Hayatınızı değiştirmek için atmanız gereken ilk adım eylemlerinizi beş saniye içerisinde harekete geçirmek konusunda kendinize sağlam bir söz vermektir. Öyle okumuştum, beş saniyeden fazla ertelediğiniz vakit beyninizin ona inancı azalırmış.
Açıkçası ne yapman gerektiğini bal gibi biliyorsun ama öngördüğün onlarca ihtimal dahilinde olacaklar içerisinde en kötülerini yaşama ihtimali cesaretini kırıyorsa orada sertçe bir duruyorsun. Çizgi filmlerde hızlıca koşup aniden duvara toslamak sersemleşmek gibi etki yaratıyor. Şu hayata evet bir kere geldik ama her adımımız kelebek etkisi şeklinde bir şeyleri değiştiriyor emin olun buna. İnce eleyip sık dokumak, sürekli düşünmek öyle yorucu öyle yaşlandırıyor ki ruhu... Motivasyondan öte disiplin sağlamak gerekiyor. Her zaman motive olamayabilirsin ama disiplin sürecin devam etmesini etkin kılar. Değişim hemen başlar ama hemen gerçekleşmez bilirsiniz. Süreklilik aslolandır. Ayrıca kötü alışkanlıklar, hayata bakış açısı, düzenli egzersiz, sosyal davranışlarını belirleyip pratik hayatta bunları olumlu yönde değiştirmeye çalışmak şeklinde gerçekleşen bir dizi yaptırımlar silsilesi diyebiliriz. Zordur, her baba yiğidin harcı değildir.Yaşamında değiştirmek istediklerine nereden başlayacaksın?
Hayatını değiştirmek için atılacak ilk adımların nelerdir?
Hayatımı değiştirmek gibi bir kaygım yok ama bazı düzenleri değiştirmem gerektiğini biliyorum. Bunun için verdiğim bir mücadelem ve yürüdüğüm bir yolum var
Sağlam bi' tokat atacağım sana beyninde hafif dalgalanmalar olacak çok sorun etme; sonra düzeleceksin ve evleneceğiz. Bunun adına da ufak tefek şizonik dokunuşlar diyeceğim xD
Yerden kaldırdığım anda deli gibi öperim ben küçükken yere sevdiğim bir yiyecek düşünce alır yerdim asdfghjşkjşi senin de şansın sevgilin olacak adam bu işte xD
Sabirsizim ben kafama koydugmu eyleme geçirdiğim an bende ipler kopuyor bazen pişmanlık bazen tezcanin verdi durgunluk bazen birseyi 10defa düşünüyorum buda zaman kaybi😂