Sosyal insanların yaşantısını çok merak ediyorum. Nasıl çevre yapılır?

Ben hiçbir zaman tam anlamıyl sosyal olamadım. 4 küsur yıldır üst üste berbat olaylar yaşadım gerek aile hayatımda gerek okul/arkadaş bildiklerim. Herneyse ellerinde devamlı ama devamlı telefon olanlar (ki kuzenlerim bile böyle ve tabi ki onlara soramıyorum) kaç tane arkadaşları oluyor? Gerçekten anlamıyorum :s Kaç kişiyle mesajlaşıyorlar bir günde konu büyük ihtimal karşı cins oluyor bu belli başka ne konuşulacak ama nasıl diyeyeim hiç haatımda cafeye gitmedim arkadaş grubum olmadı kimseyle mesajlaşmadım ne konuşuyorlar o kadar normal bi genç 18-19 yaşlarında normal bir kız mesela sevbgilisi de yoksa ne yapıyor bu kadar cafelere gidince ne kadar süre kalınıyor? Hayatımda hiçbir kız arkadaşımla bşle buluşup sokakta cafede takılmadım. İşte burda da okuyorum arkadaş çevremiz ortak, ortak arkadfaşlarımız var, arkadaşlarla buluşmalarda tanıştık falan anlamıyorum nasıl buluşuyorlar onca kişiyle? Ve nasıl çevre yapılır okulumdan nefret ediyorum çok kötü insanlar var ma çok terbiyesiz. Nerden nasıl çevre yapabilirim? İki yıldır İstanbul'da yaşıyorum yaş 19 :S Ya lütfen hepsinin cevabını verir misiniz?
Güncellemeler
+1 yıl
Mesela böyle arkadaşım yo diye soranlara çevren. değiştir yeni yerlere takıl diyorlar nette okuyorum ama nasıll? Ve zaten keman kursuna gidiyorum ve haftada sadece bir saat bulunuyorum orda. Nasıl çevre yapabilirim ki ordan 10 ay oldu başlayalı...
Sosyal insanların yaşantısını çok merak ediyorum. Nasıl çevre yapılır?