https://youtu.be/XC0NEVJeeq4
Rakı içmek dertlere iyimi geliyor?
Rakı içmek dertlere iyimi geliyor?
Dünyadaki her şey gibi rakı da nimettir. Bütün içkiler yudumlanarak içilmeye başlanır, ancak rakı önce kokusuyla içilir. Koku en derin hafızamızı taşır. Büyüdüğünüz evin kiler kokusu, aşık olduğunuz kadının/erkeğin ten kokusu, siz her şeyi unutsanız bile duygularınızla öyle iç içe geçmiştir ki, kimi zaman olayları bile hatırlayamaz, ama o duyguları aynı sıcaklığıyla hissedersiniz kokuyu duyduğunuzda. Rakının kapağı açılıp da ortaya yayılan bu kokusunun içilmesinin esprisi de budur. O koku en içten paylaşılan anların öncesindeki katıksız birliktelik, aşık olmuşlukların heyecanıdır. O koku hafızanın kendisidir. Bence biz işte en çok bundan rakıyı severiz ve severek içeriz.
Rakının ikinci önemli hafızası ise boğazınızdan yuvarlanıp gidiverirken bıraktığı o yanma hissidir. Acı olduğunu bile bile içersiniz, ama hiçbir zaman bir ilaç niyetine değil. Arkasından atıştıracağını mezenin tadını daha iyi alacağınızın bilincidir bu, o tat ahenginin uzatılmasıdır. Aceleye getirilip, “mırk mırk” yutuluvermez, belki de bundandır rakı öyle üstünkörü sofraların içeceği de olamaz, hani iki paket cips biraz çerezle hazırlanamaz sofralar, az olur ama lezzetli olur.
Lakin rakı arka bahçelerin kendine dönüp sessiz sakin düşünme seanslarının içkisi değildir, rakı birlikteliklerin içkisidir. Üstelik öyle üstünkörü dostlukların yeni bitivermiş birlikteliklerin sığlığına da sığmaz. Velakin böyle birliktelikler bira tadında, şarap kıvamında yaşanıverir de rakı bardaklarının sığlığında yarıya kadar doldursanız bile boğuluverir. Bilmem yardımcı oldu mu 🙃
Rakı her derde deva lakin ne anlasın rakıyı bile ağzıyla içemeyen adamlar şarap gibi kadından..
Kimisi alkole verir kimisi de manevi bir huzur için rabbine sığınır inançlı biri ise.
Huzuru bulmak ve kaybettiğini düşünmek yaşanılan olaylar ile birbirine bağlantılıdır.
Dersin ki şu dünyada en büyük mutluluğum mutsuzluğumun tohumu olan evladımdır.
Dersin ki en büyük dert ortağım günü unutturan rakıdır.
Ama dertler bir değil ki içerek geçsin bitsin. Öyle veya böyle elindeki yanındaki aklindakiler ile mutlu olmaya çalışmak ve kaybetmemek için çabalamak...
Derin sular ve insan korkuyor ama hayat hep böyle değil mi
Mesela dün ben ictim.. o yuzden arayamdim..
Cevap
115Cevap
Ben kafayı yemeyi tercih ediyorum. d
O an kimse derdini düşünmek istemez gadası
Her içkinin bir adab-ı olduğu gibi rakinin icimide ağırdır derrdide tek içilmez mesela yanında mezesi olur yemeğide içinde mi dert onla harman olur baglasirsin rakı akisir suda bir bütün olur derdinide ona akıtır bütün olursun bunun yanında müziklerde sana eşlik eder derdi olmayan adamida huzunlendirir rakı masası çünkü her yudumda gizli bir acini ortaya cikarirsin.
Günaydın
Sabahın Bu güzel saatlerinde cevap vermeyi sevdiğim en güzel konulardan biriyle karşıma geldiğin için teşekkür ederim. Adabıyla 35 Senedir beraber olduğum bu içecek sadece dertlendiğinde değil her türlü duygu için bana göre mükemmeldir.
İçeni güzelleştirir içtigini güzelleştirir içilen ortamı güzelleştirir.
Sadece rakı ve bana hayatımda şunu öğretti içtiğin kişi ve içtiğin ortamdan şüphe duyuyorsan derhal terkedeceksin.
Mutlu günler
40 yillik bir sarapcim var..
Ara sira geceleri yürüyüse ciktigim zaman yanina ugrarim..
Bir gün oturdum dertlestik..
Adam kalk git basimdan dedi..
Ben sarhosken kaybediyorum sandim kendimi dedi , sen ayikken kaybetmissin herseyini dedi..
