en azindan kendimi hesaba cekebilmis oldum sizlerin sayesinde
hala bilmiyorum ama Allah herseyin hayirlisini vereceginden eminim :)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kapalı olduğum halde namaz kılmıyorum demişsiniz.
Aslında insanlar şunu bir türlü anlamıyorlar. Her farzın yeri ayrıdır.
Siz kapanarak farzın bir tanesini yerine getirmiş bulunuyorsunuz.
Kapalı olduğunuz halde açılmaya çalışmanız çok fena. Yani ben kapalılığı beğenmedim açılmak istiyorum gibi bir şey olmuş. Şu an siz nefsinizle bu konuda mücadele halindesiniz. Bakın namaz kılmakta böyle bir şeydir. Namazı 5 vakit kılan bir insanken bırakırsanız ilk başlarda size çok acı verecektir. Ama zamanla o acıda kaybolacaktır.
Kılmadığınız için hiçbir his olmayacaktır. Şeytan ve nefs işte insanı bu hale getiriyor. O yüzden anlık hevesler için şeytana uymayın lütfen.
Ne güzel kapanmışsınız. Allah yanlış yola sevk etmesin inşaallah.
dediginiz dogru..
ben ilk baslarda namazima kilmadigim an cok kotu oluyordum hatta agladigim zamanlar bile olmustur..
ayri oldugunu biliyorum fakat bunu onceden devamli yaptigim icin ve biraktigim icin oyle birsey yazdim..
anlik heves olmasindanda korkuyorum o yuzden cesaret edemiyorum
Amin cumlemizi
Bir cok kez kapanmayi dusundum.. Ama yapamadim cunku bu is oyuncak degil gercekten cok onemli. Nefsine sahip cikamazsin hakkiyla giyinemezsin kapali bayana yakismayan hareketler yaparsin olur ya Nefs bu.. O yuzden ne istiyorsan onu yap aciliyorsan acil kapanmamak uzere kapanacaksanda kapan acilmamak uzere. Gonlunden ne geciyorsa onu yap basi aciklar ibadet edemez kesinlikle cehenlemlik diye bir durumda yok. Sen ibadetini yine yap samimiyetini ALLAH bilir canim benim hayirlara vesile olsun insallah.
Allahtan uzaklasmazsin sen icini ferah tut. Ibadetini yerine getirip tovbe edip af diledikten sonra. Ne kapali aciklar var kardesim onlar musluman degil SUSLUMAN. Kafani kapatip daracik tayt giysen neye yarar? Acik haliyle onu giyemeyen. Suratina makyaji doldurunca ne anlami kaldi? Kimse seni yargilayamaz acilmak istersen acilirsin unutma bu Rabbinle senin arandaki sey kulun yorum yapmasi ne haddine!
ben kapalliyim dar giyinmiyorum ve makyajda yapmiyorum yeni cevrem bunun hakkinda hic birsey demedi fakat ben gercek anlamda bu kapalli oldugunu dusunmuyorum
cunku bazen yaptigim zamanlarda var
canim onceden namaz niyazim vardi simdi hic biri yok
hic birseye yaramaz ve iste o tur kizlari gorunce ben utandim onlardan..
anneni dinle pişman olmazsın...hem başörtüsü güzellik için takılan veya çıkarılan bişey değil..hep şu erkeklerin ilgisi kadınları neler yapmaya itiyor...erkekler açıklara bakmasa kapalıların peşinden koşsa memlekette bir tane açık bulamazsın hepsi kapanır...işte mesele erkeklere güzel görünmek değil...din'in için kapanıyormusun kapanmıyormusun...
Bilmiyorum..
Ama annemde kizim guzel giyin yani suslu puslu elbiseleri giyinmemi istiyor buda Allahin istediginden uzak basortuyle ne kadar uyumlu :c
benim gonlum rahat etmiyor
ben giyinmeyi seven biriyim hatta ozguvenim oyle geri geliyor
ama basortuyle altina suslu puslu giysiler ne kadar kapalli..
ve ben hristiyan ulkesinde yasiyorum onlara iyi ornek vermedigim dogru
kendimi kandiriyorum..
ama acilmakta istemiyorum..
acilinca hem ustelikle daha cirkin oluyorum
ve en onemlisi 3 yil taktigim o basortu geride kaliyor
Allahtan zaten uzagim Allahin benden uzaklasmasindan korkuyorum
cunku basortuyu takmakla ben Allaha baglandim
sülü giyinmekde iyi değil annen burada hatallı. yani bazı kapalılar çok uzaktan bile nsıl dikkat çekiyorlar sülerinden renklerinden dolayı..halbuki neden kapanacaktık görünmeyelim dikkat çekmeyelim diye..
gönlünün rahat olmaması normal çünkü kalbin birkere doğruyu görmüş ve tatmış artık araya nefsani arzular girerse kalpte huzursuzluklar olur..
