Aslında kendine güven çok güzel birşeydir..ama konu diyelim evlilik olsun bayan eğer kendine çok güveniorsa bu erkeğin gözünü korkutur..bu bayanla işimiz var der...ya sözümü dinlemezse,burnunun dikine giderse die düşünür durur?aranızda böyle düşünenler var mı?aslında bayanın kendine güvenmesi,tuttuğunu koparması erkeği de mutlu etmeli ben öyle düşünüyorum ya siz?:))
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkeklerin korkmasını gerektirecek herhangi bir durum olduğunu sanmıyorum. Kadın sonuçta senden daha zayıf bir varlık, ne yapacak ki sana? Ne yapabilecek? Asıl kadının korkup kendisini korumak için uğraşması lazım. Kadınlar kendi ayaklarının üzerinde durmaya mecbur. Çünkü evleneceğinin bir garantisi yok. Evlensen bile evden atılmayacağının, eşinin senden boşanmayacağının, aniden
ölmeyeceğinin bir garantisi yok. Bunun için de kimseyi suçlayamazsınız.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
bu kadar erken yasta kendı ayaklarımın uzerınde duruyorum daha bır erkek arkadasım gelıpte hatun senle ısımız var boyle gıtmez demedı.aksıne helal olsun dedıler gurur duydular.ozguvenle ılgılı bısey bence
02 Yorumla
Neden mi korkutuyor. Cünküherşeyi olan bir kişinin kolay kolay birine ihtiyacı olmaz. olsa bile o kişi hayatının merkezinde asla olmaz. ve biri gider biri gelir tarzında yaşyan bir tip görünümünde oldugu icin o kızın pek sansı olmuyor. Göz korkutması yok daha cok gereksiz gibi görünüyor. Yani istisnalar da var evet. Ama onlarda ne kadar istisna belirsiz
012 Yorumla- +1 yıl
İhtiyaç sadece kavramalrdan bir tanesi. sırf ihtiyac olarak algılamamalıydın. Sadece ihtyiac degil. Ama genel ihtiyaclar neler sence? sevgi bir ihtiyactır. SAygı bir ihtiyac ilgi bir ihtiyac. sence sırf ihtiyac demek basit kalmadı mı_? ihtiyac genel bir kavramdır.Bakış acın dar olmamalı.
insanlar birbirine muhtactır. Evet sevgi veriyorsan sevgi de alıyorsundur. bu muhtaclıktır. aciz olarak düşünme bu olayı. gereksinimdir. iktidar hırsına gelince. Evin reisi her zaman kimdir?yada kim olmalı - +1 yıl
bu durumda çalışan kadın maddi ihtiyaçlarını tatmin ettiği zaman erkeğe duygusal bağlılığı azalır mı azalmaz mı? senin mesajından, azalacağına inandığını farzediyorum. ben bu görüşte değilim. hatta aksini düşünüyorum; böyle bir kadın bir kişiye bağlanabiliyorsa ancak sevgi için bağlanır, hayatını maddi güvence altına almak için değil... diğer soruna gelince: ailede geleneksel anlamda bir reislik müessesesine ihtiyaç görmüyorum ben.
- +1 yıl
Sana birşey söyliyeyim o zaman. Eger bir kadın ekonomisi gercekten de cok yüksek hatta erkekten de fazla ise aşırı rahat davranacaktır. bu durumda da erkek ezilecektir. Haa diyorsun ki iki taraf da birbirine baglı delice sviyor para pul onemsiz düşük maaş alıyor falan o ayrı. Ama cidden farkeder. Sen daha ileriye bakamıyorsun bile. evlendiginde farkedecektir emin ol. daha ögrencisi. evlenince buraya yazarsın
- +1 yıl
peşinen böyle bir genelleme yapmamak lazım. eğer iki insan birbirini seviyorsa, birinin diğerinden daha fazla para kazanması veya daha yüksek statüsü olması diğeri için dezavantaj teşkil etmez. genelde erkeğin statü ve iktidar sahibi olması "normal", kadınınki "anormal" görüldüğü için, yüksek maaşlı erkek - ev kadını kombinasyonu sorunlu gelmez kimseye. ama mevki sahibi kadın - daha alt statüye ait erkek eşleşmesi çoğu insana ters gelir. çünkü bize hep bunun "sakıncalı" olduğu öğretilmiştir.
- +1 yıl
yani geleneksel toplumun kadına ve erkeğe yüklediği klasik rol dağılımının aşılmasının kötülüğe sebebiyet vereceği yönünde peşin bir hükmümüz var. bence toplumsal değişimden korkmamak lazım. yeni roller, yeni gereklilikler, yeni biçimler geliyor, gelecektir. bunlara peşinen önyargılı bakmamalıyız.
- +1 yıl
istisnalar vardır elbet. Birşey deiyorum onlara.
Bilemiyorum cogu erkek bunu kaldıramaz. Yükse maaş alan kadınların hangisi evli ya. sen de abartma. ben biliyorum işyerlerinden. kız alıyor 5-6 lira bekar bekar geziyor gecelik ilişki var yok.
Bilmiyorum artık. sen umarım maaşı yüksek biriyle evlenirsin. Nasılsa benimsiyorsun gerek yok uzatmaya bence. önyarrgı degil gercekler böyle olanları da gördük yani bekar yaşıyorlar.
istisnalara lafım yok.
tabi öyle bayanlar genelde ben herşeyi cok ıyı bılırım ben yaparım ederım havasında oluyor bu yuzden de ilişkide iki tane horoz olursa ilişki ayrılıkla sonuçlanır erkek daima kızdan bir adım ondedır bunu kabul etselerde etmeselerde bu boyle ama horozluk taslarsa o zaman ılıskı dıye bırsey olmaz bence bır bayan ılıskıdeki konumunu unutmamalı...
08 Yorumla- +1 yıl
bende öyle düşünüyorum fakat kadın ekonomık ozgurlugu olunca mesela diyelım kı bır karar aldı bu karara erkek karsı cıktı o zaman ne olur sence? Durum bundan sonra ortaya cıkıyor.Ben buna karşıyım cok gordum ve goruyorumda calısan kadınları erkeklere eyvallahları yok erkek netıcede erkektır evın dıreğı dı mı?
- +1 yıl
erkeğin mutlaka üstün konumda olması fikrinin tutarlı bir gerekçesi var mıdır? yoksa sadece "bizim örfümüzde böyle", "biz atadan böyle gördük" türünden klişeler mi? bunu bir an için sildik diyelim, kadın da erkekle eşdeğer güçte-statüde olunca kıyamet mi kopar yani? hiçbir şeycik olmaz. önyargılarımızı ve bağımlısı olduğumuz zihniyet klişelerini sorgulamalıyız.
- +1 yıl
asıl su durumu yargılamamız lazım eskiden bır kadın kocasının yanında konusmazdı bıle sımdıkılerde dil papuc gibi hepsı ben bilirim edasında.Peki diyelimki eşitiz neden bir şey yapmaya geldiğinde o erkek o yapsın denıyor mesela araması gereken ılk erkektır ılgı gostermesı gereken ılk erkektır neden? bu kadınların hesaplarına nasıl gelirse davranışlarından bir tanesı bence.ev kurmaya gelınce neden erkek butun herşeyi karsılıyor pekı bu örf ve adetlerimizle alakalı değilmi sence?
- +1 yıl
bence çalışan bayanlar çok değer görmüor..örneğin ev kızıysanın çeyiz olarak sadece dantel,örtü türü bişiler yapar..ama eğer çalışıyorsanız iş değişir karşı taraf sizden herşeyi bekler örneğin ben mutfak eşyalarının tamamını,yatak odasının tamamını,beyaz eşyaları ben aldım..eğer ev kızı olsaydım bunları asla yapmazdım
- +1 yıl
elbette... sonuçta kadınlar da erkeğin üstünlüğünü kabul eden bir toplumsal ideoloji içinde yetişiyorlar, bunu benimsiyorlar. eve ilişkin bütün harcamaların erkekten beklenmesi, "eve ekmek getiren erkektir, kadının rolü ev içini (çoluğu çocuğu) idare etmektir" anlayışının bir tezahürü. dolayısıyla kağıt üstünde kalmayan ancak fiiliyata geçen bir eşitlik için kadınların da zihniyet devrimi yapması gerekiyor.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
25Cevap
sonuna katılıyorum evet bayanın kendine güvenmesi kendi ayakları üzerinde durması tuttuğunu koparması güzel bişey bize yük olmazsınız :)) ama yanlış bişey var niye öyle birisinden korkalım ki ? terkedilme korkusu diyosan o erkeğin kendine olan güvensizliğinden kaynaklanıyo kadının kendine güveni ayakalrının üzerinde durmasından değil ...
02 Yorumlaerkekler egoisttir ve sahip olmak isterler. kendine güveni olan kadınlarsa erkeklerin bu duygularını bastırırlar. bu da erkeği fazlasıyla mutsuz eder. kesinlikle erkek kadını ezmeli demiyorum ama bu tip kadınlar da genelde fazla özgür oluyorlar. eşlerini kıskandıracak şeyler yapıyorlar. ben böyle birkaç evli çift tanıyordum. hattam tam dört çift. üçü ayrıldı, diğeri de ayrıldı ayrılacak. bence kadınlar taklit de olsa erkeklere, kendilerine sahip oldukları hissini vermeli.