İnsanin biraz da olsa bazi seyleri unutmaya calisabilmek icin uyusmaya ihtiyaci var..
Ama suna dikkat etmek gerekiyor bazen kafamizda ki sesler belli bir zaman sonra yüzmeyi ögreniyorlar.. :/
Cunku raki sofrasinda bulunan herkes sofrayi bozacak muhabbetler etmiyor, duygusala baglamiyor vs.. sadece guzel sonu olmayan muhabnetler eglenmeler oluyor iste o anlarda huzurlu olunuyor bir sey dusunulmuyor...
Dolapta dört bira var bide üçte ikisi dolu Tekirdağ rakı.. sanırım son kullanma tarihi geçti😂 senede üç beş belki hepsi bu kadar.. çok şükür.. olmasa daha iyi ama yeniliyoruz işte bazen..
Ben rakiyi neseli anlarimda icmeyi daha cok severim neden insan dertlendiginde alkolu secer ki
Cok sacma bence diye dusunmekteyim
@Aybükem78 rakı içerken hep mutlu olursun hiç kötü olduğun oldu mu rakı mutluluk dur
O masaya oturunca herşeyi unutur sun doğru değil mi
İstanbuldamıydın geçmiş olsun istek attım istersen sohbet edebiliriz
Malum alkol kullanan bayanın sohbeti başka olur
EE var mı herhangi bir sorun falan yaralanma falan
şu an parktamısın
İnşallah bişey olmaz
Günah ya onu da yapamıyorum. Neden içmek isterdim, o anlık uzaklaşmak için, sonra daha çok içmek isterdim çünkü ayılınca gerçek dünyaya uyanacağımı bilirdim. Belkide bir kaçış ama nereye kadar?
Ben sadece sigara içmek istiyorum o dediğin bana olmuyor alkjsdfjlk
Hiç de dertlendiğim zaman içki içmem.. İçki dertleri götürmez arttırır aksine. Dertlesmek en güzel çözümdür.
Rakı, içki filan haram içmem işim olmaz öyle şeylerle Allah onları benden uzak tutsun. Ben derdim olunca Allah’a dua ederim
türk'ün içmek için bahaneye ihtiyacı yoktur.
hüzünlenir, içer.
keyiflenir, içer.
sıkılır, içer.
canı ister, ister.
içmek ister, yine içer.
milli içki bu, bir de neden mi aranacakmış içmek için.
Sorunları izole etmek istiyorlar beyni uyuşturmak işe yarayacak sanıyorlar ama sadece bu gelip geçici bir etki uyandıkların da yine eskisi gibi bir hayatın içiin de olacaklar sorunlar hep var ve hep olacak.
Bu kişiyle alakalı 1 durum. Kimisi rakı da bulur Kimisi başka 1 şeyde.
Rakı içmek pek iyi gelmez dertlere.
Rakı müthiş bir içkidir. Karakterlidir, kendi kültürü vardır. Dertleri belki çözemez ama insanları çözer içlerini döker dert çekeni rahatlatır.
Rakı içmek isteyen dökülmek istiyordur aslında , derdini paylaşma babında. ama anlayanı yoksa o meze sofrası yine fayda etmez.
Ee eskilerin sözü vardır.
"Eskiden psikolog yoktu Rakıya devam diye." Ya da ina benzer bir şey sonuç olarak evet iyi gelir.
Ben hiç istemem alkol kullanmam demlerim çayı bitince yaparım kahveyi çağırırım Aysun’u ve baharı oooo ne dert kalır nede tasa
Tamamen algıyla alakalı bir mesele. Kimisi içki i. er kimisi uykuya vurur kendisini
kimisi denizin dalgalarını dinler.
Rakı gelmeden efkar gitmezmiş. İçmeye bahane lazım işte. Dert tasa aşk neşe keyif.. Fark etmez😊
Derdini alıp içmeye de gidebilirsin
Secde ye de derdine nerede derman arıyorsan ona gidersin
Ben çay içiyorum mesela çok güzel hissettiriyo tavsiye ederim 🤷♀️
Hiç içmedim ama öyle geliyor sanırım ben müziğe vururum rakıya değil 😂
Hiç yapamam ben bunu, canım sıkkınken içemem hiç. Mutluysam içerim :))
beyindeki hormonları değiştirdiği için o değişim beyne iyi geliyor.
Ben kahve içiyorum. Gerçi ben mutluyken de kahve içiyorum. Ben hep kahve içiyormuşum :D
Ben daha çok mutluyken içerim. Rakı, sigara... vb gibi hic bir şey benim üzüntümü geçirmez.
