Sene 2020 ve herkes aynı dertten muzdarip , insanlar çıkarcı, Insanlar menfaatçi, düşenin dostu yok , kimse kimsenin gerçek dostu değil, üstelik yıllarca tanıyıp düştüğünde ilk tekmeyi yine en güvendiğin insan atıyorsa biz bu hale nasıl ve neden geldik? Çocukken gece yarilarina kadar sokakta oynar dizimiz bile kanamazdı, komşular evlerini birbirine emanet eder birbirlerine namusu olarak davranırdı, birisin borcu olduğunda utancından yolunu değiştirirdi ve daha onlarca örnek... Peki şimdi? Güvendiğin dağa kar yağdıran, koynunda besleyip gözünü oyan yine en güvendiğin insanlar , PEKI AMA NEDEN? BIZE NE OLDU?
artık insanlar bencilleşti tamamen. Sadece kendi, çıkarları derdinde. E karşındaki insanda düşünceli olsa ne yazar. Beklenti içine giriyor mecbur. Karşılık alamayınca o da karşısındakine benziyor , diğerlerine de öyle davranıyor. Cahillik arttı , saygı , nezaket, sevgi tamamen yok oluyor. Kimse birşey öğrenme peşinde değil. Sadece ben iyi olayım da gerisi önemli değil..
Dünya üzerinde ahlak var ancak toplumsal ahlakın var olduğunu düşünmüyorum. Gelişen eğitim, siyaset ve eğitim sistemleri köleliğe yönelik durumda ve bu sistem içinde doğan çocuklar yaşadıkları kölelik sisteminin normal hayat olduğunu düşünür vaziyette çünkü başka birşey yaşamadıklar. Bir çok din adamları bu kölelik sisteminin en büyük destekçisi oldu içimizden örnek ver gerekirse İslamiyette asla doğrudan şükür ve dualar, İslamiyet'in kutsal kitabı Kur'anda da yazdığı gibi kabul olmuyor. Kur'an da insanların karşı çıkmaları mücadele etmeleri gerekirse savaşmakları ve artık yapacak hiç birşeyleri kalmadığında durumlarına şükür edip dua etmeleri örgütlenir ancak din adamları insanların pasif kalmalarını ve yalnızca şükür etmelerini empoze etmeye çalışıyor. İdda edildiği gibi Elle yazılmış olsa dahi 15 yy. Önce çıkan bir kitap düşünceyi desteklerken modern dünya durmayı ve dusunmemeyi sistemiyor. 1 gün çalışılmadığın da 1 ay zor günler gecirmek zorunda kalınan mevcut sistem insanları kendi köşelerine çekilmeye ve diğer bütün insanı duygulara zaman ayırılmamasını sağlıyor. Kölelik dünyasındaki zor yaşan insanları hırsızlığa, yalancılığa ve katilliğe sürüklüyor.
Yazdığın yazının bir alnı olsaydı da öpseydim. Aynen altına imzamı atıyorum. Ben bunun nedeninin ülkenin eğitim sistemindeki çöküş veya bu eğitimin din baskısı-etkisi altında kalmasına bağlıyorum. Yanlış din eğitiminin artması ve yaygınlaşması, düşünen, sorgulayan ve hesap soran beyinlerin azalmasına, cehaletin artmasına ve yerine menfaatler ve paranın gelmesine neden olmuştur. Diye düşünüyorum. Syg.
Çok basit yıllardır yazılı ve görsel medyada okuduğumuzun kitapların bir çoğunda önce kendini düşün kendin için yaşa bencil ol önce sen mutlu ol kelimeleri bilinç altımıza yerleşti ve herkes kendini düşünüp kendi için yaşayıp bencil ve mutluluğun derdine düştü ve bu uğurda her şeyi yapmayı göze aldı olayın özeti bu
Senin kendi merkezinde sen yoksan yaşamın bir anlamı yok o yüzden insanlar da kendi merkezine kendini koyuyorlar. Bir başkasını koymak aptallık olur zaten.
Insanlar doğuştan böyle değil arkadaşım, sanki sihirli bir şey üstümüzden geçti ve herşey değişti özellikle son 30 yıl içerisinde bazı şeyler çok hızlı değişti, şimdi cebinde paran varsa arkadaşında çok kankinde , hele ki birseye ihtiyacın olsun cevrende kimse kalmaz eskiden böyle değildi... ama işte sorunda bu eskiden