cok ıyı dost oldugunu ıddıa eden kız ve erkeklerı anlamıyorum. ya kendılerını kandırıyorlar ya da gercekten farkında deıller...
freud sizce de haklı mı ?
freud sizce de haklı mı ?
5 senelik dostum dedigim biri vardi, gizlimiz saklimiz yoktu, yeri gelirdi kiz ayarlardim, yeri gelirdi sevgilimle taniştirirdim. Cevremde ki insanlar bazen bizi sevgili zannetse de, biz hep "hayir sadece arkadaşiz öyle birsey asla olamaz" diye kendimizi her seferinde ispatlama geregi duyoyrduk, cünki kimse inanmiyordu. Zamanla onun tavirlari degişmeye başladi, ve benden uzaklaşti... nedenini sordugum da "sevgilim istemiyor, sinavlarim var" diyordu. Daha sonra sevgilisi bi secim yapmasini istemiş, oda beni secmiş ve ayrilmişlar. 5 senenin sonun da kendisinden degil de, kuzenin den bana aşik oldugunu ögrendim, ve arkadaşlikmiş onca seneymiş bi anda silindi, oda itiraz etmedi zaten. Seni kaybetmek istemedigim icin söyleyemedim felan dedi. Anlicaginiz Kiz/Erkek asla arkadaş olamaz diyenlere hep kiziyordum, "tabiki de olur" diyordum ama hakliymişlar. Kiz/Erkek uzun süreligine arkadaş olamazlar
ozamanlar beni secmesi elbette hoşuma gitti sonucta, o benim gözümde sadece dünyanin en iyi dostuydu, ve ayni şeyi oda benim icin düşünüyordur dedim. Sevgilisinin bir secim yap demesi de yanlişti, cünki sevgiliyle konuştum okadar. Hata arkadaşim, beni kabul ediceksen arkadaşimla birlikte kabul et, sevgiliyi ve arkadaşi ayirt edicek yaştayim diyordu. O dünyanda ki beni dinleyen ve her durumda destek veren tek insan, sen istiyorsun diye silemem. diyordu... ama zamanla benden hoşlanmaya başlamiş
çoğu zaman için doğru bi söz olabilir ama her zaman değil bence .. ne yani şimdi aynı sınıfta okuyan bi kızla bi erkek yakın arkadaş asla olamazmı elbetteki olabilir illa sevgili mi olmaları lazım kardeşlik nedir peki sen ztn aynı sınıfta okuduğun arkadaşına kardeşine nasıl yan gözle bakarsın ..
Baktığın zaman, bir kızla çıkmayı planlamadan sadece arkadaş olmak istediğim kızlar bile güzel oluyor. Bu hep aynıdır. Allah vergisi iyi hoş da güzel olan kız daha sosyaldir. Tabi bu genelleme, aksi halleri de var tabi.
Kız ve erkek çok yakın iki dost olabilir, kendimden biliyorum, dostuma hiç yan gözle bakmadım, bakmam da. Freud her gördüğü kızdan tahrik oluyormuş demek ki.
Cevap
5Cevap
ya benim çok yakın erkek arkadaşlarım var hiçbiriyle de birlikte olmak gibi bir niyetim yok. onların varsa soğudum onlardan :/ yol geçen hanı mı canım? aaa! (asalsayı sana değil ihtimale kızıyorum :P)
8 yıllık 4 tane erkek dostum var bu en buyuk kanıt sanırım bu lafa hıç bırımızın aklının ucundan oyle bırsey geçmeyecek kısılerız
8 yıldır aramızda bısey neden olmadı sence?hepımızın hayatının yalnız donemlerı oldu.kendı adımı geçtım 4ude oldukça cesaretlı oldukça kendı ayaklarının uzerıne saglam basan kısıler.dostlugun bıtmesınden korkmuslardır deme sımdı benım buna nasıl karsılık verıcegımı onlar ıyı bılır.kardeslık kavramı farklı bısey bunu yasamak ıçın çapkın olmamak lazım.
Freud'un herseyine inanma derim. Kiz ve erkek cok guzel arkadas olabilirler.
Erkekden ve kizdan cok guzel dost olur ama erkek ve kadin aksini ispat edecek herseyden kacinmali, yani o hissi hissettigi anda o dostluk gercekten bitmistir. O tarz insan aslinda dostun degildir. Benim cok basima geldi, arkadasimken bana cikma teklifi eden ama ben onlardan bu yaklasimi en basta hissederim. Liseli arkadaslarimin yaninda erkek gibi hissederim kendimi. Onlar gibi olurduk, lanli lunlu konusmalar, cafelere filan gitmeler, iyiiydik.
Bide soyle bir durum daha var, ben fransada okurken, erkeklerle gruplarimiz cok guzeldi. Gercekten aklindan bile gecmeyecek sekilde, 3 yil hep beraberdik, dostun sana bakisiyla senden hoslanan bir dostun sana bakisi cok farklidir. Bunu anlamamak aptalliktir. Bizim gruba yeni katilan bir cocuk bana oyle bakiyordu ve cok gecmeden benden hoslandigini soylemisti. Yani bunlar boyledir.
Ne kadar kabul etmek istemesekte bu böyle. Biz kızlar hep bütün saflığımız ve yi niyetimzle güveniriz. Onlar içlerinden neler düşnürler...
Hayır bizi dinleyen bizi güldüren kişilerle kanka oluruz biz. Bir kzın içinde ona karşı başta başka bir his yoksa kanka olurlar
İkisinin aynı anlamda olduğunu düşünüyorum.
genellikle arkadaşlık başka yönlere kayıyor. ama istisnalar da yok değil.
Ne erkekten kıza dost olur, nede kızdan erkeğe... Eğer varsa da mutlaka altında vardır bişeyler.
er yada geç iki tarafın aklından da geçecektir öyle bir ilişiki ama gerçekleşir mi bilinmez
Freud reiste yanılır.
katıldımm. haklı
ama olmuyo sevgilisi olan bir erkeğin yada kızın karşı cinsten çok iyi arkadaşı olması bence yanlış ben hoşnut değilim
freud halt etmiş o kadarını söyleyeyim
Hayır, haklı değil bence.
Evet, olabilirim ve güzel olmayan arkadaşlarım da var yani.
Öyle biri de var.Yani Freud yanılmış anlayacağın.
7 yıllık kankamla öpüştüm. Doğru söz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar