ise kendini bulmak olabilir. Yarım bırakan yalnızlıklar acı verir.
Yalnızlık yaralarını sarmak yasını tutmak için yeniden ayağa kalkmak için geçirdiğin süre sadece
Bazen mola vermek, kimi zaman kaçınılmazdır.
cut.
Yanlız kalmayı sen tercih ediyorsan kenini bulmaktır.
Yalnızlık yolda kalmaktır hemde çırılçıplak beş parasız.
Yarım kalmaya yalnızlık denir mi hiç? Kendini bulmaktır o
Bagzen yarim bagzen tam bugünkü aklimla yarin ayni olacahini kim garanti veriyor ki
Yanlız kalmayı kimse istemez ama süreç bunu gerektiriyorsa yalnızlık iyidir
Yarım kalmaktır aşkı bulduğumuzda diğer yarımızı da bulmuş oluyoruz ve bir bütün oluyoruz, yalnız insan yarımdır inkar etsede
Kendini bulmaktır, sorgu iç muhasebe için çok iyi bir durum bazen yalnız kalmak..
Yalnızlık yarim kalmak değil tükenmek demektir kimse hikaye anlatmasın yalnızlık Allah’a mahsustur
Kendine haline kalmak istemek. alışkanlık kendini bulmak.
Yalnızlık hepimizin kaderinde yazılı olsa gerek ki tabutlar sadece tek kişilik
Kendini bulmakla kafayı yemek arasındaki ince çizgidir
Bakış açına göre manzara değişecektir ama kendini arayan biri zaten yalnız sayılmaz mı.
Kimisi için kendini bulmak kimisi için yarım kalmak.
Yalnızlık zor, insanın yaratılışına aykırı. Yarım olduğunu bilmediğin yalnızlık daha kolaydır
Yalnızlık yarım kalmaktır yarım kaldığında kendini yalnız hissedersin sonra kendini farkedersin sonra birinin senin yanında olmaması seni yalnız yapmadığını farkedersin halbuki biri varkende yalnızmışsın seni yalnız yapan odur işte
Yalnızlık bence herkesın alısması gereken bir durum en cok ona ihtiyacımız oluyor
Yalnızlığı sokaklar da yaşamış bir insan için yarım kalan tek şey çocukluğudur.
İkisi de değil-dir bukadar abartmaya da gerek yoktur
Sitede herkes aşk acısı çekiyor sanki ama aşkı sorsan bilmezler. Gururdan kibirden insanların aşkı anlatmaya çalışması da çok komik.
Yalnızlık yan masada yapılan eapriye gülmek gibi birşeydir.
Bence kendini bulmak ve tanımaktır
Kendini bulmaktır kesinlikle
Aşk; kahvenin cezveden taşması fakat dökülmemesidir
Kendini bulabilmiyorki 😏yalnızlık kötü bir şey insanın psixlojisi bozuluyor
Yanlış insan ise kendini bulmak ama dogruysa yarim kalmak
Yalnız kalmak ilk başta eksik hissedip bir zaman sonra kendini bulmaktır
Zamanla alısırsın yalnızlığa ve kimseyi istemezsin iste o zaman kendini bulursun...
5 yıldır yalnız yasayan birisi olarak söylemeliyim ki kendinden sıkılmaktır
Bence yalnizlik kendini yenilemektir yeniden vatolustur
Kendimi buluyorum artık.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?