❤ "Kalp ile beyin arasından sadece birini seçip diğerini yok saymaya çalışmak, benliğimizin yarısını çöpe atıp yarım bir şekilde yaşama devam etmeye benzer. Nasıl ki “elimiz mi daha önemli ayağımız mı” seçemeyeceğimiz gibi (ve de zaten ikisinden sadece birini seçmemize ve önemli görmemize gerek olmadığı gibi) sadece kalbimizi ya da beynimizi seçemeyiz çünkü seçersek yarım kalırız. Her ikisi de bizim çok temel ihtiyaçlarımızı karşılamak için oradadırlar ve bizim ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışırlar. Sadece odaklandıkları ihtiyaçlar farklıdır. Örneğin biri “sevme” ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyorken diğeri “güvende olma” ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyordur. Ya da biri “heyecan duyma” ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyorken diğeri “sahip olduklarımızı kaybetmeme” ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyordur. Burada önemli olan bir ihtiyacımıza önem verirken diğerini yok saymamaktır." #alıntı
Kalbim 💙 Sonu kötü olsa bile o hissi yaşamak istiyorum. Birini merak ediyorum mesela, yazmamaya söz versem bile o an onun nasıl olduğunu bilmek için düşünmeden yazarım. Hisslerimle haraket ediyorum.
Gerçekten anlam veremedim kasıt aramamak elde değilde bide şöle düşün kaç tane aklı başında değerli insna tanıdın ki bu sitede normal şeyler bekliyosun çöp çatan sitesi diyelim kibarca 😂 bak çok kibarım
Benliğimi bırakmam, vicdanımıda. Beni düşük birisi yapacak sevgiyi istemem bana birşeyler katan sevgiyi isterim. Anlık değil ileriye dönük sevgiyi isterim. Aşk ile başlayan hüzün ile bitirir. Eskilerdeki gibi mantıkla başlayan beraberlik bir ömür sürer. İtikatleri de iyiyse Müslüman bir şekilde de öldülerse Ahirette bile sürer. Et olan kalbe değil manevi olan kalbe et olan beyne değil mantık olan beyne göre hareket ederim. Bunu farkeden insan çelişkide kalmaz. Kalanlar henüz sevgiyi bilmeyenlerdir.
Artık tecrübelerime güveniyorum.. biliyorum ki düşme düşenin dostu yok.. bir de işi gücü olmayan insan , boşlukta kalır aklı kalbine yenik düşer bunu da bilmekte fayda var..
En İyi Cevaplar