Tercih edilmiş yalnızlık hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yalnızlık 'sahteliklere, samimiyetsizliklere, arkadan hançerlenmelere, yalana ve dolana karşı' tamamen tercih edilmiş bir oluşumun dahilinde bulunmaktır. Ben bunu tercih ettim insanlardan uzaklaştım; gerçek yüzlerini görünce onların birer 'beşeri kıyafetlerden' farksız olduklarını anladım. Yalnızlık tercih edildiğinde kendinizi sorgulayıp geliştirme fırsatını sıkça bulursunuz. Benliğinizde keşfe çıkıp biraz da olsa kendinizi sevmeyi öğrenirsiniz. Yıllarca insanları sevdiniz kendinizi hep ihmal ettiniz 'içinizdeki çocuğun' ölümüne şahit olmadan vakit dolmadan birey olduğunuzu hatırlayıp inzivaya çekilme zamanı. Tecrübelerin ve yaşanmışlıkların ardından gelen yalnızlık tercihtir.

Bir de 'kalabalıklar içinde yalnız olmak' vardır; bana göre en beteridir. Sizin etrafınızda sayısız insan varken 'mutsuzluğu içerisinde' yalnızlığın dipsiz kuyusunda körelir gidersiniz. Kimseler sizi anlamaz, derdinizi anlatamazsınız içten içe bir başınıza kalırsınız. İnsanların görmezden geldiği çöpten, üstüne basıp geçtiği yaprak parçasından farksız olursunuz. İşte bu kimsenin tercih etmeyeceği türden yalnızlıktır; kalbinizi kırsa dahi siz hala etrafınızdaki insanlara aldanıp 'yalnız değilim' diye nutuklar da atsanız yapayalnızsınız anlayamazsınız.

Yalnızlıktan korkmuyorum gayet makul düzeyde karşılıklı saygıyla ve sevgiyle yürüttüğümüz ilişkimiz var. Samimiyetsiz kalabalıklar olacağına etrafımda yapayalnız kalıp kimsenin değirmenine su taşımam. En azından sırtımdan hançerlenme ve hayal kırıklıkları gibi olayların odak noktasında bulunmamış olurum. Beş veya altı yıldır yalnızım hayatımdan dost dediklerimi çıkardım, aynı kalbi paylaştığım sevgilim de yok. Yalnızlık kendi seçiminizse ömür boyu katlanabilirsiniz; insanlara ihtiyacınız olmamalı aşırı derecede sahteler. Çıkarları uğruna sizi yüceltip işlerine ters düştüğünüzde değerinizi küçümseyip gözden geçirirler. Benim yalnızlığım tamamen bir seçimden ibaret, sınavlar gibi ben bu şıkkı işaretledim alacağım nota razı gelirim.

Kimsenin yaralarına derman olmayacağını anladığın deneyimler sonucu ortaya çıkan gerçektir kısacası; inzivaya çekilip uzaktan bakmak lazım bazen.

Kendiniz için yalnızlığı tercih ettiğiniz zamanlarınız oldu mu?