Yaklaşık 3.5 haftadır uyuyamıyorum. Her şeyi yaptım kafeini kestim yatıştırıcı bitki çayları içtim olmuyor, 8 kilo verdim 3.5 haftada ve hiçbir şeye konsantre olamıyorum, işe gidemiyorum yemek zor yiyorum. Randevu aldım psikiyatriste gidicem ama bu insomnia belirtileri sadece uykusuzluk mu?insomnia belirtileri
İnsomnia uyku bozukluğudur, sadece uykusuzluk değil belirtileri tabii ki. İnsomnia ayrıca akut ve kronik olarak ikiye ayrılır. 3 haftadan sonrası akut olarak nitelendirilir. 1-3 hafta arası ise akut insomniadır.
İnsomnia belirtileri
Uykuya dalmakta güçlük Gece boyunca uyanmak ve tekrar uykuya dalmakta zorlanmak Sabah çok erken kalkmak Gün boyunca uyku hali Sinirlilik Konsantrasyon veya hafıza ile ilgili sorunlar Uyandığında yorgun hissetmek
Akut insomnia nedenleri
Yaşam stresi (iş kaybı veya değişim, sevilen birinin ölümü, boşanma) Duygusal veya fiziksel rahatsızlık Bazı ilaçlar (örneğin soğuk algınlığı, alerji, depresyon, yüksek tansiyon ve astımı tedavi etmek için kullanılanlar) uykuya müdahale edebilir.
Kronik insomnia nedenleri
Depresyon ve / veya kaygı Kronik stres Geceleri ağrı veya rahatsızlık Seninki gibi kronik insomniaya dönüştüyse tedavide ilk olarak altta yatan durumlar ve sağlık sorunları tedavi edilir. Devam ederse BDT yani bilişsel davranışçı terapi önerilebilir.
Kullandığın ilaçlar da sebep olabilir uykusuzluğuna ya da içinde bulunduğun stres ya da kafana taktığın herhangi bir şey. Onun dışın insomnia dediğin rahatsızlığın tek belirtisi uykusuzluk değil. Gün içinde sinirli olman, konsantrasyon eksikliği, zaman zaman hafıza kaybı, anksiyete gibi daha bir çok belirtisi var bunlardan bir çoğu varsa sende kesinlikle bir doktora gitmelisin.
Hayır tabi ki. Geceleri uykuya dalmakta zorluk Gece uyanmak Çok erken uyanmak Gece uykusundan sonra dinlenmiş hissetmemek Gündüz hissedilen yorgunluk veya uyku hali Sinirlilik, depresyon veya anksiyete Dikkat toplamada, odaklanmada veya hatırlamakta güçlük çekmek Artan hatalar veya kazalar yaşamak Uyku konusunda endişelere sahip olmak
İnsomin se bahsettiğin ilaç aksine uyku yapması gerekir bir ara bende de oldu bu durum kafan dolu oluyorsa ki bazen hayır yok bir şey desen bile kafanda yer ediyorsundur sürekli düşündüğün canını sıkan bir şey bile yeterli
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
9
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benim hastalik. Ben onu çozdum unisom diye bir hap keşfettim. Aylarca uykum oldugu halde uyuyamiyordum. Bir gun unisom diye bir hao kesfettim once inanmadim yok dedim faydasi olmaz aldim eve geldim yatmadan bir bucuk saat once ic dedi eczaneci ictim ayi gibi uyumusum duzenli olarak 1 ay kullandim sorunum bitti
En İyi Cevaplar