Hz. Ömer (R. A.) halifelik görevini devraldıktan sonra kendi parasıyla bir adam tutmuştu. Bu adamın görevi her gün belirli saatlerinde Hz. Ömer’in yanına gelerek ona: “Ya Ömer Allah’tan kork, ölüm var!” demekti. Hz. Ömer (R. A.) bir gün görevliyi yanına çağırdı ve görevine son verdiğini söyledi. Bunu duyan adam Hz. Ömer (R. A.)’e: “Ya Ömer bu güzel adetinden vaz mı geçtin?” diye sorar. Hz. Ömer (R. A.) bu soruyu şöyle cevaplar: ”Şimdiye kadar gençtim, saçım ve sakalım ağarmamıştı. Doğru yoldan ayrılmamam için bana her gün ölümü hatırlatacak, Allah’tan korkmamı tavsiye edecek birine ihtiyacım vardı. Ancak bugün aynaya baktığımda saç ve sakalımın ağardığını gördüm, bana ölümün habercisi olarak onlar yeter.".
Bilmek istemezdim. Sonunu düşünerek yaşamak zor olurdu. Erken öleceğim belki bu yüzden okula gitmezdim veya her gece ölücem korkusu ile uyurdum. En iyisi buymuş.
Şayet böyle aciz, böyle günahkar kul olmadığımı ya da Rabbimin rızasını aldığımdan emin olsaydım ve yaşayacağım geri kalan ömrüm tekrar ateşten bir gömlek giymeme sebep olacağını bilseydim; O an, O saniye hakka olan yürüyüşe nail olmak isterdim. Ne zaman öleceğimizi bilmediğimiz hâlde böyle günahkarsak bundan emin olacağım günü bilmek bilmem ki acaba azdırır mı daha çok yoksa tövbekâr mı olurdum bilmiyorum.
Mümkün değil tabi ama bilmek isterdim. Ölümden korkmam, ansızın hazırlıksız yakalanmaktan korkarım😊 vaktini bilsem hazırlığımı yapar şurup gibi içerim ölümü😊 açıkçası garip gelecek ama kendini hazırlamış, bu dünyada alacak verecek işini kapatmış, kul hakkına girmemiş dürüst bir insan için mükafattır aslında, ama tabiki bunun farkında olana💐😊
Hayırlı sağlık ömürler ve hayırlı ölümler dilerim💐Sonuçta herşeyin hayırlısını istemek güzeldir😊💐🌹🌺
Ölümü her gün düşünen ben için güzel olurdu. Bir yanım isterdi merakımı gidermek, ölümün tadını almak için bir yanım istemezdi heyecan ile o kutlu güne kavuşmak için...
En İyi Cevaplar