Etkiye karşı tepki, insan korkuların karşı, yaşamsal edinimlerine karşı ve ani gelişen her şeye karşı bir savunma dürtüsü duyar ve buna karşı bazı tedbirler alır. Söylediğimiz söz karşısında bile yapılan eleştiri bizi bir savunmaya, söylediklerinizin gerçeği yansıttığını ifade edebilmek adına söylemlerde bulunur, bir savunma içine gireriz. Bana göre haklı haksız isnat edilen suçlamalara karşı en çok savunmaya girdiğimiz hallerdir diye düşünüyorum.
Araştırmayı yapanlara göre evet her insan kullanıyormuş çocuk yaşlarda inkar etme yaş ilerledikçe mantğı bürme veya farklı yansıtma oluyormuş ama belirli bir etken yüzünden bu gelişme sağlandığından ve bilincin bilinç altı ile teması ayrılamaz oldğundan bence otomatiktir galiba konuya aşinasın sohbet iyi olacak en azından faydalı
Olgunlaşma sürecinde veya dış çevre , toplumsal baskılar , üzüntüverici uyarılar, kişisel yetersizlikler ve sıkıntı yaşatan durumlar , derin aşk acısı savunma mekanizmalarını harekete geçirir
Herkezde aynı değildir tabiki sosyoloji kültürel farklılıklar dan kişisel yaşadığı şahsi egolara kadar en ufak konular bile etkiler buna göre herkezde aynı olma ihtimali revize edilmiş olur
Ve en önemlisi bunları tespit etme imkanı var mı örneğin mantığa bürüyen insan nasıl davran farklı yansıtan nasıl davranır amacım sidik yarıştirmak değil bilgi almak
Son bir şey daha piskanalizi detaylı bir şekilde anlatan bir kaynak önere bilir misin fruedın giriş serisi ve e. Fromun kitaplari ve adlerin kitapları ve k. horneynin kitapları dışında birde koşullamacı kuramı anlatan kitap önrerme imkanın var mı
Olabilir. Ben örneğin kendimi maddi manevi kullandirtmam Kimseye. Buna götüren bir olay olduğu an direkt sifirliyorum her şeyi. İletişim aradaki ilişki falan umurumda olmuyor. Nice samimiyim dediklerimi sildim attım an geldi.
En İyi Cevaplar