Herkesin hayat algoritmasında mutlaka "yaklaşmaktan çekindiği" ve en az bir kez tecrübe edinerek acı tarafından deneyimlediği; neticesinde o tipteki bütün insanlardan elini ayağını çektiği durumların varlığını biliyoruz. Öyle insanlarla etkileşim haline geçiyoruz ki, inanın bana ön yargılarla dolmamıza bir türlü onları yıkamayıp yaşamımıza yön vermemize neden oluyorlar. Ön yargı elbette körü körüne yapılırsa kişinin değerini düşürür, hiçbir şekilde toplumda yer edinememesini sağlar. Yalnız bahsettiğim tecrübelerin temel dayanağına endeksli bir ön yargı durumu. Yani siz insanların güvenilmez olduğunu düşünmüyorsunuz aslında; bir şekilde bunu yaşıyorsunuz hem de öyle bir iki kişiyle sınırlı değil neredeyse çevrenizdeki çoğunluk güvensizlik veriyor size. Bunun sonucunda total edinimde "insanlar güvensizdir" mekaniğine kendinizi şartlıyorsunuz.
Aklınızla dalga geçen insanlardan,
Sizden öncelik bekleyen, fakat size öncelik göstermeyen kişilerden,
Sizi üzen şeyleri bilerek tekrar eden kişilerden,
Samimi bir şekilde özür dilemeyen insanlardan,
Size kendinizi değersiz hissettirenlerden,
kati suretle uzak durmanızı önemle tavsiye ederim. Kendi ellerinde olmayan aşkları, mutlulukları, insanları, başarıları ve bunların ihtimallerini büyük bir kıskançlıkla sizin elinizden sessize almayan çalışan ve ilerisinde alabilen insanlar tehlike arz etmektedir. Sahte bir güven tahsis etmişlerdir ve bu yüzden ne derlerse desinler onun iyiliğine algılanacağını bilirler. Tabii bu da işlerine gelir ki emellerine rahatça ulaşabilsinler. Kadın veyahut erkek farketmeksizin çoğu insanda maalesef var bu.
Uzak durduğunuz insanların genel özellikleri nelerdir?
Herkese aynı samimiyet ile yaklaşan insanlardan uzak durulmalı bence. Çünkü herkes ile samimi olmak imkansız gibi. Mutlaka birçoğuna yapmacık davranıyor, uzak durulmalı. Bunun dışında yalaka tiplerden de uzak durulmalı. Karşıda ki kişi az çok İltifat seven biriyse o kişinin vay haline! Çünkü yalaka olan tıp o kişiyi parmağında oynatacaktır. Son olarak adamına göre muamele yapan kişilerden de uzak durulmalı. Misal varlıklı bir kişinin yanında başka sıradan bir insanın yanında başka davranan kişiler tehlikeli, oynaktır bana göre. Uzak durulmalıdır.
Uzak durulması gereken insanlar benim nazarımda; hayat enerjimi düşüren, hayatıma müdahale eden, sürekli negatif düşünen, hayatta bir amacı olmayan, yalancı, istikrarsız, herkesin sırtından geçinmeye çalışıp, kendi ayakları üzerinde durmayan, menfaatçi, dedikoduyu meslek haline getiren, cahil, kaprisli, egosu tavan, sonradan görme, şımarık, saygısız insanlardır.
Bahanelerin arkasına saklananlar, insanların arkasına saklananlar, eli ayağı gözü başkasına kayanlar, hayattan hevesini alamamışlar, aşağılık kompleksi olanlar, ailesinin tek okumuş ferdi olanlar, nazı kaprisi derdi çektirenler, olmadığı gibi görünenler, topluluk içinde değişenler, arkadaşlarınız ve ailenizle görüşmekten imtina edenler, sizi değiştirmeye çalışanlar..
Kısaca sizi olduğunuz gibi isteyip, hayatınıza hercumerc olmaya niyeti olmayanlardan uzak durmak gerek.
Başkalarının mutluluğu ile mutsuz olanlar, Kendinden başka hiçkimseyi düşünmeyen benciller, İnsanların yüzüne gülüp arkasından atıp tutan ikiyüzlüler, Menfaati için haysiyetini kaybetmekten çekinmeyenler, Her şeyi biliyorum diye geçinerek, aslında en ufak bir fikri olmayan boş konuşan cahiller..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yakın zamanda tecrübe ettiğim bir duruma dayanarak söylüyorum ki mümkün olduğunca insanlardan uzak durun. Kimseyi tam olarak tanıyamıyorsun. İnsanların düşüncelerini okuyabilmeyi isterdim. Öyle dolaplar ceviriyorlar, öyle planlar kuruyorlar ki hayrete düşüyor insan.. Kötülüğü yakıştıramadığım, benim için bambaşka bir yeri olan insanin aslında benim onu yücelttiğim gibi biri olmadığını öğrendim. Onun yüceltilecek bir yanı da yokmuş zaten. Shshsh aslında o koca bir hiçmiş. Ona anlam yükleyen benmişim. İnsanlardan soğuttu beni.. bu yüzden artık tüm insanlığa karşı 'uzak durulması gerek' gözüyle bakacağım.
Bende aynı fikirdeyim çok konuşan herkesle samimi oğlup arkalarından dedikodu yapan insanlar palacraci insanlar birde çok sessiz insandan cidden uzak duracaksin😉
Aklınızla dalga geçen insanlardan, Sizden öncelik bekleyen, fakat size öncelik göstermeyen kişilerden, Sizi üzen şeyleri bilerek tekrar eden kişilerden, Samimi bir şekilde özür dilemeyen insanlardan, Size kendinizi değersiz hissettirenlerden, Harbi bunları o son kavgada yaptı ve şimdi öyle biri hayatımda yok mutluyumda umarım gelmezde.
Pek uzun tutmayacağım bugün.. Çıkarcı insanlar, yalancı insanlar, umursamaz insanlar, açık arayanlar, aşağılayanlar, sadakatsizler, saygısızlar.. Aslında bir çok şey söylenebilir ama yeterlidir bunlar 🙂
Detayında güzelcene bildirmişsin kimlerden uzak durulması gerektiğini katılıyorum.😅 Ek olarak bencil hep kendini düşünen kişilerden ve saygısı, merhameti olmayanlardan.