Yalnızlık 'sahteliklere, samimiyetsizliklere, arkadan hançerlenmelere, yalana ve dolana karşı' tamamen tercih edilmiş bir oluşumun dahilinde bulunmaktır. Ben bunu tercih ettim insanlardan uzaklaştım; gerçek yüzlerini görünce onların birer 'beşeri kıyafetlerden' farksız olduklarını anladım. Yalnızlık tercih edildiğinde kendinizi sorgulayıp geliştirme fırsatını sıkça bulursunuz. Benliğinizde keşfe çıkıp biraz da olsa kendinizi sevmeyi öğrenirsiniz. Yıllarca insanları sevdiniz kendinizi hep ihmal ettiniz 'içinizdeki çocuğun' ölümüne şahit olmadan vakit dolmadan birey olduğunuzu hatırlayıp inzivaya çekilme zamanı. Tecrübelerin ve yaşanmışlıkların ardından gelen yalnızlık tercihtir.
Bir de 'kalabalıklar içinde yalnız olmak' vardır; bana göre en beteridir. Sizin etrafınızda sayısız insan varken 'mutsuzluğu içerisinde' yalnızlığın dipsiz kuyusunda körelir gidersiniz. Kimseler sizi anlamaz, derdinizi anlatamazsınız içten içe bir başınıza kalırsınız. İnsanların görmezden geldiği çöpten, üstüne basıp geçtiği yaprak parçasından farksız olursunuz. İşte bu kimsenin tercih etmeyeceği türden yalnızlıktır; kalbinizi kırsa dahi siz hala etrafınızdaki insanlara aldanıp 'yalnız değilim' diye nutuklar da atsanız yapayalnızsınız anlayamazsınız.
Yalnızlıktan korkmuyorum gayet makul düzeyde karşılıklı saygıyla ve sevgiyle yürüttüğümüz ilişkimiz var. Samimiyetsiz kalabalıklar olacağına etrafımda yapayalnız kalıp kimsenin değirmenine su taşımam. En azından sırtımdan hançerlenme ve hayal kırıklıkları gibi olayların odak noktasında bulunmamış olurum. Beş veya altı yıldır yalnızım hayatımdan dost dediklerimi çıkardım, aynı kalbi paylaştığım sevgilim de yok. Yalnızlık kendi seçiminizse ömür boyu katlanabilirsiniz; insanlara ihtiyacınız olmamalı aşırı derecede sahteler. Çıkarları uğruna sizi yüceltip işlerine ters düştüğünüzde değerinizi küçümseyip gözden geçirirler. Benim yalnızlığım tamamen bir seçimden ibaret, sınavlar gibi ben bu şıkkı işaretledim alacağım nota razı gelirim.
Kimsenin yaralarına derman olmayacağını anladığın deneyimler sonucu ortaya çıkan gerçektir kısacası; inzivaya çekilip uzaktan bakmak lazım bazen.
Kendiniz için yalnızlığı tercih ettiğiniz zamanlarınız oldu mu?
Tercih edilmiş yalnızlık hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yalnızlık çok garip bir şey. Aslında dünyanın en normal şeyi ama bir o kadar da garip bence. Seçilmiş yalnızlık en güzel yalnızlıklardan. Cesareti epeyce barındıran bir durum seçilmiş yalnızlık. Ancak genelde seçilmiş yalnızlığa sebep olan durumlar hayatımızda kara bir delik gibi bir konumda yer alırlar. Yalnızlığa bir nevi zorlarlar bizi sonrasında da bir seçime varırız aslında. İnsanlardan, çalkantılı ilişkilerden, çıkar ilişkilerinden, kavgadan, gürültüden öylece yorulmuşlardır ki çekilirler kabuklarına ve seçerler bu yolu. Bir çok şey öğretir onlara bu yalnızlık. Hayatlarındaki sorunlardan vakit bulamadıkları şeyleri gerçekleştirmeye başlarlar. En önemlisi de kendilerini keşfedeler en derinlerine inerler ruhlarının. Özgürleştirir insanı yalnızlık ve güç verir. En zoru ama ulaşıldığında da en huzurlusudur bence tercih edilen yalnızlık. Yalnız insanların toplumda üzgün ve karamsar gözüktüğü tabusunu yıkar tercih edilen yalnızlık. İnsan mutludur, kendiyledir çünkü insanlar onları yormuştur ve artık kendilerini yoran bir şeyleri yoktur. Şimdi asıl soruya geleyim; kendim için yalnızlığı seçtiğim dönemler, zamanlar elbette ki oldu. Kendimle bir dönem çok yüzleşip çok baş başa kaldım. Hayatımdan çoğu kişiyi de çıkardım. Yalnızlığı hiç bir zaman dibine kadar yaşayamasam da etrafımda bir çok kişi varken kendimi, düşüncelerimi, ruhumu yalnızlaştırdım ben. O dönemden sonra da pek ihtiyaç duymadım bunu yapmaya. Kendimi buldum, yolumu buldum ve güçlendim. Yalnızlığı da pek seven biri olmamışımdır zaten 🙂
Ben de yalnızlığı tercih edenlerdenim aslında. Başta yalnız olmaya mecbur bırakıldım ama zamanla bu tercihim oldu.
