Kitaplar alıp götürür çoğu zaman bazan altını çizdiğimiz cümleler vardır.. içine bir çok anlam yüklediğimiz çoğu zaman bizden bir parça bulduğumuz veya hayatımızdan, içine daldığımız harflerin arasında kendimizi aradığımız kitaplarda sizi etkisi altına alan sözler neler? Okuduğumuz kitaplar kişiliğimiz hakkında ip ucu veriyor mu? Ne dersiniz?
“Mutluymuşuz o zamanlar, ama mutlu olduğumuzun farkında değilmişiz tüm mutlular gibi..” Aziz Nesin-aşkım dinimdir
“İnsanları genel anlamda seviyorum ama kimseye tahammülüm yok." Tutunamayanlar, Oğuz Atay
“nefrete sevgiden daha çok güvenirim," dedi şeytan. "çünkü nefretin sahtesi olmaz." emre yılmaz - şeytanın fısıldadıkları
“insan kendisinin eksik bir parçasını bulmak umuduyla aşık olur." sahilde kafka- haruki murakami
“Bazen bir kurbağa sadece kurbağadır, ne kadar öperseniz öpün prens olmaz!” Steven Carter -Julia Sokol
Sizde iz bırakan etkisi altına alan kitap sözleri neler?
"Yâ Rab bela-yı aşk ile kıl âşîna beni" Fuzuli "evet, her şey aşk yüzünden. duyguların bir yöne şiddetle akması yüzünden. malum-ı alileriniz üstadım, bimar veya tımar kelimesi de zaten ‘baş okşayarak, sırt sıvazlayarak sakinleştirmek’ anlamı taşıyor. seyisler atların sağrılarını sıvazlayarak onları nasıl tımar ediyorlarsa burada da biz hastaların başlarını okşayarak onları öylece tedavi etme yolunu tutmalıyız. siz şu çelişkiye bakın ki üstadım, bir müessesenin adını tüy kadar bir kelimeyle ‘tımarhane’ koyacak sonra da için e can yakıcı falakalar, zincirler bulunduracaksınız." İskender Pala katrei matem
" Bizde erkekler savaşır, ama onlara kiminle savaşacaklarını kadınlar söyler. "
Amin Maalof
"İnsanlar, insanların içerisinde, insana hasret yaşarlar."
"Ağzında yalan varken konuşma" Özdemir Asaf
"Yazın dağlar da, kırlarda deniz kenarın da bir an mesud olmayı bilmeyenler, kışın yağmurda çamurda, şehirler de, nasıl mesud olabilirlerki,,? Hiç birşey için olmasa bile, bu ülkenin geleceği için, mesud olmayı öğrenmeye mecburuz." Ahmet Haşim. Şimdilik aklım da bunlar var🙂
Mutlu olmak adına nelerin senin için değerli olduğunu, seni aslında nelerin mutlu ettiğini bildiğinde hayatın sırrını çözmüş oluyorsun. Ve geri kalan her çırpınma manasızlaşıyor.
gönlüm dingin, berrak sabahları seçilen dağlar gibi. Ama beni soğuk sanıyorlar, dehşet yüklü şakalar yapan bir umursamaz. -Friedrich Nietzsche (şu an okuduğum kitaptan)
Herşey günlük gülistanlık olacak olsaydı Gerçekten imtihan olmazdı Gelişi güzel doğar büyür ölürdük Alimler olmasaydı biz şuanda kördük İnsan öyle yaradılış ki Düşünür- Taşınır- Hamle Yapar...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sizin gördüklerinizi gören gözlere ne mutlu! Luka 10 : 23-24