Bize küçükken hep solaklar erken ölür derlerdi, arkadaşım oturur ağlardı solak olduğu için :D Değişik kafalar... Bunun dışında, solakların belli karakteristik özellikleri olur mu? Solakların karakteristik özellikleri neler sizce? Solak olmak zor mu?solakların karakteristik özellikleri
Yakın zamana kadar solak olmak anormallik olarak görünüyordu, hatta zayıflık olarak bile gören vardı. Zaten dünyadaki çoğu şey sağ elini kullanan insanlara göre, kapılar, sıralar, bazen mauselar bile. Ama artık biliyoruz ki solaklık da gayet normal bir şey :) Fiziksel veya psikolojik herhangi bir dezavantajları yok. Ama tabii ki el kullanma nörolojik bir durum olduğundan bazı nörolojik farklılıkları var. Bu da solakların karakteristik özellikleri farklı kılıyor. Beyinlerinin her iki tarafını da daha kolay ve verimli bir şekilde kullanabilir. Sol elini kullanan insanlar beyninin sağ ve sol lobları arasında daha hızlı bağlantılara sahiptir, bu da daha kolay kararlar almalarını ve bir bilgiyi daha kolay işlemeleri anlamına geliyor. Duyguları farklı şekilde deneyimleyebilirler, bu da bazı hastalıklarda tedavinin farklı olması gerektiğini söyler bize.Sağ ellerin hissettiği duygu ile sol ellerin hissettiği duygu bir değil. Dolayısıyla sağ eller için olan psikolojik ilaçlar sol eller için bazen geçerli olmayabiliyormuş. Daha yaratıcı düşünürler. Solaklık ve yaratıcılık arasında bir ilişki var. Çünkü solakların sağ yarımküresi daha çok gelişmiş oluyor ve sağ yarımküre de yaratıcılık ile ilişkili.
Aslında solak olmak sağlak olanlara göre daha şanslı olmak demek. Beyinlerinin her iki lobunu da kullanabildikleri için çok zeki ve akıllı olurlar. El becerileri gelişmiştir. Çok iyi araba kullanırlar. Çalışkan ve başarılı olurlar. Hastalandıklarında daha hızlı iyileşme gösterirler. Solak insanların sanatsal yönü solak olmayanlara kıyasla çok daha ağır basar. Solaklar özellikle boks tenis futbol gibi sporlarda çok daha başarılıdır. Hafızaları daha iyidir. Çok daha fazla para kazanırlar. Çok iyi bir "gamer"dırlar. Siyasette sanatta ve sporda başarılı olurlar. Savaşçı ve mücadelecidirler..💫
Ben hem el hem ayakta solağım. Küçükken elimi bükerek yazdığımdan özürlü muamelesi görmüşlüğüm vardır. Elinin yan tarafı komple kurşun kalem iziyle simsiyah olması da cabası. Makasla kestiğim yeri tutturamazdım çünkü sağlaklara göreydi. Yemek yerken abimle tokuşurduk diye bana bir sürü laf ederdi. Ama futbolda ve kavgada solak olmak çok avantajlı o yönden güzel. Sağlaklardan farklı bir karakteristiğimin olduğunu da sanmıyorum.