02 Yorumla- +1 yıl
bence kadın eşini kıskandırmıo,erkek öyle algılamak istiyo.çünkü kendini bazen kadının karşısında ezikmiş gibi hissedio..oysaki böle bişi yok..eğer bir kadın ben senden çok kazanıorum,ne işe yarasın gibi sözler söylüosa o eşini sevmiodur,bu kadın erkek gibi değil,kibirlidir..ben ot tür kadınlardan bahsetmiorum..gerçekten evine işine ,çocuklarına bağlı elinden gelen herşeyi yapan fedakar kadınlardan bahsediorum..erkek keşke biraz sahip çıksa da kadın da rahatlasa..
+1 yılben ıstemem benden fazla kazananı eger kazanıyorsa bır sorun olur sureklı bır dıktatorluk yapmaya kalkısır falan fılan bende onları kaldıramam anlasamam onunla ne halı warsa gorsun derım yanı :) ama normal kazanıyorsa gelsın daha ıyı ew kredısıne yardımcı olur :)
02 Yorumla- +1 yıl
yıkılacak tabıkı kadın o :) kadın olmak kolay degılmıs bunu bılıyorsun heralde :)cok sıkayetcıysenızde evlenmeyın tek yasayın hayat boyle.
çünkü çok itici olurlar. param var erkek kahrı neden çekeyim havasındadırlar. feminist olurlar genellikle. akılları hep paradır. böyle bir kadın erkeğe itaatkar olamaz. su istesem evde git kendin getir diyebilir. param var sana ihtiyacım yok diyebilir. kavgacıdırlar.
09 Yorumla- +1 yıl
"ihmal"in nasıl tanımlandığına bağlı... kadına yüklenen ailevi görevler toplumun farklı sosyokültürel muhitlerinde farklı tanımlanıyor. mesela kocasının cinsel isteğini tatmin etmeye her daim razı olmak, kocanın ailesine hizmet etmek, bol bol çocuk (mümkünse erkek) doğurmak, evden dışarı adım atarken veya kendisiyle ilgili bir karar alırken kocasının icazetini sormak gibi "görevler" bazı muhitler için olmazsa olmaz, bazı muhitler içinse fazlasıyla boş...
- +1 yıl
öyle ama bu neden kaynaklanıyor? çünkü erkeğe geleneksel olarak "eve ekmek getiren" rolü tevdi edilmiş. dolayısıyla ev için yapılan harcamalarda bütün yük erkeğin üstüne boca edilmiş. kadının ise ev-içi, aileye dair rolleri var. bu geleneksel rol dağılımı değişiyor yavaş yavaş...
+1 yılerkek işte.. ataerkil toplum düzeninde, babadan oğula geçen iktidarda, gücü bırakmayı göze alabilir mi? Alamaz tabi.. O nedenle güçlü kadından korkar, çünkü kontrol edemeyeceğini düşünür.
Oysa hayat bir yarış ve savaş değil; paylaşımdır!22 Yorumla- +1 yıl
işte, erkek her zaman önde olmaya alıştırılarak büyütülmüş. Parasal olarak bile kendinden önce birisini görmeye dayanamıyor. Hepsi, ataerkil kültürel yapımızın pek matah olmayan parçaları.. çünkü hep erkeğin çok bilmesi, çok kazanması, çok güçlü olması, koruması falan öğrenilmiş.. işler değişince erkek korkuyor.
Valla benim gözüm korkmaz hatta ben onun maddi olarak sömürmeye çalışırım. Mesela kendime birtane Playstation 3 aldırmakla başlayabilirim. Nasıl olsa işi gücü yerinde olur o tür bayanların. Yanlış mıyım ?
01 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 354 cevap paylaştı. 30 yıllık hayatımda bu tür erkeklerden çok çok az gördüm, bir elin parmaklarını geçmez. Siz nasıl oluyor da bu adamlara bu kadar çok denk geliyorsunuz ya da öyle mi oluyor acaba? Çevrenizdeki insanlar mı yanlış ki?
01 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 327 cevap paylaştı. erkekler böyle kadınlara hayran kalabilir ama asla böyle bir kadınla birlikte olmak istemezler çünkü erkekler kendinden üstün gördüğü kızları azmedemezler zorluk yaşayacaklarını bilirler o yüzden seçmezler
01 YorumlaYa yok öyle bir şey, kim çıkarıyor bunları?
Kendi payıma, böyle bir kadının gücü ile kendi gücümü aynı potada eritebildiğim bir ilişkiyi tercih ederim.. Hayat bayram oluyor o zaman..01 YorumlaÇünkü hiçbir erkek kendine güven bir kadını kendine tutsak edemez. Bu da onları korkutur..
