Kapalı kızlar ne için kapalı? “Allah’ın emri” diye mi yoksa başka bir sebebi var mı?Uyarı ⚠️ Bu bir eleştiri sorusu değildir! Sadece araştırma sorusudur..
“Allah’ın emri” dışında başka hangi sebepler olabilir?
Gerçek kurani kerim temin eder ve okursan kapanmayla ilgili bir maddenin olmadığını görürsün hatta diyanetin çevirdiği ile meşhur hocaların çevirilerine bak bazı ayetlerde erkek kadın döver gibi çeviriler yapıldığını görebilirsin.
Peki kapalı olmaya gelirsek kapalı kadınlarda en başta d vitamini eksikliği zirvededir ve allah d vitaminini güneşten alabileceğimiz şekilde üretmiştir bizi. D vitamini eksikliğinde dışardan alsa bile yeterli olmadığı için hasta veya sakat doğum yapan kadınlar fazla. En basiti arkadaşımın kara çarşaflı karısı sakat doğum yaptı sebebi güneş görmemesiydi. Kadını çarşafa sok evde kocasına açılsın dışarıda put gibi dolaşsın diye bir şey yok. Çocukken koşup oynamalı yetişkin olduğunda spor yapmalı bisiklete binmeli üniversite okumalı doktor vs olmalı şu an kara çarşaf içinde 1 tane spor yapan hatta olimpiyatlara felan katılan var mı hayır yok. Ben polis olup saçın gözükür koşarsam diye sucluyu kovalamam diyen polis gördüm
Ben 28 yıldır açıktım yinede d vitamini ekliğim vardı o niye? Demek ki genellrme yapmak mantıksız. Şu an git hastaneye bir sürü kapalı doktor var, polis var. Sen sadece görmek istediklerini yorumlamışsın. 😊
Bir kısmı çevre baskısı ile kapanır, bir kısmı içinden gelerek. Ikisi arasındaki fark çok net belli olur. Hem hal hareket hem de görünüş olarak fark büyüktür.
Benim tüm sülalem kapalı. ve nedeni de günah filan degil bana göre dayatilmis aliskanlik. annemler zaten köylü onlarda ergen olduktan sonra kapanmak farz kapanmazsan dayak yersin evden daho kovulursun. biraz korku biraz da herkes kapaniyor ben de kapaniyim anlayisindan dolayi kapaniyorlar tabiki kapandiktan sonra zaten gunahti boyle daha guzel oldum seklinde iclerinde de huzur bulmaya calisiyorlar. gunah diye kapanan insanlar da var elbelt ama cogunluk dedigim seydeki gibi
Çarşaflı degilim ancak süs olsun diyede başımı bağlamıyorum. Allahin emri olduğu üzere uygulamaya çalışıyorum. Çarşaf benim nefsime bir anlamda ağır geliyor ve ben kendimi ona layık görmüyorum şu süreçte. Sadece bedenimi degil kalbimi de örtmeye gayret gosteriyorum. Tesettur benim için sadece kadının bedenini ortmesi degildir. Ayni şekilde erkeğinde kadin gibi hem bedenini hemde kalbini kötü gözlerden sakinmasidir.
Çok şükür hiçkimsenin baskısı ve etkisi olmadan sadece Rabbim kalbime kapanmam gerektiğini bildirdiği için kapalıyım. Çarşaflı değilim ama tarz için de kapalı biri değilim. Kendimce gerekenleri yaptığıma inanıyorum. Rabbim kabul etsin inşallah..
Bilinçli olarak kapanmadim ama imanim olduğu için kapandım. Normal kapalilar gibiyim pantolon giyerim vs ama dar giymemeye çalışırım bazılarının deyimiyle susluman okunmuş oluyor umrumda değil düşünceleriniz ben ağır geliyor zaten çarşaf hiç giyemem
din için kapanmam ben zorunlu diye ve kapalı daha güzelim diye ben kapalıyım bazen namazda kılar oruçta tutarım ama din için değil öylesine naptımı bbilmiorum ben piskolojim bozuldu doktora götürün beni
Normalde Allah için kapanmaları gerekiyor. Günümüzde ki kızlar ya güzel olmak için ya da aile istediği için kapanıyor sonuç olarakta üniversitede yemedikleri halt kalmıyor kapalı olmanın amacı bu Değildir.
En İyi Cevaplar