Kendimi bildim bileli Sosyal fobi, panik bozukluk, depresyon var. Insanların içinde tutuk kalıyorum, tepki verememe canımi çok sıkıldığında halde içine atma, susma, duyguları bastirma aşırı panik hali heycan kaygı durumunu yenemedim bir türlü. Özgüvenim yok insnalr beni tiye almıyor sözüm geçmez meselâ. Benden küçükler benim yanımdakilere abi derler bana demezler. Sesim çıkmaz karşılık veremem susarim kuserim 3 4 gün daha fazla kafaya takarim sinir olurum ıntikam beslerim kin beslerim. Ortamda benle takilirlar sessiz pasif olduğum için buna uyuz olurum yine içime atarım kimse bni takmaz. Hakliyken haksız olurum. Kendimi savunamam konuşurken zor konuşurum sesim çıkmaz hatta kısılir. Çoğu kez alttan alırım. Hakkim yenir ses edemem ve sürekli hakkımı yerler. Karşı koymaya çalışırken heycan olurum işten atarlar vs diye düşünüp yine geri çekilir içimden ağlarım kaygı oluşur herkes bana düşmanmis gibi gelir herkes beni mal gibi görüyor gibi geliyor kendimi izole ediyorum daha çok böyle yapa yapa ve biriyle hafif tartışma olduğunda konuşmam ama karşı taraf için sanki birşey olmamış gibi yine konuşmaya çalışır zor barışırm. Bazen ben barışmak isterim ama adım atamam sanki birşey tutuyormuş gibi geliyor. Bu tarz şeyleri hep yaşıyorum. Insanlar değişse bile aynı şeyleri yaşıyorum hep. 26 yaşındayım hiç sevgilim bile olmadı. Bu yüzden bir işe girmeye korkuyorum alay ederler hakkımı yerler ezerler diye. Konuşkan olmadığım için dilini mi yuttun diyorlar mesela hep sessiz kalırım kendimi sevmiyorum. Aslında iyi biriyim ve çok duygusalım çabuk darilan küserim insanlar çok kötü kimseyi sevmiyorum. Makam olarak yüksek kişilerin yanında panik olur konuşamam ne derse onaylarim kaçmaya çalışırım. Benim bilinçaltında ne olabilir bunu bu yaştan sonra nasıl çözebilirim ücretsiz hipnoz tedavisi uygulayan psikoloğa ihtiyacım var ama imkanım yok. Çünkü ben yıllardır böyleyim kroniklesti ve gerçek kendimi unuttum. Içimde sürekli değişen bir kişilik varmış gibi geliyor kimi zman çok normalim kimi zman ise negatif kişiliğe bürünüp kötü oluyorum neden böyleyim bilmiyorum ve kendimi sıkışmış hissedip hiçbir adım atamıyorum 26 yaşındayım ama hiçbir gelişme yok...
Güncellemeler
+1 yıl
Görüş yapinn
Güncellemeler
+1 yıl
Gncllll
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Doç. Dr. Nurhan Fıstıkçı ve Empatist Ekibinden Merhaba!
Yukarıda yazmış olduğunuz sosyal fobi, panik bozukluk, depresyon vb. kişilik bozukluklarının biri veya birden fazlasını beraber yaşıyor iseniz acil bir şekilde profesyonel bir yardım almanızı öneririm. Zira bu problemlerin sadece biri bile kişide büyük sorunlara yol açacağını bilmekte ve klinik olarak gözlemlemekteyiz.
Siz kronikleşmiş gibi bile hissetseniz bu durum doğru bir terapi uygulanarak kolaylıkla kök nedeni bulunabilen ve tedavi edilebilecek durumlardır. Umutsuzluğa kapılmayın lütfen.
Depresyonu bir hastalık yapan onun şiddetli olması, uzun sürmesi ve işlevselliği bozmasıdır. Şüphesiz her mutsuzluk, her keder hastalık değildir. Örneğin, bir yakınımızı veya değer verdiğiniz birini kaybettikten sonra duyduğumuz duygular insan hayatının olağan parçalarıdır. Ancak mutsuzluk uzun sürdüğünde; uyku bozuklukları, yeme içme bozuklukları, suçluluk düşünceleri, intihar girişimi gibi bileşenler olduğunda mutlaka tedavi edilmesi gerekir.
Panik bozukluğunda ise başka atakların da olacağına ilişkin sürekli kaygı duyma hali, atakların yol açabilecekleri ya da sonuçlarıyla (kalp krizi geçirme, kontrolünü kaybetme, çıldırma) ilgili olarak endişe duyma, ataklarla ilişkili olarak belirgin davranış değişikliği gösterme vardır (kaçınmalar vs).
Bilişsel davranışçı terapi etkisi kanıtlanmış (tüm bu 3 sorunun çözümünde) en önemli terapi şekillerinden biridir. Kişinin bedensel belirtilerini olumsuz değerlendirmesinin engellenmesi, yaşadığı kaygıyı anlamlandırması, kaçınma davranışlarının bırakılması bilişsel davranışçı terapinin en önemli basamaklıdır.
Sevgiler.
Hocam tedavi olun diyorsunuz da bugün bir kliniğe 350 400 den aşağı almıyorlar. Benm durumum yok sırf bu yüzden bu sorunları 26 yaşındayım 8 senedir bu ruh haliyle çekiyorum üstüne de her zaman yenisi eklenerek. Şu an ne haldeyim siz tahmin edin. Devlete gittim ılaclar daha kötü etti ilaç istemiyorum ilacsiz çözecek yer bulmam lazım ama pahalı
Tekrar Merhaba - 200/250 TL bandında cok iyi iş çıkaran ve danışanlarına olumlu yardımı dokunan bir çok psikolog ve psikiyatr var. Öneri ne yazık ki yapamıyorum ama araştırmanızı tavsiye ederim. Mutlaka doğru çözümü bulabilirsiniz.
Sevgiler...
Merak etmeyin ben araştırdım çok kişi var ama durumum yok