Bir kişiyi çok sevsekte onun yokluğuna alışma süremiz onun hayatımızdan nasıl çıktığı ile doğru orantılıdır. Kötü ayrılıklarda kişileri depresyona sokan ve unutma süresini uzatan şey kişinin yokluğu değil, verdiği emek, uğraş, sabır, özveri ve değerin karşılıksız kalması ve haksızlığa ugrama hissidir. Kırılmak yani. O yüzdendir ki biten iliskilerde üzülen ve acı çeken taraf daima terk edilen taraftır. Çünkü kendi kendine haksızlığa uğradığını, aşağılandığını, aldatıldığını, oyalandığını ve her türlü sitemi içinde bulunduran duruma maruz kaldığına inanır. Çok sevmek demek uzun süre unutamamak ve yokluğuna alışamamak degildir. Kişi ne zaman ki sevdiği kişinin kendisine layık gördüğü anlamı kavrar ve kendisi ile yüzleşirse unutmak ve alışmak o zaman mümkün hale gelir. Bu biraz cesaret gerektirir zira kişi önce sevdiğini ve sevgisini öldürüp öldürmeyeceğine karar verecektir. Bu kararı verebilmesidir tüm mesele. Ve bir cinayeti işlemek için de muhakkak ki cesaret gerekir
Hayır. Bu tamamen kişilik özelliğidir, bazısı çabuk unuturken bazısı bunu zamana yayar. Birinin başardığını bir diğeri başaramıyor gibi düşün.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
EVET doğru orantılı. Bu hayatta herkes bizlere tecrübe katmak için giriyor hayatımıza İyi veya kötü alışmak zaman alsada sevmekle silmek doğru orantılı eğer sevmiyorsanız birine değer vermiyorsanız çabucak sktr edersiniz unutmak değilde biraz takmamak gibi bir insana verdiğiniz Değer ile doğru orantılı bir çırpıda silip atmakla unutamamak. Ettiğiniz kötülükleri kırdığınız kalpleri size yapılan haksızlıklar acımasızlıklar kırılan kalplerinizi unutamazsınız . Her insan hayatına giren arkadaş olsun sevgili olsun fark etmez herkes birilerinin hayatına bir İz bırakıyor istesede istemesede. Karşılaştığımız zorluklara haksızlıklara ne bileyim o kullanılmış canım hissettiğimiz durumlarda unutma süremiz artıyor nefretimizle birlikte ama zamanla geçiyor alışıyor insan. Her darbe her kazık bir tecrübe atlattığınız taktirde kimseyi takmamaya basladığınızı Vurdumduymaz birine dönüştüğünüzü fark edeceksiniz.
Bazen sevgimizle doğru orantılı onu unutmak yokluğuma alışmak zaman alır, fakat bazen öyle çok yara alırız ki o sevgiyi gözümüz görmez ve o kişinin yokluğunu bile hissetmez oluruz adını anmayız. Yani bize yapılanlar kırgınlıklar bizim o kişi ya da kişileri unutmamışsa bize yardımcı olur.
Merhaba:) İnsanların yokluğuna alışmak bana göre çok sevmedikleri den oluyor. Dünyanın düzeni böyle kimseyi suçlamak lazım. Zaman denen şey acıları ve ayrılıkları bir bir unutturuyor. Aksi takdirde nasıl yaşardı insan?
Hayır karakterle doğru orantılıdır. Bir arkadaşım seviyorum ölüyorum dediği kişi ayrılmak isteyince tamam demekten başka bir şey yapmamıştı. Dediği de şuydu; 3-4 gün yaşarım acıyı geçer ne yapayım ölüm yok ya demişti.
Benimkisi de şu kendimi elalemden daha çok seviyorum ben üzemem o üzülsün.
Kesinlikle öyle birini ne kadar seviyorsan o kadar özlersin. günlerce aylarca yıllarca özlediğiniz o kişinin, sizi özlemediğini fark ettiğiniz zaman özlem kadar kinde biriktiriyorsunuz içinizde.
En İyi Cevaplar