Dışardan bakınca mükemmel bir babam, mükemmel bir annem, mükemmel iki kardeşim ve birkaç tane arkadaşım var. Yüzüm gülüyor, etrafa neşe saçıyorum, mutluyum göründüğü kadarıyla kısacası. Böyle bir hayata sahip olan biri nasıl yalnız olabilir, mutsuz olabilir ki? Kimse inanmaz. Kendi hayatıma dışardan bir gözle baksam ben de inanmam kesin. Shshsh Ama dibine kadar yalnızım. Bunca zaman ne derdim olursa olsun kendim halletmeye çalıştım, hep dimdik durdum. Kimse olmadı yanımda. İlk başlarda mecburi bir yalnızlıktı benimkisi ama şu an tamamen kendi tercihim. Kendi iç dünyamda bir başıma olmaya o kadar alıştım ki bir başkasını dahil edemiyorum istesem de. Yalnızlık benim kaderim sanırsam.
Bazen güzel bir şey olsa da bazende iyi gelmeyebiliyor insana. Yani, ben de yalnız kalmak istemedim aslında ama dediğin gibi sahte ilişkiler, güvensizlik, ummadığın insandan ummadığın şeyler görmek vs olaylarını yaşayınca insan elini eteğini çekiyor artık. Tam bazen ben böyle iyiyim diyorsun ama yalnız olduğunu yani seni gerçekten seven, seni düşünen insan olmayınca veya 1-2 tane olunca insan kendini kötü hissedebiliyor yani ben bunu hakedicek bir kişilikte değilim ben insanlara değer veriyorken onlar niye sadece çıkarları doğrultusunda hareket ediyor ki? Diyebiliyor. Herkes sevmek ister sevilmek ister. Yalnız kalan da yani bunu tercih eden birisi de ister bunu aslında zaten istemenin sonucunu alamadığı için bırakmıştır her şeyi. İnsanlığa söylenecek çok söz var aslında!
Edward Gibbon un dediği gibi; "Konuşmak öğrenmeye yol açar; ama dehanın okulu yalnızlıktır"... Bu söz bence çok değerli... Ayrıca yalnızlık, asil bir öğretmendir... Bana göre; kişisel yalnızlıktan daha büyük, daha derin ve daha acı olanı ise, zihniyet yalnızlığıdır... Çünkü; kişisel yalnızlıkta seni duyabilecek biri yoktur ve mantığın bunu kabul eder, seni yormaz... Fakat, zihniyet yalnızlığında ise; çevrende yüzlerce kişi olmasına rağmen, seni anlayabilecek bir kişinin bile olmaması, içinde çaresiz haykırışlara yol açar ve ruhun acı içinde kalır... Tercih edilen yalnızlık; modern ve bağımsız hayata atılan çok büyük bir adımdır... Bazen hüzün verse de, sağladığı huzur, bunu göz ardı edilebilecek hale getirir... Günümüz şartlarında; ne istediğini bilmeyen, vefa göstermeyen ve özellikle hiçbir şeyden memnun olmamak için, inanılmaz çaba sarfeden insan sayısı oldukça fazla... Mantıklı ve objektif bir düşünce ile değerlendirmek gerekirse, bu insanlar ile mutlu, huzurlu ve modern bir hayata kavuşmak pek mümkün değildir... Özellikle; kaliteli kişiliğe sahip insanların yalnızlığı tercih etmesi, gelişmekte olduğu düşünülen insanlığın aslında günden güne kaybedildiğini, en çarpıcı şekilde yansıtan acı bir gerçektir...
Yalnızlığın doğamıza aykırı olduğunu düşünüyorum herşey çifti ile varsa insanlar da öyle olmalı kimse tercihi yalnız olamaz hep eksiktir ama umursamaz.
Yalnızlığı pek sevmiyorum. Etrafımda sevdiğim insanlar olmayınca daha da yalnız hissediyorum. Pek tercih etmem. Gece herkes uyuduğunda kendin ile başbaşa kalmak tercih edilmiş yalnızlık ise benimkisi o işte. Yok ben yapamam, bunalırım.
hayattaki en büyük başarıdır belki de.. kişisel gelişime giden en etkili yoldur. Kendini tanımaya mecburiyetindir. Aynalara selam çakma vaktidir. Kısaca bir çok harika şeydir, kendimden biliyorum.💜💙🍀🖤♾☮😊💪🏼🙏😎😅
Yalnız olmak kendi benliği bulma kendini geliştirme keşfetme vs olaylarına inanmıyorum, sosyal bir hayatta yaşıyoruz ne kadar çok insanla iletişim kurarsak o kadar yeni şey öğrenip kendi benliğimizi buluruz