Neden bir baba olarak çocuğundan gurur duymak bu kadar zor?

Bazı babalar çocuklarının başarısıyla mutluluklarına mutluluk katar. Herkese anlatır. Benim babam iste başka insanları bana anlatıyor. Onları örnek gösteriyor. Okulumda hep başarılı oldum. Hatta bu senede hem takdir hem onur belgesi aldım. Babam bu güne kadar başarılarımı görmedi 1 kere bile aferin kızım diye beni desteklemedi ne yaptıysam kötü bir yanımı ortaya atıp azarladı geçen bir dersten bütün notlarım 100 diye hevesle babamın yanına gittim bana dediği tek şey 100 olsa nolur bir yararın mı var diye rencide etmekti. Yarın güzel karne getirenler hevesle babasına gidip verirken ben o güzel karneyle eve gitmemeyi umuyorum. Öğretmenlerimin bazen gözünde gördüğüm o gururu babamın gözünde gram göremiyorum. Evet babam için okumuycam ama insan ailesinden ufak bir destek bekliyor. Herkes ben takdir getirsem babam şunu yapar bunu yapar tarzında konuşmalar yapıyor. Ben ise benim babam hiç bir şey yapmaz sadece yine rencide edicek bir şey bulur. Sadece okul konusu değil babam hiç bir konuda benimle gurur duymadı. Hep incitti beni. İleride bir çocuğum olursa. Herşeyiyle onunla gurur duycam. Onunla ilgilenicem. Mesela bütün toplantılarına gidicem babam annem hiç biri 1 kere okula gelip benim hakkımda konuşmadı hocalarımla. Hatta bakarsanız hasta olduğumda bile okula izin almaya gelmediler bile. Çocuklarınızı sevin özen gösterin onlarla ilgilenin onları destekleyin gurur duyun. Onların tek istediği bu. Ben babamın bana böyle olması için çok yıprattım kendimi sadece babam benimle gurur duysun diye çok çalıştım ama hepsi boşmuş peki başka ne kaldı babamın benimle gurur duyması için yapabileceğim yazın olsun çalıştım kendi harçlıklarımla idare ettim babamı zora sokmamak için babama yük olucak bir borç çıkarmadım hatta bakarsanız evden dışarıya adım bile atmıyorum geçenlerde kuzenimin evine gittim oturuyoruz beraber kız kıza ve bana telefon açtı havanı falan almışsındır hemen eve gel diye azarladı hiç bir şey yapmasam bile babam bana karşı hep böyle buna nasıl son verebilirim?
Neden bir baba olarak çocuğundan gurur duymak bu kadar zor?