Ne saçmaaa soru dimiii🤦🏻♀️ Evet kabul ediyorum çünküüü insanım bende saçmalayabiliyorum. Ama düşünmedim değil insanoğlu herşeyi düşünebilir yapcak bişi yok🙇🏻♀️ Karşı cins olmak istedim. “Vay bee” dedim bazen içimden; “erkekler ne rahat, hayat onlara güzel” diye. Ne biliyim sanki kadın olmak bu devirde epey bir zor. Eeeh benim modum niye yükselmiyor bugün anlamadım 🤦🏻♀️
İki cinsin de kendine göre zorlukları vardır. Yaşadıkları coğrafya, toplum baskısı, beklentiler, idealler gibi gibi milyon tane sebep bu faktörlerin değişkenliklerini tetikler. En önemlisi bu hayatta gerçekten "insan" olmaktır. Bu en zoru, cinsiyet ayırt etmeksizin sınırlarınızı zorlar. Sonunda her türlü olumsuzluğa rağmen insan olarak kalırsınız ya da değişir herkes gibi sıradanlaşırsınız. Kız olmak erkek olmak değil de asıl mesele, adam gibi adam ve kadın gibi kadın olabilmektir. Cinsiyetten öte bu değerlerin içi olması gereken şekilde doldurulmalıdır. Şahsen bu ülkede veya direkt olarak herhangi bir evrende karşı cinsim olmak istemezdim. Her türlü ayrımcılığa maruz kalan 'kadındır.' Bakın ülkede 'tacizin, tecavüzün, şiddetin, cinselliğin' yegane unsuru ne yazık ki kadınlar üzerinden dönüyor. Hiçbir şekilde bana kimse martaval okumasın; kadınlık erkeklikten daha zordur. Şapkamızı önümüze alıp düşünelim 'objektif' olmak gerekiyor yaşanılanları kronolojik (tarih bilgisi gerektirir) bağlamda göz önüne getirirseniz ne demek istediğimi anlarsınız.
Kadın olmaktan çok mutluyum ve de gurur duyuyorum. Ancak erkek olmayı şu açıdan bir keresinde aklımdan geçirmiştim; erkek olsaydım kadınlara karşı çok daha kibar olup aynı zamanda insanlara karşı da saygılı olup iyi eğitilmiş bir birey olmayı hayal ederdim ve neden bizim Türk erkekleri böyle değil? Diye sorardım onlara nasıl erkek olunması gerektiğini sırf göstermek için bir ara erkek olmak istemişimdir. Her Türk erkeği milleti de üzerine alınmasın elbette aralarında nazik ve saygılı olanları da var. Lafım abazalara.
Aslında saçma değil ben söylerim erkek olmalıymışım diye 😂😂 geçenlerde erkek kardeşlerim eşi oturuyorduk erkek olsam yakışıklı olurdum dedim kardeşimin hanimi evet yakışıklı olurdun ama boyun kısa abla dedi 😂😂😂😂 bütün hayallerimi yıktı 😂😂😂
Bence erkek olmak asıl zor bir kız tarafından yanlış anlaşılıp tacizci sapık damgası yemek korkusu ile yaşamak iftira korkusu yüzünden kızlar olduğu ortamdan ziyade sadece erkeklerin oldugu ortamda daha rahat hareket etmek kızların böyle bir derdi yok ama buna rağmen asla karşı cins olmayı hiç istemedim erkek olmaktan gayet memnunum
Sitenin formatına uyduktan sonra arzu ettiğin kadar saçmala. Kime ne. Seni bağlıyor. Hoşlanmayan yazmaz. Peki bu soruya neden yazıyorum? Çünkü kayıtsız kalamadım. Soru başlığı değil ama içeriğinde içeriğindeki öz eleştirin sitedeki en mantıklı paylaşımın olabilir 😊
Hayır istemedim. Özellikle kadın olmanın zorluklarını idrak ettiğimden beri hayatımda şakasına bile olsa keşke kadın olsaydım demedim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Erkek olmak gibisi var mı? Kadın erkek ilişkilerinde erkekler ne fiziksel ne biyolojik ne de psikolojik bir zarara ya da yıpranmaya uğramıyorlar. Kullanip atmak durumu erkekler icin gecerli. Kadın olmak berbat birşey. Yaşi geçmiş evde kalmis çirkin ikinci el doğurganlığı azalmış gibi değeri zamanla düşen bir metadan başka birşey değiliz. Erkekler sadece karakterleri ile karşılanıp yaşları geçtikçe de değerleniyorlar.
