Herkese günaydın. Evde kalıp sağlığımızı risk altına atmıyoruz dimi🙏 Her gün sanki kötüye gidiyor durum. Evde kaldığım süre boyunca çok kötü bir psikolojide değilim sürekli yapcak bişeyler buluyorum. Temizlik takıntım vardı fazla artmaya başladı sanki. Sildiğim yeri tekrar siler oldum. Zaten oturmayı seven biri değilim hiperaktif biriyim evin içinde bir oraya bir buraya sürekli bişeylerle meşgul oluyorum. Temizlik demişken bitse de kahvemi içsem. Büssürü oda “temizle beni” diye bana bakıyor ya da bana öyle geliyor🤦🏻♀️ Olsun temizlik güzel bişey. Peki Corona sizin psikolojinizi nasıl etkiledi?
Rabbim öncelikle ölenlerin ruhlarına rahmet geride kalan ailelerine selamet ve dayanma gücü versin. Bana kalırsa ölümün ya da bu acıların hiçbir hoş yanı yok ama bana kalırsa dünya geneline bakarsak hamd olsun Rabbime diyorum. Bence, alınan ek tedbir kararıyla biraz daha bu 10 gün içinde düşüş ve tedavi sürecinin hızlanmasını bekliyorum. Çok şükür ki daha düne kadar Şehir hastanelerine laf eden ve ne gerek var diyenler şimdi bunun ne kadar yerinde bir proje olduğuna tanık oldular. Konumuza dönersek beni aşırı etkiledi. Dışarıdan gelir gelmez kişisel temizliğin yanında dış kapıdan tut tüm eşyalar belli rutinde dezenfekte ediyorum. Bunun için özel kimyasallar kullanıyorum. Aldığımız alışveriş torbaları o kesinlikle eve sokmuyor, aldığım ürünü dış yüzeyininin hijyenini sağlıyorum bir bir. Alışveriş işi sırtımda olduğundan gözlüğünden tut, maskesine kadar ekipmanla yapıyor onlarında ayrıştırıyorum. Bunları düşününce normale dönünce hayat inşaallah, bir süre daha şüphe ile bakacağım her şeye... Rabbim hepimizi sevdiklerimize bizide onlara bağışlasın.
Ben üç dört aydır evden çıkmıyorum pek o yüzden günlük rutinim var onlarla ilgileniyorum. Kitap okuyorum ve aynı zamanda yazıyorum, resim çiziyorum, müzik dinliyorum, bilgisayardan indirdiğim yabancı kaynaklı makaleleri Türkçeye çeviriyorum ve tabii KizlarSoruyor platformunda vakit öldürüyorum. Çok ekstrem şeyler yapmıyorum, çizgi film veya film izliyorum, bilimsel, felsefi videolarla günümü geçiriyorum. Bilgisayar oyunlarına dalıyorum bazen vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorum. Bunları yaparken sürekli farklı konularla uğraştığım için bir şekilde alıştım sıkıcı gelmiyor bana. Covid-19 salgınından sonraki otomasyonu düşünüyorum ben asıl, tamamen reality show şeklinde ilerleyecek hamleleri falan. Üniversiteli bir işsiz olduğumdan psikolojik aşamada epistemolojik felsefeyle "acaba iş imkanım ne yönde olur" diye sorguluyorum sadece. Yoksa evde kalmak hiçbir şekilde bana zarar vermedi, aksine bolca dinlenip sevdiğim aktivitelerle uğraşıyorum.
Sürekli sevgili aramakla meşguldüm. Korona yüzünden aramaya mola verdim; ama sevgilim yok diye canım fena halde sıkılıyor. Şu virüs belası gitsin, aramaya kaldığım yerden devam etmek istiyorum. En önemli etken arkadaş ortamımın kötü olmasından dolayı bu zamana kadar hiç sevgilim olmadı.
Evde kaldık öyle ya evde durdukça temizlik yapasım geliyor sürekli temizliyorum hep ev pismiş gibi geliyor bana utanmasam çıkıp apartmanın koridorunu asansörünü temizlerim o derece 😂😂 bu işin sonunda psikolojik tedavi bizi bekliyor gibime geliyor 😁😁
Zaten normal yaşantımdada titiz biriyim paraya kolay kolay dokunmaz dokuundugumda elleri islak mendille silerdim günlük olarak telefonumun temizliğini yapardim kılığı yıkayıp kurular oyle takardım asla ama asla dışardan geldigim kıyafetlerimle evde oturmam direk makineye atarim hal boyle olunca daha da delirdim ileri seviyelerini öğrenmek istemezsin kısa bir örnek vereyim kolonya ile telefonumu siliyorum günde 3 kere falan
Hiç iyi etkilemedi, sanki hayat durdu da, hepimiz ayakta bekliyoruzda sıra sıra inecez gibi hissediyorum, böyle 222 ülkede her ülke de binlerce insan vefat etti, hepsi gitti gideceğe yere, umarım erken den biyer inşallah.
Aslında beni geren korona değil disari çıkmamak ta değil hani kendime yasakladım ya yasak oldugu için rahatsız oluyorum he birde markete gittiğim günün gecesinde uyuyamıyorum acaba bulaştı mı diye 😕
Psikolojim olumsuz yönde etkilenmedi. Tüm dünyada herkes benim yaşadıklarımı yaşıyor sonuçta. Bu zorlu süreçte alınan tedbirlere uymak zorundayız, motivasyonumu düşürmemeye çabalıyorum. :D
Virüs buluştırmamam gereken insanlar var daha temkinli hareket ediyorum. Sosyal mesafe kurallarına uyuyorum. Sokağa sadece market için çıkıyorum. Uyum sağladım yeni düzene sıkıntı yok benim için.