Gristiyan ülkesinde kapanmak türkiye de kapanmaktan çok daha kolay çünkü burada aşağılayıcı bakışlar hor görüşler var..
istememen çok güzel seni takdir ediyorum..evet baş örtüsü yakışır daha güzel olursun..ve herkezden farkın olur o gavur memlekette.bit ane gül gibi olursun..
emeklerini çıktığın basamakları bu saatten sonra bir çıpıda heba etme...allah kuldan uzaklaşmaz kul kendi yaptıkları ile uzaklaşır yaratandan.içindeki meleğin sesini dinle..bence sakın açılma..
evet orda hattali.. ama yapan benim.. ben tesetturlu giyinemem cunku bu defa ozendigim seyler hep birikiyor ve ben sevgiyle o basortuyu takmak istemiyorum istedigim denge oda zor
ben bilmiyorum gercekten.. onceden ben boyle degildim namazdan uzaklastim isyan eder oldum
ama evet Islam dogru oldugunu bildigim icin ne kadarda uzaklasmak istesemde Dogru din bu
ben 17 yasindayim 3 sene kapalliyim
guzel gorunmek herkes ister ama Allahin razi oldugu bir yol degil
hristiyan ulkesi evet daha kolay gibi gozukuyor ama hayir
hollandalilarin bakislari alay etmeleri onyargilari istedigim gibi davranamam
cunku bunun sebebi yine kapallilik..
cok mutsuzum şu an ne yapacagimi bilmiyorum..
evet genç bir kızsın diğer gençlerin dinden uzak yaşamı sana cıvıl cıvıl geliyor, bende neden onlar gibi yaşamiyim diye arzu edebilirsin..ama dinininde farkındasın..namazı bırakma bence sürekli kıl, bende kılıyorum.
üç senelik emeğin boşa gitmesin ve gerçekten kapanmak sanada çok yakışır. ben hiç adam akıllı kapanmış bir kızı çirkin görmedim ve açık dolaşan kızlarla asla onları bir tutmadım..o zorluklara rağmen kapanırsan Allahın daha çok sevdiği bir kul olursun ve dinde diğer kızlardan farkın olur. daha üstün olursun.mutsuz olma üzüldüm şimdi bu haline. kararlı ol, yoluna devam et sana yardımcı olmak isterim..
aynen.. ne yalan soyleyim burdaki kizlar acik giyiniyorlar cok guzel oluyorlar bende onlar gibi olabilirim hatta daha guzel olurum.. ama sonunda pisman olmak istemiyoru.
cunku bende sizde biliyorsunuz ki bu bir cocuk oyuncagi degil..
aslinda sacimi acinca birden cok guzel olacagimi dusunmiyorum ve olmiyacaginida biliyorum
fakat kapalli ve dar kiyafetler icime rahat vermiyor
annemde giyin oyle diyor.. birde acilma diyor..
ben onceden devamli namazimi kilan biri idim
arada birakirdim sonra tovbe edip dahada namazimI guzel kilardim
ilk defa yine namazima basladim.. aslinda cok canim istemedi ama bunu sirf Allah icin yaptim
ben gecen sene tatilde acilmistim.. cok pisman olmustum
ama o zaman cok guzel hissetiyordum.. ve sonra hatta yaptigmi farkina varip birazda annem kizim kapan deyince tekrar kapandim
sadece ben tek kapalli kiz degilim cok az cok var
açtım.
2 saat açıktı ama.
bak yine aynısını yapıyosun.
göz alışkanlığı derim baş örtünü çıkarırsan alışınca daha iyi gelir belki birde saçların bas örtüsüyle yassılaşmıştır bir kuaförde güzelbir fönle hacimlendirte bilirsin :) genede baş örtüsü insanın kendi ile olan muhasebesidir karışmak genelde kimseye düşmez
Cevap
18Cevap
Burdaki bir cok kisi mantikli cevaplar vermis zaten. Başörtüsü nur suresi 31. Ayetle kadinlara farz kilinmistir. Bu sebeple zaten tum musluman kadinlar baslarini ortmek zorundadirlar. Isteyio de ortemeyenler icin tövbe kapisi her zaman aciktir.
Sen ne kadar sanslisin ki Allah sana nasip etmis basini zamaninda ortmussun. Bunu isteyip de zamanin sart ve kosullarindan dolayi yapamayan o kadar cok insan var ki. Bu sebeple basortunu guzel guzel ort, tesetturun sartlarini yerine getir Allah rizasi icin. Emin ol sirtin hic yere gelmeyecektir Allah a guvenir ve takva yokundan ayrılmazsan.