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
31
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Genelde zeki olurlar
Kardeşim twittirdan birisiyle tanışmıştı bundan bir kaç ay önce. Sonra ısrar etti bende 2 hafta önce tamm dedim Instagram da ekledim neyse adam yazdı merhaba umarım yanlış kişiyi eklemedim diye ben de kabul ettim ama geri takip isteği atmadım. Neyse yazdı nasılsınız iyi misiniz diye ben de iyiyim dedim mesajımı gördü cevap yazmadı twitter dan maç izlediğini yazmış kardeşim söyledi neyse gördü atıp yazmadı maç bittikten sonra kusura bakmayın isim vardı yazmış. Sonra ben de sabah yazdım önemli değil günaydın yazdım. Daha sonra ben de gördü attım. Bir kaç gün ne o yazdı ne de ben daha sonra ömer hayyam şiirlerini paylaştım hayyam yazdı ben de gördü attım bir kaç gün sonra da twitter dan eski ilişkilerini yazmış hepsinin mutsuz sonla bittiğini falan neyse ben genelde çok durum atan bir insanım severim bazen şiir bazen şarkı bazen manzara bazen video vs bu hep seyreder neyse birgün o kadar uzun durum attım ki hepsini izlemiş ben de yazdım oo hiç kaçırmıyorsun durumlarımı diye:) o da evet genelde takip ettiklerim sessiz seninkiler de ilgi çekici diye. Niyeyse konuşma ilerledi bana kızlarla yapıldıklarını her şeyi yaşadıklarını falan yazdı. Ben de yazdım gördü attı geri dönmedi ben de sinirlenip engel çaktım Anneme ve kız kardeşime anlattım dedim ki bana yazmıyordu sohbeti kısa tutuyordu normalde benden hoşlansa yazardı değil mi? Çünkü ısrar eden oydu. Annemde senden hoşlanmamış eğer hoşlansaydı her yaptın o anlatmazdı böyle yaparak senden hoşlanmadığını göstermiş gayet akıllı bir genç mühendis falan dedi Su an kendimi çok kötü hissediyorum hayır ben öyle bir insanla gelecek bile plânlamam ama ben güzel değilim ki bu bile beni beğenmedi sizce annemin ve kızkardeşimin dediği doğru mu bana sen onu kazmadın o kendisi anlattı ki ondan hoşlanmadığını anlayasın diye
Solaklar daha zeki ve başarılı oluyor. Hafızaları çok daha iyi ve hızlı zekaya sahipler. Aynı zamanda solaklar sağ ellerinide kullanabiliyor. Buda şu anlama geliyor sağ ve so lobu kullandıkları için her konuda avantajlı konuma geçiyorlar.
Ben de solağım. İyi hatırlıyorum babam sol elimi kullandığımda hafif vurardı elime, yemeği sağ elimle yemeye başladım. Ama yazıyı hâla sol ile yazıyorum, yazım güzel olduğu için karışmamıştı o da.. Neyse soruya gelelim, daha zeki ve pratik derler ama ne kadar doğru bilemem.
Solakler sadece kendi için en kolay yazma şekli öğrenmeler gerek. Abim solak böyle içten ve yokatdan yazar kizim solak sanki sağ elde yazdığı gibi yazıyor altan. Annem solak ama yazıyı sağ elle yaz diye tuturmuşlar maalesef mutfakta ilk sunduğu el ama solak yani bizde böyle
Bende solagim yaziyi deftere solla tahtaya sag ile yazardim hatta ogretmenim kizardi birini sec bune diye 🙄😒 simdide iki elimi de kullana biliyorum degisik biriyim böyle 😁
Solaklarin sağlaklardan hiç bir farkı yok ama dinci yobazlar tarafından çok rahatsız ediliyoruz Allah aşkına "sol elle yemek yeme günah" ne demek günah olsaydı Allah hiç sol elle yememi yaratir miydi
Herhangi bir zorluğunu görmedim. Askerlikte biraz sorun oldu sol elle selam verme silahı solla tutma falan :) onun dışında matematiğim baya iyi solaklı bir alakası var mı bilmiyorum
Analitik düşünme matematik yönleri ağır basar bende solaktım her işimi solak yapar yemeği bile solak yerdim sagolsun küçükken elime vura vura salak yaptı ama iyikide yapmış iki elimlede yazabiliyorum şimdi 😂
😀 aklın başında olsun yeter😌 ben olsam evlenmezdim bu yaşta 🧐kiii evlenmedim😀 ama kadın olsam da evlenmem ya😬 😅Allah sevdiğine kavuştursun😌 tamamını erdirsin 😀
En İyi Cevaplar