Ben artık o moddayım. “İnan sana değil kastım, cahille muhabbeti kestim.” Aşık Veysel Not: Bu arada cehalet bilgi eksikliğinden olmaz bağnazlıktan yani tek bir görüşü kabul edip diğer düşünceleri reddederek o insanlarla insani şekilde konuşamamak düşüncelerine saygı duymamaktır.
ben cahil insanı yani öyle nitelendirdiğim insanı dışlarım adam sıfatına sokmam çünkü çatpat konuşan saygısız kavgacı itici serseri tiplerdi okuma değil cahillik kaptan mağara adamlığı ben okumayana değil buna cahil diyorum geneldede ya hoşt derim ya da afkurma evladım işine bak babacım hadi der geçerim saymam görmem duymam bir baardak su yine vermem
ya bir konu oldu geçen trafikte seyir halinde adam camı açtı küfretti markette bir durum oldu çocuk daha havladı gitti gece bişey srdm buradan birisi havladı gitti cahil insana su vermem benim düşmanım cahil insan buradaki cahillik okuma okumama değil yanlış anlaşılmasınkarakter cahilliği
Kesinlikle tartısmam cünkü tartıstıkca ben zarar görürüm bunu bildiğimden cevapta vermem yanından usulca uzaklaşırım cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur heleki okumuşun cahili denk gelirse yolumu değiştiririm o daha da tehlikeli