12 Yorumla
+1 yılKendine çok güvenen kadından gözü korkan erkek kendine güvenmiyordur bence sevgili naz_naz ve ne yazıktır ki benim karşıma çıkan tüm kadınlar kendisi yerine vücuduna, güzelliğine güveniyordu...
Ah şöyle bir kendine güvenen birisi çıksa karşıma...00 Yorumlaüzerinde tahakküm kuramayacağı, iktidarını tesis edemeyeceği içindir...
02 YorumlaErkekler Küçüklükten beri Hep Bir adım önde olmaya alışmışlardır erkek çocuğudur yapar mantığı ile büyüyüen bir insan , ilerde kendisinden güçlü bir kadın gördüğü zaman korkması normal değil mi ?
01 Yorumla- +1 yıl
haklısınız..erkekler yetiştirilirken ben ce yanlış yönlendirilior..örneğin kız kardeşi varsa yapma,o erkek veya o abi..sen haksızsın denilior e böyle bir ortamda yetişen çocuk,evlilikte de padişah benim,evin kralıym,dediğim dedik olsun istiyor,ne yazıkk ki her emri yerine getirilemior:)
+1 yılgüçlü kadın candır :) ne korkacam ya aksine ne zaman yardımım gerekse gider yardım ederim öylesine. fakat burnunun dikine giden her in sandan korkarım. cinsiyet ayrımı yapmaya gerek yok.
02 Yorumla- +1 yıl
evet bende onu diyorum işte. kibirli insan uzak dursun benden. valla döverim :P
Onların eline, lafına bakmayacaklarını bildikleri için .
01 Yorumlabeni korkutmaz valla aksine çok çekici geliyor bu tarz bayanlar.
02 Yorumlaöyle olan kadın yoktur öyle olduğunu sanan kadın vardır :p
bilakis öyle kadını severim, ama bir yerden sonra erkekleşmeye başlıyorlar.
antipatik.04 YorumlaValla kendine güvenen ve öyle birini bulsam ve diğer kriterlerime de uygun olsun, evlenmeyi düşünürüm ve de hiç de gözüm korkmaz.
02 Yorumla
+1 yılKendilerine muhtaç, kararlarını kendilerinin alabileceği, korumaya muhtaç bir kedi yavrusu ister çoğu.
01 Yorumla
+1 yılbakınız öncelikle şu konuda yanlış düşünüyorsunuz çünkü genelde kendine güvendiğini zanneden kadınlar bencilik ve para ayrımcılığı yaptıkları için bir süre sonra korkutmak yerine elindeki erkeği kaybediyorlar
00 Yorumla
+1 yılErkek gibi diklenir de ondan ...
dominant olmaya çalışır Erkek gibi
Kadın Kadınsı olmakdan çıkar.02 Yorumla- +1 yıl
genelde bu durumdaki kadınlar için böyle bir kanaat var
Ama kadın kendini kontrol edip kadınlığını ve dişiliğini muhafaza edebilirse
ve de bunu davranışları ile karşısındakine kanıtlayabilirse ve de karşısındakine bu güveni verebilirse sorun çıkmayacağını düşünüyorum ben şahsen
Erkeğe ihtiyacı olmayan kadın olduğu için yoksa korktuğumuzdan değil
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbelki karşı tarafın ileride her fırsatta üstünlük kurmaya çalışmasından bunu her sefer dile getirmesinden korkuyordur anlatmaya çalıştığımı anlamışsınızdır umarım eğer böyle biri değilse sevilirki o
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılseven neden korksun yok öyle birşey.D kaldıramıyordur o
Cevap sahibi+1 yılherkes kendi işine baksın ozaman ne söyleyebilirim başka
elbette esas olan zaten bayanın kendi kendini idame edebimesidir yoksa hemen su istimal ediliyorlar
01 Yorumlabilmiyorum ama havvanın hastasıyım ya :)
04 YorumlaBen öyle bir kadın arıyorum valla.
07 Yorumla- +1 yıl
bu bana uyuyo sanki ;)
- +1 yıl
:)
güçlü kadından güçsz erkek korkar
01 Yorumlakeske oyle karım olsa da tuttugunu koparmasın...
02 Yorumlayer gök aşk diyorum :D
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTam idealimdeki gibi olurdu.
00 Yorumla
+1 yılevet
03 Yorumla- +1 yıl
pardon.ben o tip kadınlardan pek hoşlanmam.tehlikeli olurlar.ben kanatlarım altına alabileceğim birini isterim.
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Kendi ayaklari üzerinde duran, kendine çok güvenen bir bayan erkeklerin neden gözünü korkutur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler