Cahili bilgilendirmek mi yoksa hiç uğraşmamak mı daha mantıklıdır?

"Evrime müdahale etmemek, elenecekleri kurtarmamak lazımdır" düşüncesini yerleştirdim beynime. Hep derler cahille muhabbet edilmez sizin de kalitenizi düşürür, hayata küstürür diye.

Corona virüsünden daha tehlikeli bir şey varsa o da yıllardır süregelen cahilliktir. Öyle kucak dolusu kolonya veya dezenfektan ile de kurtulamıyorsunuz üstelik. Direk beyne etki eden bu virüs düşünme, sorgulama gibi öznel yetenekleri ortadan kaldırıyor ve insanların düşündürme mücadelesine de karşı çıkıyor.

Cahil diye nitelendirilen insanlarla girdiğiniz anlatma olaylarından büyük ihtimalle koca bir boş zaman geçirmekle ayrılıyorsunuzdur. Ben hiç başarılı olamadım yahu duvarlar bile konuşmalarımla renk değiştirecek kıvama geldi ama cahil insanlar hala nato kafa nato mermerlikten bir adım ileriye gidemedi. Yalnız bu durum dahilinde nadir de olsa bilgilendirebildiğiniz ve insanlar ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunabildiğiniz insanlar da bulunabilmektedir. İnsanlar bilgi bankasını genişletme olayına niye bu kadar kapalı kalmak istemektedir anlamlandıramıyorum.
Cahil insanlara karşı nasıl bir tutum sergiliyorsunuz?