yaşına göre olgun olmak.. ?

ilkokulda 8.sınıftan itibaren etrafımdaki bir çok insan yaıma göre daha olgun olduğumu/ daha olgun düşündüğümü söyledi.bende bazen bunun farkına varıyordum çünkü diğer arkdşlrımın düşünmediği şeyleri düşünüp, yapılan doğrumu yanlışmı daha iyi ayırt ediyordum.hatta bir kız arkdşım bana hep seninle konuşurken yaşıtım değilde büyük biriyle konuşuyomuşum gibi oluyor, o duyguyu hissediyorum diyor.bazen büyüklerle konuştuğumda yine aynısı oluyor.yaşına göre olgunsun fln.. hayatta çok sıkıntı çekmedim hatta küçüklüğümde, lise hayatımda falan çok sosyal biride değildim hani çok şey gördümde böyle oldum diyim.. ailemlede ilgili değil çünkü beni hep küçük kız çocukları olark görüp öyle davrandılr.çok büyük değilim ama yaşıma göre de davranmadılr.. sorunda şu etrafmdaki arkadaşlarım zamanında bir sürü şımarıklık yapıp tamda yaşlarında yapılması gerekenleri yaptılar ama ben daha olgundum ve onların hatalarını, çocukluklarını şımarıklıklarını yapmazdım.şimdi büyüdük onlar zamanla normal olrk olgunlaştılar ama şimdi benm içimden bir sürü saçma sapan şeyler yapmak geliyor.şımarık yetiştirilmedim ama bazen şımarık olduğumu söyleyenler çıkıyor.ve son zamnalarda oldu.olgun olmamam gereken zamnda olgun olmam gereken zamanda değilim noluyor böyle? ve fikir olark yinemantıklı karrlar verebiliyorum ama ağır basan duygu bu değil.
yaşına göre olgun olmak.. ?