.. ne diyecegimi bilemiyorum..
icim cok ama cok karisik vaziyete..
Ben hristiyan ulkede yasiyorum burada basi kapalli olmasi bile ne kadar zor..
insanlar onyargili
ben Allahtan uzaklasmak istemiyorum..
ama Allah istedigi gibi kapanamadim denedim.. ama boyle mutsuz oluyorum ahirettimi yonelince dunyayi unnutuyorum ve tam tersi buda beni uzuyor..
ben bazI seyleri sirf kapalli oldugum icin yapamiyorum ama bir taraftan acilmak bana kolay gelmiyor 3 senedir kapalliyim..
arkdaşım başörtü sadece Allah'ın emri olduğu için takılır. Yoksa güzel görünmek falan için değil. o yüzden ne için takmak ya da çıkarmak istediğine karar ver ona göre bir tavır takın
Bende kapaliyim ve 5 aydir kapandm basortumu çok seviorum sicak olmaya başladı çok sıkıyor beni ama acilmam asla çünkü allah korkusu var
Başörtü yakıştığı için değil de inançtan gelen bir sebepten kullanılır benim bildiğim ve sadece yakışıyor diye yapıyorsan bence boşver açıl gitsin.
Basortusunu yakisiyor diye mi inancindan dolayi mi takiyorsun
evet başörtüsünün amacı inanç olmalı. başörtülü ya da başörtüsüz nasıl göründüğünü insanlara sorup FİKİR ALMAMALISIN.. ailen yakıştığını söyledikçe ya da arkadaşların yakışmadığını söyledikçe amacından şaşıp bunun üzerine yoğunlaşırsın. bırak bunları düşünmeyi. sadece gerçekten neden kapandığını düşün sen Allah'ın emri diye kapanmadın mı? bitti bu kadar işte. kimseye fikrini sorma.
herkesin sasiragi kesin cunku ben cok dinine bagli biriydim..
onemli olan cevre degil o yuzden..
ama aklimdaki soru isareti benim bildigim insan sacini acarken guzellesir
sence cogu kisinin soyledigi icin mi basimi evde acinca cirkin hissetiyorum
hey Allahim keske bu kadar zor olmazsa... :s
baş örtünü ve cilbabını Allah içimi öretsin yok kul istedi diye ilk önce onu sormanı isterim kendine arkadaşım
Berna seni tanıyorum bılıyorum canım sen nasıl rahat ediceksen öyle yap. Malum yaşadıgın yer belli :(
Sınavdan geciyorsun sakın acilma sen Allah'ın rızasını kazanmak icin kapan sakın başörtünden taviz verme..
Hiç kimsenin seni yargılamaya hakkı yok, kendi hür iradenle, ne istersen onu yaparsın.Bu hayat senin hayatın.
Rica ederim, insan kendisini nasıl iyi hissediyorsa, öyle olmalı.
Önceliğin sana yakışıp yakışmaması ya da cevrendekilerin baskısı gibi şeyler olmamalı. Ben Allah'ın emri için mi yapıyorum bunu diye sor kendine, zaten cevabın kesin değilse kapalı kalmanın çokta bir anlamı olmaz.
Sen başörtüsü içinde güzellik derdindeysen takma zaten.
Tesettür demediğin baş örtü dediğin için cidden çok teşekkür ederim.Allah için örtüneceksen örtün
İnsanların seni bir şey için zorlaması veya baskı yapması seni değiştirmesin. Açıl veya kapalı kal önemli olan sen ne istiyorsun?
valla fotonu gorseydik daha net cevap verebilirdik ama bence sen hangi sekil mutluysan ole takil derim
Kimsenin ne dediğini umursama. Hangisini istiyorsa onu seç
İster takarsın ister takmazsın senin bileceğin bir durum toplumlar öyle yapıyor diye bu doğru olduğu anlamına gelmez kararı sen vereceksin çünkü sen yalnız kendinden sorumlusun
Ben kapaliyim kapandim acildim sonra yine kapandim en iyisi kapalilik? Kac kisi istedi seni yasin kac
başörtüyü yakıştığı için takıyorsan, çıkar daha iyi.
yani fikrim bu :D
okudum değişen bişey yok :D
hmm o zaman neden? :D
Açık olunca nolucak madalyamı takacak lar insan olduğu gibi güzel dir gerisi boş
Tesettür süs için kullanılmaz
Güzel görünmek için başörtüsü takılmaz.
ıcınden hangısı geliyosa onu yap
Kişisel tercih senin hayatın kısaca
Arkdaşım diyorrr yalnış yapmasın. günahtır
Sakın yapmaaaaaaaaaaaaaa
Acil acil ama bogulma
Durduğu n hata.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar