Merhaba ben Damla lise 4 e gidiyorum ve anaokulundan bu yana yukarıda gördüğünüz problemleri yaşıyorum Yaşadığım sorunlardan birkaçını yazacağım İlk olarak Insanlarla iletişimde aşırı bir zorluk çekiyorum gözlerimi kaçırıyorum diyeceğim şeyi düşünüyorum acaba şunu desem söyle mi der falan diye hobilerimi söylemekten cekiniyorum parmak kaldırmaktan sunum yapmaktan çekiniyorum Mesela bir arkadaş ortamındayız asla ilgi bende olmaz konuşsam bile kimse beni umursamaz hep yanımdaki arkadaşımla konuşurlar ben yokmuşum gibi davranırlar zaten 2 arkadaşım var Bir şey olunca hep ona sorarlar beni umursamazlar bile yabancı ortamlara gelirsek bahsetmeye bile gerek yok yani o kadar rahatsız hissederim ki utancından ölürüm nerdeyse kimseyle göz teması kuramam ne zaman bişey söylesem ya fikrime katılmazlar ya da umursamazlar ve güvenim daha çok kırılır ya da komik birşey söylerim kimse duymaz yanımdaki arkadaşım duyar ve o sesli bir şekilde söyler benim dediğimi herkes onun söylediğini zanneder ve güler kekelerim özellikle erkekler olunca daha fazla utanırım kızlara göre yüzüm domatese dönüyor hatta saçmalıyorum bazen bu yüzden konuşmamayı tercih ediyorum göz temasında zaten sıfırım hakkımı savunamam herkes sıkıcı bulur kimse beni umursamaz olsamda olur olmasamda laf atsalar bir şey diyemem çok dedikodum yapılır sessiz olduğum için konuşmasam dilim yok derler konuşsam senin ağzın var mıydı derler okulda yürürken bile yere bakarım dik duramam. Bir şey deseler hemen alınırım kendimi gerçekten ezik hissediyorum Yani utangaçlığın ve özgüven eksikliğinin zirvesini yaşıyorum yardım edin ortamlara girememekten girdiğim zaman umursanmamaktan bıktım hakkımı savunamamaktan insanları dediği şeyleri takmaktan şöyle der mi diye düşünmekten de bıktım nasıl özgüven kazanıp utangaçlığımı yenebilirim? (Uzun olduğu için üzgünüm ama inanın bu yazı benim dertlerim için çok kısa)
Cevabın nedir?
+1 yıl1. Bir çok kişi baya ağır saçmalamış.
2. Bu konu maalesef yazılacak kadar kısa değil.
3. Her halükarda herhangi birisinden destek almak zorundasın yoksa bunu asla başaramayacaksın. Bu kişi ailenden biriside olabir bir arkadaşında olabilir tanımadığın bir yabancı da olabilir.
4. Senin probleminin asıl sebebi; problemin sende olduğunu düşünmek. YANLIŞ! Sorun sende değil. Sorun insanlarda. Sen gayet normalsin. Sadece seni araç olarak kullanmaya çalışanlar var senin üstünden prim yapmaya çalışanlar var. Bir zamanlar benim durumum senden daha beterdi. Ben ailemle bile konuşamıyordum.
5. Şu an hata yapmaya çok açıksın. Vereceğin kararlara dikkat et. Özellikle erkeklere dikkat et.
6. Senin şu anki tek problemin ne özgüven nede bir başkasına güvendir. Senin tek problemin güven. Bir şekilde içinde bir yerlerde güven duygun buz tutmuş. Sıcak bir samimiyet ve birazda zorlama olmadıkça o buz ne erir nede kırılır. Alternatif olarak bir psikiyatriden ilaç yardımı alabilirsin. Ama o buzu çözmesi için baya bir süre o ilaçları kullanman gerekir. Öbür türlü olarak birisinin seni doğru teknikler ile zorlaması gerekli. Bu tek başına altından kalkabileceğin bir yük değil. Zaten tek başına bunun üstesinden gelebilecek olsaydın bunu şimdiye çoktan yapmıştın. Yanlışım varsa düzelt.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Damlacım, sosyal anksiyete bircok insanda olan birseydir. eger yanlıssam beni duzelt; herhangibi bir sosyal etkilesimde (birden fazla kisiyle) etkilesim halinde olurken aklına '''benim hakkımda ne dusunuyorlar, garip birseymi soyledim, aptalmı gozukuyorum, kotumu gozukuyorum''. Yani baskalarıyla iletisim kurarken,%100 dikkatini karsındaki kisiye ve konustugun konuya vericegine, hep icsel, hep kendine odaklı dusunuyorsun. konusurken hep bu kaygıları yasıyorsun. isin guzel tarafı bunun bir sorun oldugunu anlamıssınki buraya yazmıssın, yani bunun bir sorun oldugunu ve senin insanlarla etklesimine zarar veridiginin farkındasın, farkında olmak cok onemli, cunku soyle birsey dusunebilirsin. yarın sabah okula kalkıp gittiginde, bunu bir oyun oynarmıs gibi dusunup, insanlarla bile bile, fazla fazla etkilesime girmeye calıs. kendini bu soruna ''meydan okurmus'' gibi bir dusunce yapısına sok, cunku eger bunu yaparsan, kendini normal kosullardaki kadar stres altında hissetmeyeceksin, cunku beyninin dopamin odaklı yerini calıstırıcaksın, buda sana daha pozitif hissettiricek. birseyin seni hazırlıksız her anında yakalamısımı daha iyi yoksa bu seyi ''gonullu' olarak yapman, uzerine gitmenmi daha iyi. NOT: eger bu sorunu boyle cozemezsen, Davranıs terapisi deniyebilirsin.
12 Yorumla- +1 yıl
Önerin için tesekkür ederim denemeye çalışıyorum umarım bu sefer başarılı olabilirim 😂
- +1 yıl
Eger, konusma adabı olarak, akıcı konusamıyorsan veya kendini bu konuda geri goruyorsan, bununda uzerine git. bugun buraya nasıl yazdıysan, gunde 15 dakka aklından gecenleri kagıda dok. yazmak, kritik dusunmeyi gelistirir. Hayatta bir soruna ne kadar erken mudahale edersen o kadar iyidir. grip gibi dusun, ilk gunden ilac almazsan, sonra hastalık daha kotulesir ve daha agır tedavilere ihtiyac kalabilirsin.
- Kişilik & Karakter konusunda 951 cevap paylaştı.
+1 yılBende hayatım boyunca senin çektiğin tüm çileleri çektim. Lise 3 bittiğinde ben bu değilim dedim. Aşama aşama neler yaptığımı anlatıyım
-Aynanın karşısına geç, karşında biri varmış gibi konuş prova et, bunu sunumdan önce yapsan müthiş etkisini görürsün 👍
2. aşama en önemli seni tanıyan arkadaşların. Onları bırakacaksın, okulu değiştir. Seni tanıyan öğretmenlerden vs uzaklaş. Onlar bu halini bildiği için, sesini yükselttiginde "dilin mi var" derler. Bütün özgüvenin gider, eski haline dönersin 😔
-Yolda tanımadığın insanlara adres sor. Kafeye gidip herkesin içinde masadan bağırarak garsonu çağır. Ben yemeği geç getirdiler diye bağırıp tartışıyorum artık 😂
-Tarih sunumlarında herkes ölü gibi okuyordu, ben ezberleyip bir yerden okumadan, sanki Bizans ordusuyla savaşır gibi bağıra çağıra anlatıyordum 😂😂 herkes gülmekten ölüyordu, bu taktik çok tutar 👍
şu an 100 kişi karşımda olsa yine sunum yaparım 😊
Arkadaş ortamında aklına her gelen konuyu sen aç 😊
Psikiyatriste gitmeye gerek yok. Bir sürü arkadaşa gerek yok 2-3 samimî arkadaş yeter 😉10 Yorumla
+1 yılOnlar için bir şey yapmadan dahi onlara çok fazla değer veriyorsun, tipi normal hatta vasat bir tip bile çenesiyle seni kontrol altına alabilir ne oldugunu anlamazsın, çok fazla vicdan sahibisin, kendi vicdanından da korkuyorsun, tecrübe olarak sana söylüyorum bende bu yaştayım senelerdir böyleyim, inan bana en iyi tipi çenesi olan bir kız erkek bile bazen mide bulandırıyor, inan bana onlar da diğer şeylerle sınanıyor lar, senin belki herkesi mükemmel görmek değil derdin ama onlar konusuyo, ben konusamıyorum deme sen belki içinde nasıl ama nasıl bir konusmacısın, herkes acizdir çünkü insanız demirden değil, ilk yapman gereken çenebazlığıyla kimsenin seni manipüle etmesine izin vermemen ve konusmaya çalışman kekelesen bile, inan kimse bir şeyi takmıyor ve sen sayılı insanlardansın :)
22 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle tesekkür ederim ve evet çoğy kişi zaten beni kontrol altına almaya çalışıyor beni pasif biri olarak gördükleri içim beni kullanmaya çalışıyorlar genellikle bu en yakın arkadaşlarım oluyor ama ben onların niyetini anlıyorum dediklerin gerçekten güven getirici 😀
- +1 yıl
Yine moralini bozma kalbinde kin olmasın, hayır diyebildikçe kazanır kuş gibi olursun :)
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
70Cevap
Merhaba Damla, memnun oldum. Çeşitli gereksiz sorunların yanında bu gün çok samimi bulduğum bir yardım isteği bu.
Utangaçlık ciddi bir sorundur senin yaşlarında. Bilmeni isterim ki, çoğu kişinin geçtiği bir dönemden geçiyorsun. İnsanları gözünde büyütmek bunun en büyük nedenidir. Fakat bunu bilinçaltı düzeyde ailesel faktörler yüzünden (büyük ihtimalle) beynine kodlandığından, senin yapman gereken kişisel gelişimini hızlandırmaktır.
Bunu nasıl yapabilirim diye sorduğunu duyar gibiyim. Eğer kurtulmaya çalıştığın sorunlar büyükse korkarım ki kurtulmak da bir o kadar zor olacaktır.
Toplumsal ilişkilerde iletişimin %55'i beden diliyle gerçekleşir. ‰38' i ise diksiyon olacak şekilde % 7 si kelimelere yer kalır.
Beden dili öğrenimine sıklıkla konuşma yapan ünlü kişilerin beden dillerini izlersen anlarsın tam olarak ne demek istediğimi. Diksiyon ise tamamen kendi deneyimlerin ile gerçekleşir.
Roman okumak kelime öbeği geliştirir, bu da öz güven gerektirir.
Fazla uzun oldu, başka öneri istersen reeldeki gibi utangaç olmana gerek yok. 😇
Sevgi ve ışıkla kal.10 Yorumlahareketlerimi, sözlerimi, düşüncelerimi alenen belli etmeye cesareti olmayan birisin. ya kaybetmekten korkar ya da her şeyin mükemmel olması gerektiğini düşünerek ömür geçiren , susan, anlamaya çalışan ve bazen kendini bile anlamıyorsun sanırım çünkü ben öyleyim senin gibi zamanla geçer dedikleri şey sadece utangaçlık özgüvenin olması için mutlu veya seni sen yapan şeylerin olması lazım bende özgüvenim hiç yok kimseyle konuşmam konuşamam daha doğrusu benim sana ihtiyaçım var birazda kendimi başkasından dinlemek istiyorum.
18 Yorumla- +1 yıl
Aynen dediğin gibiyim konuşmak bana da iyi gelir
- +1 yıl
Beni yanlış anlama ve kimseyle karıştırma olur mu, çünkü ben sessiz kendi halinde yaşayan birisiyim kimseye zararım olmaz, bunu söylemek bile istemezdim çünkü kendimi övmüş gibi oldum biraz ama cidden öyleyim, ve benim gibi olan insanları çok iyi anlıyorum, sessiz insanlar en gürültülü zihniyete sahiptir. Stephen W. Hawking sözü vardır bu sözüde çok iyi anlıyorum. 19 yaşındayım ve hayatımın çoğu hep sessizlikle geçti konuştuğum insanlarda var elbette dostlarım ya da öyle sandıklarım diyelim. neden böyle olduğumu bir türlü çözemedim nedense
- +1 yıl
Hayır ya ben zaten yalnış anlamadım senin biz aynıyız bende öyleyim içimizde hep bir şeyler döner ama asla dışa vuramayız insanlar bizi oasif görürler ama bence diğer insanlara göre çok daha akıllıyız seni kesinlikle yalnış anlamadım biz kadar yoldaşıyız 🤣
- +1 yıl
*kader
- +1 yıl
Evet öyle cidden içime çok kapandım kendimi dışa vuramıyorum, en iyi bildiğim konularda bile çekine çekine konuşuyorum yanlış anlarlar diye insanlardan çok farklıyız, bana iyi insansin diyeni çok gördüm ama sonunda hep kaybeden taraf ben oluyorum düşünmekten kafayı yiyeceğim, artık sorun haline gelmeye başladı intihara kadar düştüm böyle yaşamaktan kolumdaki saat bile ağır geliyor yemin ederim insanlar tarafından farklı gözle görülmek
- +1 yıl
Aynen aynı durumu yaşıyoruz ya bende öyleyim cidden ailemle çok iyiyim ben zaten onlarda olması bu hayatta zor dayanırdım
+1 yılİnanır mısın bir kaç yıl önce tam olarak sen gibiydim. Hele lise yıllarım tam olarak böyle geçti. Eğilerek yürüyordum. Hele sunum yaparken veya yeni biriyle tanışırken. Aslında arkadaş ortamında veya evde çok gülen biri iken böyle ortamlarda kendimi çok kasıyordum. Ben bu sorunumu üniversitede yendim. Artık canıma tak etmişti. Ve o gün yeneceğime söz verdim. Kendime görevler hazırladım. Mesela ilk görevim hiç tanımadığım biriyle tanışmak ve sohbet etmekti bir diğeri karşı cins ile rahat rahat konuşmak bir diğeri rahat rahat sunum yapmak. Hatta geçen hafta sunum yaptığımda herkes şok olmuştu. Arkadaşlarım çok sakin olduğumu nasıl başardığımı sordular. Utangaç eli ayağı titreyen biriydim 2 yıl öncesine kadar. Sende atlatabilirsin. Tek kelime;Değişim!
10 Yorumla
+1 yılçok iyi yaptığını düşündüğün bir şeyde geliştir müzik tiyatro vs ne olursa olsun farketmez yeterki sen yaptıkça iyi hissetsana rahatsızlık veren bir ortamda kasılacağına hiç girme boşver kitap oku sosyal medyada gez zaten bir süre sonra arkadaşların gelir yanına onlar gelirse daha rahat hissedersinokuma alışkanlığın çok önemli mutlaka geliştirzaten lise 4 sün ortamın seneye çok değişecek kendini oradaki arkadaşlıklar için hazırla giyimine saçına makyajına önem vererek git okula duruşun bile değişecektirve tabiki derslerini çok iyi tut lisenin en önemli yılında bunları kafana takma sadece yazdığım gibi basit şeyleri uygula gerisi gelecektir
10 Yorumla
+1 yılSeni o kadar iyi anlıyorumki bende üniversite 1. sınıftayım bende çok özgüvensiz ve sessiz biriyim hangi ortama girsem ezikliğimi hissettiriyorlar bana tam diyorum yeni bir ortama girdim artık farklı davranıyım eskiden yaşadığım hissettiklerimi burada da yaşamıyım ama girdiğim her ortamda bunu yaşıyorum. acımı tek bir arkadaşıma anlatabiliyorum ağlaya ağlaya bazen ona bile anlatamadığım şeyler oluyor günlüğüme yazıyorum bazen kendime bile söylemekte güçlük çektiğim şeyler oluyor yazamıyorum bile o kadar utanıyorumki kendimden herşeyden
20 YorumlaSeni o kadar iyi anlıyorum ki. Bu kısa zamanda olacak bişey değil ve kendi başına çözmen çok zor. Küçük küçük adımlar atmak zorundasın öyle birdenbire öz güven oluşmaz. Ne zaman ki insanların basit olduğunu fark etmeye başlarsın senin için işler kolaylaşmaya başlar sadece azıcık bişeyler yapmak için cesarete ihtiyacın var çok büyük şeyler yapma da gerekmez bir defa başardığında gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Büyük ihtimalle çok davranışları çok nazik olan birsin. İnsanların ne dediklerini ne düşündüklerini boşver okadar ama okadar önemsizler ki. bunları sınıfa geldiğinde selam dahi veremeyen, cafede biçay bile isteyemeyen biri olarak söylüyorum ve ben bunları 28 yaşından sonra çözebilmeye başlayan biriyim şu anda 33yaşındayım öyle rahatım kii artık insanları duymuyorum bile.
01 YorumlaKimsenin özgüvenini kırmasına, seni incitmesine izin verme.. sen bir bireysin ve unutma ki insansın hata yapar mıyım? Yanlış anlaşılır mıyım? Benim hakkımda ne düşünür acaba? Diye kaygılanma böyle hayat yaşanmaz.. utangaçlık ve çekingenlik duygunu güvendiğin birisiyle doyasıya konuşarak hafifletebilirsin. Konu konuyu açtıkça utangaçlığının ve çekingenliğinin kaybolduğunu göreceksin.! Sen içimden geçenleri söyle ister umursamasınlar ister dinlemesinler ama sen yinede söyle.. unutma ki suyu delen taşın gücü değil sürekliliğidir..
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı. Çocukluktan oluşmamış bir özgüven var. İletişim kuramamanın ve yapamadığın şeylerin arkasında hep korku var. Bu korku ne olursa olsun, insan bunun üzerine giderek zamanla aşabilir. Korkunu yendiğinde özgür hissedersin. Utangaç kişiler hep hassas olur ve bu kötü bir şey değildir, hassas insanlar genelde iyi kalpli ve saygılıdır. Sosyal fobi gibi görünüyor, fobiler çok şiddetlidir ve insanlar destek almalıdır bunun için. Psikolog veya psikiyatr ile görüşmelisin
Hemen gitmek istemeyebilirsin ama kalıcı bir iyileşme için başvurmanı tavsiye ederim. Bunu araştır, sende sosyal fobi olabilir ki bence öyle. Hastalığını tanımış olursun, bilinçleneceksin öğrendikçe20 Yorumla
+1 yılBende ortaokulda hatta lisede böyleydim yaşadığın şeyleri hep bende yaşadım. Hep şey diye düşünürdüm benim hakkımdan ne düşünürler ne ederler ne diycekler diye. bir zaman sonra banane aman ister beğensinler ister beğenmesinler dedim ve sunum yapabildim el kaldırabildim beni beğenip beğenmemeleri hiç umrumda değildi çünkü. Okul da işte sunum yapmaları vs çözdüm okul bitince de karakterim değişti herkesle çok açığım
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılşu an lise 3e gidiyorum lise 1 ve lise 2de aynı senin gibiydim inan hiç bir farklı yok sınıflar değişti eski sınıftan 4 kişi var şu an baya iyiyim mucizevi bir şekilde değiştim senin için en cehhenem olanı toplulukla konuşmaktır tahmin ediyorum onu bile yapıyorum artık sınıfın değişmesi bana özgüven getirdi sınıfını değiştirebilirsin bu arada dertliyken sadece ben böyle yaşıyorum neden ben diyordum artık bunu yaşayan başka insanların olduğunu biliyorum dediğim gibi sınıfını değiştir mutlaka değişiklik olacaktır
02 Yorumla- +1 yıl
Evet sınıfımdan memnun değilim herkes entrika peşinde bide lise 4 teyiz millet hala birbiriyle uğraşma peşinde 🙄 ama bizim okulda önemlu bir olay olmadıkça kavga gibi sınıf değiştirmiyorlar yani sorun orada yani ben bunu idareye anlatsam sorun sende derler ve izin vermezler 😓
Cevap sahibi+1 yılMuhtemelen senle uğraşıyorlardir bağır kavga çıkar hem sana saygıları artar hem de sınıf değiştirme bahanen olur
Gizli Üye(25-29)+1 yılSarhoş olmama derecesinde biraz alkol kullan 2 hafta falan. Alkol mutluluk ve özgüven veriyor. İnsanların sana bakış açısı ve tavrı değiştiğinde alkol kullanmasan da özgüvenin yerinde olacak. Fakat sarhoş olmamaya dikkat et. Fena saçmalarsın. Alkolle adan yoksa 2 bira iç tok karna, yanında bir şeyler atıştır biraz yeterli. İyi bir özgüven için chivas regal vhisky oneririm. 1 kaddh içersin, 1 yudum içip 1 yudum soda iç, çikolata ye yanında muz falan. Tok karna. O bile mutluluk ve özgüven verir. Kimseyi umursamaz, mim ne der takmaz, lider ruhlu davranırsın. Mesele insanların seni bastırması bence, kendi içinde kendini bu denli tarif edebilen bir insanın yapamayacağı şey yok. Alkole karşıyım diyorsan da, insanlar tarafından zaten ezik bir konumdasın, kimseyi umursamadan, mutlu, kadınsı, cilveli, özgüvenli, bol kahkahalı, espirili, aktif bir insan ol. Zaten ezik hissesiyorsun, kaybedeceğin hiçbir şey olmaz. Peki ya kazanırsan?
11 Yorumla- +1 yıl
Bu dediğin şey sarhoşken etkisi olabilir ama ayilinca yine aynı olur.
Tam olarak aynı duyguları yaşıyordum bazen hâlâ yaşıyorum ama sonra düşünüyorum karşıdaki kişiden (artık her kimse) ne gibi bir eksiğim var ki çekineyim diyorum ve bu utangaçlığım geçiyor ama ben de bu sürece gerçekten zor geldim ayrıca kısa bir ömrümüz var anın tadını çıkarmalıyız utanırsak eğlenceyi anı kaçırabiliriz
12 Yorumla- +1 yıl
Bence de haklısın bende böyle düşünmeye çalışıyorum bir an özgüvenim yerine geliyor ama sonra yine birisi ve bir şey özgüvenimi kirıyor
- +1 yıl
Gerçekten her şey aynı baya aynı şeyleri yaşamışız bana da öyle oluyordu ve ben de kafaya takardım ama sonra onların da mükemmel olmadığını düşündüm ve onlar benim kusurlarımı söylediğinde ben de onları sizin de kusurunuz var tarzıyla uyarırdım *dışardan olmasa bile bunu içimden söylerdim kendimi rahatlatmak için*
+1 yıldeğiştiremeyeceğin şeyleri düşünmeyi bıraktıgın anda başlıyor tüm serüven. ben de eskiden çok içine kapanık utangaç ve karamsardım ama üniversiteye başladıgımda birçok insanın sahip olmak isteyeceği bir hayat yaşadıgıma kendimi ikna ettim ve o günden beri mutluyum :D
10 Yorumla
+1 yılHepsini okumadım ama kendine yaparsın çünkü hayat gerçeğin ta kendisi güçlü olmak zorundasın. Yarın birgün çocukla orta da kaldığın zaman kimse Ah bu çok utangaç demez aç kalırsın
22 Yorumla- +1 yıl
Biliyorum zaten psikoloğa gitmeyi düşünüyorum boyle yaşamak çok zor teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
Hep boyle biriyle tanismak istemissimdir tanistiklarimda oldu hep arkadas ortamima sokarim hic bir arkadasimi ezdirmemisimdir bu zamana kadar boyle olupta ozguven kazan arkadaslarim olmustur bundan kurtulmani oneririm cunku sonu kotu bir yere variyor boyle olursan yakinda baski dahada artar ve artmaya devam ediyor
00 YorumlaBende son sınıftayım ama inanki o kadar zor bir durumki belli bir süre sonra yaşama isteğin kalmıyor herkesten kendini soyutluyorsun hatta neden böyleyim diye kendinden bile nefret edebiliyorsun acaba insanlar benle çirkin olduğum için mi konuşmuyor diye ama öyle değil bak benim de tanıdıklarım var ama mesele güzellik değil iç güzellik sen kendini konuşma konusunda ne kadar geliştirsen ve artık bir yetişkin gibi düsünürsen çevrendekileri güldürürsen onların dikkatini çekmiş olursun sana tavsiyem kendine bakım yap makyaj yapmaya başla ve şık giyin bunlar senin özgüvenini yükseltecek şeyler bide başta insanlar seni umursamaya bilir ama kendine yakın bulduğun kişilerle whatsapp ya da instagramdan konus ve gerekirsede ara
00 YorumlaDışarı çık tanımadığın biriyle konuşmaya çalış kendimi böyle böyle geliştirmeye çabala çünkü seni tanıyanlar özgüvenli davrandığın zaman ters tepki yapabilirler desteklemezler belki de çünkü alışmışlığın dışında seni göremeyebilirler o yüzden en güzel yöntem tanımadığın biriyle konuşmaya çabalamak.
00 Yorumla
+1 yılKendimi KPSS Türkçe paragrafını okuyormuş gibi hissettim. Önce kendinize güvenme konusunda karar alın. Daha sonra yavaş yavaş uygulamaya başlayın. Belli ki geçmişte bir sorun yaşamışsınız. Bunu yaptıktan sonra her şeyi zamana bırakın. Yoksa kariyer sahibi olamazsınız.
00 YorumlaBenim içimi yazmışsın bende çocukluğumdan beri aynı sorunları yaşadım karakterimi bu diye düşündüm hatta misafirler gekdinde koltuk arkasına saklanirdim aşk ve koşulsuz sevgi düzeltecek diye düşünüyorum peki ailenin davranışları nasıldı?
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 595 cevap paylaştı.
+1 yılÖz güven olmasi lazim yaşin daha genç bunu zamanla aşarsin, utangaç olman hiçte kötü deyil ve utangaç kal derim, çünkü utanmasi hayasi edebi olmayan çok insanlar var ve bu durum iyi deyil, umarim beni anlamişsindir
00 Yorumla Öncelikle özgüven eksikliğinin nedenini bul.(kendini çiirkin mi hissediyosun mesela) sonra onun üstüne git ve değişmeye çalış.(mesela kiloluysan spor yap ver kilolarını) ve gerekirse piskolojik destek al...
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılYa aslında tam benlik bir mesele ama vaktim yok sana tavsiyede falan bulunamam sadece kendin olmakta ısrar et dikkat çekmek için tavizler verme utangacliginin üzerine git o kacar
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkur ederim dediklerini denemeye çalışıcam
+1 yılO arkadaşlarını sepetle ilk başta sonra tüm olumsuzlukları kendini sev ve rahat ol kimse senden daha üstün değil toplum içinde konuşmaya gelince zamanla aşarsın özetlersek kendini değer ver gerisi gelir
00 YorumlaNende bir zamanlar öyleydim şimdi patavatsızın teki oldum nerde olursam olayım iyi veya kötü herşeyi söylüyorum bende an lamadım nasıl oldu bir zamanlar utangaçtım iki çif lafı bir araya getiremezdim şimdi böyleyim utangaçlığımı korkularımın üzerine giderek aştım sende dene
10 Yorumla
+1 yılUtangaçlık ve diğer söylediklerin senin kalbini saf ve temiz olduğunu gösteriyor bence hep böyle kal İnsan sevilebilmek için herkes gibi olması gerekiyormuş. Bence seni sevenlere sor
00 Yorumla
+1 yılYavrum herşeyin bir çaresi vardır teyzecim. Sen konuşmayı sevmiyor olabilir misin acana? Önce bunu öğrenmek gerek. Sen konuşmadığın için seni yok sayıyorlardır. Önce kendine zaman tanı, okuyorsan yazları işe gir veya ilgi duyduğun kurslara git oradaki faaliyete katıl muhabbet et. Yapacağına inan, kimseden korkma Bu şekilde atlatırsın kuzum.
00 YorumlaKalabalık ortamlarda daha fazla bulun bir süre aonra rahatlarsın emin ol korkularının üstüne git bakımlı ol
02 Yorumla- +1 yıl
Kalabalık ortam benim için cehennem gibi ama deneyeceğim ve denemek zorundayım teşekkür ederim
- +1 yıl
Seni çok iyi anlıyorum canım ama emin ol üstüne üstüne gidersen konunun aşarsın bu durumu sosyaleş sürekli böyle olsun yoksa bu böyle gider rahat olmazsın elin ayagın birbirine dolanır hep düşünürsün biri sana nasılsın dese bile vercegin cevabı 😔 ama almaya çalış yoksa yıllar sonra dahada ilerler budurum
Gidebilirsen bir psikolaga git. Gidemiyorsan kendini keşfetmek için benliğini keşfet. Başkalarının tavırlarına göre kendini yargilama
04 Yorumla- +1 yıl
Evet gideceğim çünkü boyle yaşamak gerçekten çok zor önerin için de teşekkür ederim
- +1 yıl
Saol seninde güzel günlerin olur umarim
Kesinlikle kendine değer vereceksin ve her zaman korktuğun şeylerin üzerine gideceksin. Kendini gelistireceksin.
10 YorumlaTiyatro klubüne katılabilirsin bebeğim özgüvenini arttırmada payı büyük olur
11 Yorumla- +1 yıl
Önerin için teşekkürler 🙂
Bugüne kadar yukarda gördüğünüz problemleri yaşıyorum diyon ve mesaja devam ediyorsun.. Halbuki aşağıda demen lazım. Bence lise 4e gidip aşağı ve yukarıyı bilmemen en büyük problemin.
03 Yorumla- +1 yıl
Yukarıda derken başlıkta demek istedim başlıkta utangaclık ve özgüvensizlik yaziyor ya hani? 🙄
- +1 yıl
Peki sen bilirsin
+1 yılBu bir uzman dedtegi almak ile asilabilir. Kucuk bir sorun degil sorunun. Bir kac tavsiye ile cozulemez
00 Yorumla
+1 yılBu sitedekilerin niye %90ı böyle isyankar, kompleksli ve ozguvensiz oluyor? Benim de problemlerim var ama bunlari kendimi küçük ve ezici şekilde yansitmiyorum
17 Yorumla- +1 yıl
Bu kız güçlü çünkü kendini ifade edebiliyor. Bende de özgüven sorunu var.
- +1 yıl
Aciklamasini okumadim da özgüven sorunu olanlara bir şey demiyorum sürekli kendini acindirma seylerinden gına geldi artik bunla ilgili soru da sordum az önce
- +1 yıl
@Kadifeciceegi eziklik mi dersin ozguvensizlik mi dersin artık soruya karsi yapıcı bir yorum yapamacaksan hiç yapmazsan daha iyi olurdu şöyle kötü bir yorumda bulunup karşı tarafı daha da kötü hissetmesine neden olmayın
- +1 yıl
Sanane kardeşim sana mı diyorum muhattabin ben değilim
- +1 yıl
Yorumu bana yapmayıp benim muhatabın olduğu anlamına gelmiyor Benzer sorunları yaşadığım için onun yerinde ben olup bu pis yorumunu banada yapabilirdin
- +1 yıl
Ya bir uza
- +1 yıl
Ya bir s*ktir git aptal saptala biz neyi anlatiyoruz
iyi bir psikoloğa git çok iyi gelecektir sana eminim
01 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten bende gitmeyi düşünüyorum önerin için tesekkur ederim
+1 yılKendini severek başlamalısınız her şeyin başı kendini sevmek
10 YorumlaBence en iyi çare bilmedigin kimsenin seni tanimadigi yerlerde kaybol bir sonra sorarak yolu bulmaya çaliş zamanla anliycaksin zor olmadiğini👍
00 Yorumla
+1 yılBu konu hakkında tek bir tavsiyem var herkes insan uzaylı değiller o yüzden rahat olmak en iyisi
02 Yorumla- +1 yıl
Evet ya artık rahat olmaya çalışacağım böylr olmuyor psikoloğada gidiceğim
- +1 yıl
Bence psikologda sana kendi iç sesini dinle ve rahat ol diyecek
+1 yılUtangaç olmak da suç olmuş artık. Seni gerçekten seven insanlar olduğun gibi kabul eder sever gerisinin peşine düşmen birşey değiştirmez.
02 Yorumla- +1 yıl
Sıkıntı olanda bu zaten insanlar kendileri gibi olmayanları kabul etmiyor
- +1 yıl
Yanlız kalmaktan korktuğun için kendini kabul ettirmek istiyosun
- Kişilik & Karakter konusunda 26,2b cevap paylaştı.
+1 yılBende de oldu böyle şeyler takılma umursama insanları
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 576 cevap paylaştı. Aakin kalıp biraz soğuk kanlı olmqn lazım. Dünyadaki milyarlqrca insandan sadece biriyle konusuyorsun aslında çok basit
00 Yorumla
+1 yılSağlıklı beslenme ve spor tavsiye ederim. Vücudunu şekillendir. sana çok faydası dokunur.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKS nin erkekleri senin utangaçlığını giderir merak etme. Bu arada burada üç tane Damla ile başlayan pambiş var üçüde erkekimsiler. Umarım sen dördüncüsü değilsindir. 1 xperlisin ya hani.
00 Yorumla
+1 yılkimseyi umursama.
etrafindakiler mukemmel degil insanlarin hatalarini ve kalitesizliklerini ara
bozuk tipler oldugunu anlicaksin00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖncelikle bir uzman yardımı alabilirsin. Sonrasında spor yapmak, sosyal aktivitelere katılmak sana iyi gelecektir. Sakın kendini geri çekme. Utansan da sıkılsan da bir yerlere git, bir şeyler yap.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhepsini sonuna kadar okudum bunu bir çok kişi yaşıyor yardım almalısın damla
bunda çekinecek bir şey yok12 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle psikoloğa gitmeyi düşünüyorum zaten teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılrica ederim
Bunyarın birebir aynısı bende de vardı. Üniversitede geçer dert etme
01 Yorumla- +1 yıl
Umarım 😀
Tanıdığım ne kadar damla varsa hepsi senin gibiydi şu an hepsi evli barklı bizden hızlı koştular mk sksjsjsjsjs
01 Yorumla- +1 yıl
Snsnnsnwnsjsj
+1 yılOkunmaya üşendim niye kısaca anlatmayı denemezsiniz acaba kusura bakma
00 YorumlaArkadaş değiştir bu arkadaş ortamı herşeyi değiştirir
00 Yorumla
+1 yılMerhaba damla sevgili ya da arkadaş edin zamanla özgüven yükselir ve utangaçlığı yenersin
00 YorumlaBunu cok zor asarsin damla. Ama biraz yirtik bir kiz olsan zorlanmassin okadar cok.
02 Yorumla- +1 yıl
Yırtık derken
Damla hanım hıkayenızı mı yazdınız ıcınızde bırıkenlerınızımı yazdınız
02 Yorumla- +1 yıl
İkiside diyelim 😀
+1 yılBende senin gibiydim şimdi dilim papuc gibi kendine güven gerisi gelir
014 Yorumla- +1 yıl
İnşallah 😀
- +1 yıl
Arkadaş olalım lı
- +1 yıl
Tabi ki
- +1 yıl
Nasıl olacağız
- +1 yıl
Numaram bu sıfırbesyüzotuziki altıyüzkırksekiz ellidört seksen yedi
- +1 yıl
Bana mesaj atarmisin
- +1 yıl
Yani numaranı vermen biraz hızlı olmadı mı 🙄 buradan da mesajlaşabiliriz şimdilik
- +1 yıl
Tamam sen bilirsin
- +1 yıl
Özel olsun istedim ama özele önem verdiğim için burada herkes görüyor
- +1 yıl
İstersen benim numara mesaj at
- +1 yıl
Laflarız
- +1 yıl
Utanma şirine enazından güvenin çoğalır
- +1 yıl
Mesaj atmacakmisin
- +1 yıl
Ne sapık bir insansin sen ya yasin 35 utanmaz.
+1 yılİnsanlari takma hic bir sey dusunme sadece istedigini yap sjsjs
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZamanla düzelirsin. Stajın varsa insanın çok olduğu yerlerde çalışmayı dene iletişime geç devamlı insanlarla telefonları sen aç staj gördüğün yerde özgüvenin zamanla yerine gelir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı benim lise yıllarım. Valla gözlerim doldu aglamamk için zor tuttum kendimi. Keşke yardım edebilsem keşke ama bnde hala böyleyim bnde çözemedim. Yaşım 26 hala bu haldeyi. Seni o kadar çok anlıyorum ki bunu yaşamayan bilemez. .😢😭
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKonuşmak ister misn
Cevap sahibi+1 yılİstemiyor musn
Gizli Üye(25-29)+1 yılBurası ezik kokuyor yorumlarda bakıyorum bir kactane ezik daha pff
Sen git intihar et01 Yorumla- +1 yıl
Gardaşım onun hissettiği şeyler çok zor biraz yapıcı olsan
+1 yılBir psikoloğa gitmende fayda var ve ya okul rehber hocasına danış
00 YorumlaBir abla bul kendine onunla uzun süre dışarı çık. O kişi ben olmak isterdim :)
11 Yorumla- +1 yıl
Olur valla 😂
Doğru yoldasın bu devirde konuşanın dilini törpülüyorlar
00 Yorumla- Devamını Gör (43)
Devamını Gör(88)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?