https://youtu.be/puxjq3p-fU0?si=gNlxXdDORG4nN-0A
İnsanların sen solaksın demesi peki kırıcı değil mi? Hanginiz solaktı diye mesela hoş mu sizce?
İnsanların sen solaksın demesi peki kırıcı değil mi? Hanginiz solaktı diye mesela hoş mu sizce?
Solak olmak kesinlikle bir kusur değildir. İnsanların sağlak ya da solak olması, genetik ve biyolojik özelliklerimizden kaynaklanır². Bu, doğuştan getirdiğimiz genetik bir özelliktir². Solak olmak, bir beyin kusuru ya da bir hastalık değildir². İnsanların henüz anne karnındayken sağlak ya da solak olacağı belirlenir ve buna neden olan baskın genle alakalıdır².
Beyninizin organizasyonu, sizin solak olmanızı belirler². "Sağa şift" adı verilen beyin fonksiyonunun solak insanlarda olmaması ya da pasif durumda olmasından kaynaklı olarak insanlarda gözlemlenir².
Solak olmanın dezavantajları genellikle, çoğu ürünün ve hizmetin sağlaklar için tasarlanmış olmasıdır². Ancak, solak olmanın da avantajları vardır. Örneğin, solak olan bazı insanlar, sağ elini kullananlar için tasarlanmış bir dünyada, sağ elini rahat kullanabilmek gibi ek bir avantaja sahip olabilir¹.
Sonuç olarak, solak olmanın bir kusur olmadığını, sadece genetik ve biyolojik bir özellik olduğunu söyleyebiliriz². Her insanın kendine özgü yetenekleri ve becerileri vardır ve bu, onları eşsiz kılar. Solak olmanın da size sağlamadığı yetenekler sunabileceğini unutmayın³.
Bence bir yetenek bu. Herkes sağ elini kullanırken sen sol elini daha aktif kullanabiliyorsun. Yanılmıyorsam zeki insanların ortak özelliği falandı. Solaksın denmesi de hakaret vs değil bence.
Aslında bir kusur değil bence. Sadece bazı durumlarda problem çıkabilir ama bunu kişi kendisi toparlar zaten. Kusur olarak görmeyin bence sağlaklara göre farklısınız🌿
Cevap
11Cevap
Kusur değildir.
Hayir. Solak olduğum halde kagit sagda solta hatta terste dursa dahi yaziyorum. Bunu yapabilen bir şağlan varsa hordi meydam😅
Ortamlarda zeki olduğumu belli etmemeye çalışıyorumdur 😂
Kusur değil, çocukluğundan öyle alılmış olabilirsin ya da sol beyin 🧠 tarafın daha aktif olabilir
Herkes solak olmaz, solaklık bence ayrıcalık.
Solak olmak neden kırıcı olsun ya xdjsks genelde zeki oluyorlar benim tanıdıklarım öyle 😄
Okadar dert varken. bumu sorun olacak
Öylemiii
Ben de solağım neresi kusur😄
Kusursuzum diyosun yaniii😄
Ne mutlu sana
Sallak olmaktan iyidir
Hayır kusur değil.
Solaklar akıllıdır
Gerçekten en kötü derdin bu olsun🤣
Futbolda solaklık avantaj
ben de solağım
Bende solağım