Arkadaşlar, bildiğiniz üzere çoğu insanın takıntılar vardır, kimi normal görülen, kimi garipsenen, kimi dışlanan ama sonuç olarak karakterimizin bir parçası olan ve bizi biz yapan bazı ruhsal dengesizlikler. Mesela benim bazı takıntılarım şunlar: - Çay kaşığı herhangi bez bir zemine (sofra bezi, masa örtüsü vb.) temas etti mi, tertemiz bile olsa onu asla çayıma geri sokamam. - Yapışkan bir şey (bal, reçel vb.) ellerime değdi mi onu anında yıkamasam daralıyorum kriz geçiriyorum çok kötü oluyorum. - Perdeleri kapattığımda dakka başı kontrol ediyorum tam kapandı mı, bir yer açık kaldı mı diye. - Dişlerimi fırçalarken vs. suyu açık bırakıyorum işim bitene kadar. Kapatmam gerektiğini de biliyorum rahatsız da oluyorum ama kapatamıyorum, habire azalta azalta en son işim bitince kapatıyorum. Evet bunlar benim takıntılarımdan bazı örnekler. Sizin var mı değişik takıntılarınız?
Merhaba, Evet var biraz, saygı şart. Herkes yaşını haddini bilmeli. Küçüklerine merhamet etmeyen büyüklerine saygı göstermeyen bizden değildir...
Kendinden güçsüzleri ezenlere deli olur müdahale ederim. Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin buna da gücü yetmezse kalben karşı koysun. Bu da imanın en zayıf derecesidir...
O konuda ben de öyleyim, benim yanımda kimse kimseye haksızlık yapamaz ben gördüğüm tüm yanlışlara müdahale ederim. Bu takıntı değil sizin karakterinizin güzelliğe :)
Parmaklarını yalayan insanlara hazmedemem Gece yatmadan önce dişlerimi fırçalar naneli gargara ile çarkalar öyle uyurum Ağızını şapırtadan insana tahmül edemem ( elimin tersiyle vurmuşluğum var ) Hergün banyo yapmam lazım yoksa rahat edemem Birde araba kullanacağım zaman mutlaka ıslak mendiller direksiyonu silerim. Bu kadar geldi aklıma daha da var😊
Çağın yeni hastalığı olarak kompulsif bozukluk deniyor buna ancak bu tür kontrollerin de ben sebepli geldiğine inanıyorum. Mesela benim en son evde yatmadan önce ocağı ve kapıyı kontrol etme takıntım var. Ama bu takıntıyı annem bir kaç kez kapıyı kitlemeyi unutup ocağı açık bırakınca edindim :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benim tek takıntım benim Kusursuz olmalıyım O yüzden yaptığım herşeyi baştan aşağı düşünürüm Hatam olsa ne olduğunu bilmese benim yine içimde bir huzursuzluk olur Ben he derim kesin bir yerde hata yaptım
Dış fırçalarken ben de kapatmiyorum doğru bir şey değil ama kapatmak gelmiyor içimden 😲 kışın hava ve içerisi ne kadar soğuk olursa olsun kesinlikle ayaklarım yorganın altında olamaz, sürekli dışarıda duracak 😅😅
dur buldum takıntımı bilmiyorum ama.. asla krem ellemem.. hiç sevmem hatta... hiç bir kızı geçtim kendime bile güneş kremi sürmem birinden rica ederim :))
bnde diş fırçalarken suyu boşa akıtıyordum şimdi kapatıyorum meğerse zarar niyetine şeytan kapattırmıyormuş bunu öğrendim simetri hastalığım var birşey yamuk eğri olmayacak düz düzenli olacak elimi günde 100 defa yıkarım o yüzden sabun dayanmıyor,, birde avm ye gittiğimde yiyecek olarak karar veremiyorum oyalanıyom durmadan aldıktan sonrada keşke başka bişey alsaydım diyorum bunlar sadece birkaçı🤣😂🤣
En İyi Cevaplar