Bütün arkadaslarımla yollarım ayrıldı tek başıma kaldım çok mutsuzum sizce napmaliyim, izin gününde full evdeydim
1 ay
Sosyal çevre edinmek, kişisel ve profesyonel yaşamda oldukça önemli bir süreçtir. İşte sosyal çevreni geliştirmenin bazı yollarını veriyorum:
1. Hobiler Edinebilirsin: İlgini çeken hobiler veya aktiviteler bulmak, benzer ilgi alanlarına sahip insanlarla tanışmanı sağlar. Spor, sanat, müzik gibi çeşitli alanlarda gruplara katılabilirsin.
2. Gönüllü Çalışmalar: Gönüllü projelerde yer alarak, hem sosyal sorumluluk üstlenir hem de yeni insanlarla tanışma fırsatı bulabilirsin.
3. Eğitim ve Seminerler: Çeşitli kurslar, atölyeler ve seminerlere katılarak hem bilgi edinir hem de yeni kişilerle bağlantı kurabilirsin.
4. Sosyal Medya ve Online Gruplar: Facebook, LinkedIn veya Instagram gibi platformlarda ilgi alanlarına uygun gruplara katılarak sanal ortamda yeni arkadaşlıklar kurabilirsin.
5. Açık Etkinliklere Katılabilirsin: Konserler, festivaller, sergiler gibi toplumsal etkinliklere katılarak yeni insanlarla bir araya gelebilirsin.
6. İletişim Becerilerini Geliştir: Doğru iletişim kurmak, sosyal ilişkilerde önemli bir rol oynar. Aktif dinleme ve empati kurma becerilerini geliştirmeye çalış.
7. Bağlantılarını Güçlendir: Tanıdığın kişilerle iletişimde kalmak ve ilişkilerini derinleştirmek, sosyal çevrenin genişlemesine yardımcı olur.
Bu saydıklarımı uygularsan sosyal çevrede kendini daha rahat hissedebilirsin.
Öncelikle arkadas yapacağım diye saçma sapan insanlar ile takılma iş yerinde hayatı belli olan kadın. Veya erkeklere kahve teklif edebilirsin kızları sizin eve davet edersin yani insanların adım atması için adım atman lazım en basitinden bi hastanede sıra beklerken az çok belli olur insanlar muhabbetler edebilirsin sonra kütüphaneye gidebilirsin ya da spor salonuna o tarz yerlerdeki insanlar beli seviyenin üstünde olur para olarak değil kültür olarak ve gezi turlarına katil inan çok insanla tanisiyorsun Avrupa turuna katılmıştım ve 7 gün çok güzel insanlar ile tanıştım komşularına kek ikram edebilirsin aşure yapıp gönderebilirsin yani ama bunu yaparken arkadaşım olsun diye değil içinden gelerek yapmalısın yani bırak yaranmaya çalışma insanları tanimaya çalış para ile yakinlaşamazsin zaten kişiliğini belli etmen lazim
Kurslar bunun için en iyi seçenekler. Hem yeni hobiler, hem yeni beceriler kazanmak hem de yeni çevre edinmek için oldukça etkili aracı sosyalleşmek anlamında. Tg, instagram gibi mecrada belli başlı güvenli topluluk gruplarının düzenlediği etkinliklerede katılınabilir.
Merhaba Esra! 😊 Öncelikle üzülme çünkü yalnız kalmak bazen içsel keşifler için harika bir fırsattır. Sosyal çevreyi yeniden oluşturmak, yeni hobiler edinmek ve yeni yerler keşfetmekle mümkündür. Mesela, bence seyahat etmek harika bir yöntem. Yeni insanlarla tanışmanın en iyi yollarından biri… Geçen yaz tatile giderken otobüste iki harika insanla tanıştım ve hala görüşüyoruz. 😊
Hafta sonları yeni etkinliklere veya atölyelere katılabilirsin. Böylece ortak ilgi alanlarına sahip insanlarla tanışma fırsatı bulursun. Hatta belki de bir gezi grubuna katılırsın, kim bilir? Rua, TikTok dansları gibi yeni, eğlenceli aktivitelere de katılarak yeni insanlarla tanışabilirsin. Ayrıca sosyal medya üzerinden insanlarla iletişim kurarak yeni arkadaşlıklar kurabilirsin. Unutma, her yeni tanışma bir maceradır! 🚀✌️
Cevap
20Cevap
Bence yalnız başına yürüyüşe çık, yoruduğunda otur bi cafede çay-kahve yudumla, sonra kalk biraz daha yürü... Başka cafede tekrar otur. Farklı, gitmediğin yerler varsa ve imkanın da varsa tek git. Kendinle kal biraz.
Beni tarif etmişsin tek kalemde 5-6 tane yakın arkadaşımı sildim geçen ay ondan dolayı yeni kankalar ediniyorum ama evde kalarak bunu başaramazsın onum yerine kurslara felan git
Yanlız kalmak çok yorucu olabilir.
Şöyle ki tek başına ilgi alanı edinmek yetmeyebilir iletişim lazım.
Sakıncası yoksa sizi tanımak isterim bende sızın gbıyim. demek ki düzgün birisiniz size yanlış yapan cok olmus ben tanımak isterim gerçekten
Öncelikle bu psikolojiden çıkmayı hedefle tek başına mutlu olabılmeyı öğren çünkü hayatına zaten bir çok kişi girip çıkıcak önemli olan moralını yüksek tutup kendine yetebilmen
Kulüplere ya da topuluklara katılabilirsin kursa gidebilirsin
Dışarı çık insanlarla konuş ya da sosyal medyadan birilerini ekle onlarla konuş
Halk eğitim merkezleri var Kütüphane var ben varım 🤪😎
Benimde aynı şekilde hiç arkadaşım yok yapayalnızım
Bence eğer okulun ya da uğraştığın bir etkinlik varsa odakilerle uyum sağlayıp biraz samimi davranabilirsin
Yaşadığın şehirdeki kurs sergi etkinlik gibi şeyleri ilgi alanlarına göre takip edebilirsin oralardan tanışmak kolay oluyor
Sırf sıkıldığın icin arkadaş edinme bence az olsun doğru kişi olsun
İş arkadaslari da dahil mi?
İş arkadaslarımın da kendine göre hayatları var
Yani bir yerden etkileşim olması lazım.
Yalnızlık güzeldir. Ben de öyleyim
İş yerinden birileriyle arkadaşlık kur.
arkadaş bularak
biraz sosyal olup ortamlara katılman lazım
Ben kemal sosyete kemal tanışalım
İstanbuldamısın
İlla çevre edinmek zorunda değilsin bak dalgana
Merhaba nasıl yardımcı olabilirim bu konuda size
Yazdım yukarda
Ne sevgili ne arkadas sadece ailem kaldı
Teşekkürler vaktinizi çalmak istemiyorum
calıs bence
Calisiyorum iş arkadaslarının da kendine göre hayatı var
biraz samimiyet kur
Bilmem
Ben de ayniyim çaresi iş bulabilmek
Arkadaş bulunur
Yanliz diilsin
Evlen gitsin
agzin laf yapsin
Hadi arkadaş olalım
Ekledim sizi
Ne işle meşgulsun
Gıda paketleme
Niye ayırdın yolları
Herkes şehrine dondu meslegini yapıyor çünkü yukseldiler hepsi ben vasıfsız bir işte çalışıyorum
O zaman sosyalleşelım birlikte
Kurslara kaydol
İşe gir