Onların düşünce ve hislerini anlamaya çalıştım çoğunlukla hak verdim. Ama yaptıklarını genellikle anlamlandıramadığım çok olmuştur. Geneli kast ediyorum istisnalar olacaktır. Cevabım istemezdim.
Binde bir bazen diyorum keşke kız olsaydım kafam çok bozulduğunda Sonra düşünüyorum kadın olmak gerçekten çok zor o yüzden sizlere her zaman değer vermişimdir kadınlar bizim başımızın tacı 😊
Hayır hiç erkek olmak istemedim. Kadın olmak hep özel gelmiştir bana😊
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Saglikli biri bu siruya evet cevabi vermez... psikolojisi veya cinsel tercihi normal olan biri hayir der bu soruya.. kadinlari anlarim rahat olayim vs ama normal bir erkek asla kiz olmsk istemez.
İsterdim çünkü kadınlar çok çekiyor yazık bize hastaliklarimiz bitmiyor üzülüyorum biz kadınlara kendime üzülüyorum bazen diyorum keşke erkek olsaydım.
Üf ya keşke erkek olsaydım. Her gün bir hatun düşürürdüm bakışlarımla djdjd. Ama öte yandan iyi ki erkek değilim çapkınlıkta dünya markası olurdum bu yüzden şükretmekteyim djsjd
Bence de çok rahatlar ama hiç düşünmedim böyle bir şeyi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bakıyorum da Kızlar hemen atlamış. Sünnet olmak yok, askerlik yok, ölene kadar babadan emekli maaşı var, devlet güvencesi. Daha ne olsun. Geçim derdi bilmezsiniz.
Haklısınız ama bizde de dokuzdan sonra dışarı çıkma yok. dışarıya çıktığında arkandan birisi yürüdüğünde takip etme korkusu var. ufak bir sey yapamadığında “kadınsın zaten ne anlarsın” cümlesi var. Keşke sizin yaşadığınız sıkıntıları yaşayıp erkek olsaydım.
Evet :) Sünnet kendi dininize bağlı bir gelenek isterseniz olmayabilirsiniz. Askerliği para vererek ücretli bir şekilde yapabilirsiniz. Emin olun erkek kadar kadınlarda çalışıyor.
Babadan ölene kadar emekli maaşı var. Devlet güvencesi sonuçta. Babamı 15 yaşında kaybettim. 18 yaşına girince maaşım kesildi. Kız olsaydım en azından maaşıma göre yaşardım, kimseye minnet etmezdim. Ayrıca bir Evlilikte kadın çalışmasa da olur, ama erkek çalışmasa olmaz. Hani eşitlik nerede?
Emin ol kadin olsaydin hayat daha zor olurdu senin durumunda. Buyuk ihtimalle babam olmamasini herkes firsat bilirdi. Erkek olunca cok dusmanin olmuyor ama kimsesiz bir kadinsaniz herkes dusman kesiliyor ve kullanilmaya calisiliyorsunuz. Hem erkeklerin is bulmasi daha kolay goruntu kriteri yas kriteri yok. Kadinsaniz 30 yasindan sonra is bulmadi buyuk sıkınti bir de ise alinirken goruntuye bakilir o da sıkınti. Erkeklerin boyle bir derdi yok.
Ölene kadar devletten emekli maaşını erkeklerde alıyor yalnız :) Kadınlarında erkekler gibi o emekli maaşı için otuz yaşından sonra on sene çalışması gerekiyor.
evet kadın olmak bazı serefsiz erkekler yuzunden zor kabul ediyorum ama nebiliym herseyde bir adım ondesiniz bana göre ve boyle olmasıda gerekli bence sen Şu an mesela erkek olmak istermiydin