Hafif çakır keyif olup, dertleri birkaç saat de olsa unutmak için.
Açıkça söyliyim. Dertlerimle uğraşmak yerine Mutluluğuma konsantre olmuş durumdayım.
Her gün içiyorum. Rakı bira viski... Yok öyle bir şey... Daha çok dertleniyor insan, daha fazla hatırlıyor geçmişi
insanların bir cogu dertlenince rakı icebilir ama huzur bence sihirli parmaklarında :) saygılar
Öyle bir isteğim olmadı hiç. İçki içmem daha doğrusu
Hiç alkol kullanmadım ama bana bahane gibi geliyor. 🙂
Kimyager bir arkadaşım, o alkolün karaciğere yaptığı baskıyı bilseler değil içmek, kokusundan kaçarlar demişti..
Insan ikizler de dahil hicbiri birbirine benzemediği icin, bende içkiyle hic aram olmadığı halde, anlayabiliyorum. Birisi '' Bazı insanlar çevresinde kimseyi göremediği için dertlerinin sıkıntıların sigarayla son bulduğunu sanıyor, sigara dumanıyla uçup gittiğini sanıyor. Ta ki diğer sigarayı yakana kadar.'' demisti.
Bensiz içme bu ciddi tavsiyedir. Rakı sohbet ile gider 😉
Ben derdim olunca rakı içmek yerine abdest alıp kaza namazı kılmayı tercih ederim, hem Namaz borcum biter hem huzur bulur hem Rabbimden dilerim yardımı, haramda çare olmaz.
Sadece kafayı uyuşturuyor başka bisey yapmıyor. Ne geçmişi getiriyor ne de geleceği gösteriyor...
Yaşadığım şehir kültürü yüzünden Rakı/Şarap uzmanı sayılabilirim. Üstadlar derki “ Mey keyifliyken içilir, çünkü keyif işidir” .. Dertlenip içenlerin içtikten sonra aslan kesilip derdinin kapısına dayanıp yanlış kararlar olması muhtemeldir.
Rakı sadece içki değil sohbet, yemek müzik eglenmektir
Beyin uyuşuyor derdini unutuyor sanırım. Bana anlamsız geliyor.
insan dertlenince içmez aşık oldugunda içer eskiden sarap içenlere aşık derlerdi herkes demem ancak %90 aşktan içiyorlar
Bizim rakıya olan düşkünlüğümüz keyiflik değildi, biz dertlerden yanaydık
Aklinda ne varsa ona içersin raki candır hele raki icen kadina can verilir
Rakı muhabbet için içilir karşındaki dertten anlayan içini dökeceğim bir dostun sevgilin varsa içilir
Ben rakiyi keyiflenince icesim gelio ya da alkol diyeyim dertliyken baska seyler daha iyi geliyor:) duman vs kötü ornek olmadan diyim🤣
Yani kendinden geçip dünya dertlerinden bir an olsun uzaklaşmak için ama yanlış bir düşünce kendine yazıyor diye insanlar başka bir şey değil
Derdini unutmak için 😘
alkol kullanmıyorum ama şarap gibi kadın diyorum oda bir nevi alkol gibi :)
nalık bir rahatlama oluyor dünya şeker pembe oluyır
Alkol ile alakam 0 hiç bir bağımlılığım yok ama sadece rakıya yeniliyorum aga çok güzel be ölmeden önce bi bayanla karşılıklı içme dileğiyle :)
Alkolün anlık kafa dağıttığına ve dertleri unutturduğuna inanırız ama ertesi gün fazlasıyla kendilerini hatırlatırlar:)
Yok ben öyle yapmıyorum alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak duruyoruz ve mutlu oluyoruz
Yok uyusturuyor bir mùdet rakinin faydasi annason
İyi oluyo lan bir nepze unutuyor insan hiç olmadığı kadar gülüyorum
😊 Afiyet olsun daha derin hissetmek için daha sonrada herşeyi unutmak için
Hiç içmedim bilemiycem.
Ama bu sadece rakı icmelik bir durum değil. Her insan dertlendiginde farklı şeyler yapar. Ben bilgisyar oyunu oynarım mesela.
Hiç öyle bir isteğim olmadı ağlarım ve rahatlarım bu kadar basit
Acıyı dedi kederi kısa bir süreliğine olsada unutturuyor birazcık beyin dinleniyor
Zaman her şeyin ilacıysa yeni rakı eczanede satılmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar