Biraz kendimi açacak olursam ben kıskanırım ama kismanilmayi pek sevmem😊. Sizi merak ediyorum sizce ilişkilerde kıskançlık olmalı mıdır ya da olmamalıdır? Kıskançlık sevgiden mi olur yoksa öz güvensizlikten mi?Resim de tam benlik, çok alakalı😊🤭
Kıskanmak ve kıskanılmak size göre güzel bir duygu mu?
Seviyorsan, değer veriyorsan, hele bir de hayat arkadaşım diyorsan, kendiliğinden gelişir bazı şeyler. Aranızdaki bağın özel olduğunu hisseder; bir başkasını, hatta başkasının gereksiz bakışını bile o bağın içinde bir yerlere oturtamazsınız. Bu durum dediğim gibi kendiliğinden gelişir, sevgi kaynaklıdır ve bu nedenle de son derece doğaldır. Bu kapsamda kıskanırım, eşim tarafından kıskanılmak isterim -ki zaman zaman kıskanıldığımın sinyallerini alıyorum-.
Ancak bu doğallığı bozup işin içine korkular, kaygılar, güvensizlikler katılırsa işin rengi değişir; ithamlar, kısıtlama çabaları devreye girer. Bu yaklaşım, aradaki bağa sevgiden çok, yanlış bir açıdan bakmaktan kaynaklanır; özgüvensizlik ile bakmak bunlardan birisi olabilir. Ancak özgüvensizlik, baskılamaya yol açan süreci tek başına açıklamada yetersiz kalır diye düşünüyorum. Bu durum, birlikte olmaya devam ettikleri sürece her iki ferdin yaşam kalitesini aşağıya çeker.
Bir de işin diğer ucunda kıskanmayı doğal haliyle bile hissedememe durumu vardır ki buna da bir şeyleri yitirmişlik olarak bakıyorum. Bu durumda aradaki o özel bağ komple kalkmış olur, eşin herhangi birinden çok da farkı kalmaz. Her zamanki gibi, aşırı uçların orta noktası ideal olandır.
Birini kıskanmak sadece onu karşı cinsten kıskanmak demek değildir. En yakın arkadaşıyla arasındaki bağı kıskanabilirsin, bazen yeri gelir sevdiği hobileri bile kıskanırsın sana olan ilgisinden çalıyorlar diye. İlla boynuzlanmaktan endişe etmeyi gerektirmez kıskanmak.
Aşk bencil bir duygudur. Kendisinden başka hiçbir şeye yaşam alanı tanımak istemez. Bakarsın o kadar güzeldir ki kimsenin onu o kadar güzel görmesini çekemezsin, katlanamazsın. Bir bakarsın ki başkasına gülüyor, için burkulur sanki senden başka kimseye öyle güzel gülemezmiş gibi gelir. Sevmek böyle bir şey. Tümüyle sana ait olmasını dilemek ve istemektir. Erkekte kadın da birbirleri tarafından kıskanılmak ister. Çünkü bir ilişkide olmanın temelinde bazı şeyleri birlikte yaşama duygusu vardır ve çiftler birbirleri üzerinde nelerin kendilerine özel kalacağını belirleyebilme hakkına sahip olmalıdırlar. Sevgilin ya da eşim dediğin insan hiçbir şeyin size özel kalmasını istemiyorsa ve her şeyi başkalarıyla veya başkaları için yapmana göz yumuyorsa, bundan rahatsız değilse sevmiyordur zaten.
Kıskanmak insanı geriyor, sevdiği insanın gerilmesine neden oluyor. Sonra gelsin tartışmalar, gelsin ayrılıklar. Fakat kıskanılmak daha farklı. Sınırlar aşılmadığı sürece çoğu insanı mutlu eder diye düşünüyorum.
@masal_anlatan_peri e bende kıskanıyorum kizlar o kısımda sorun yok🥰😅 lakin kiskanilmak hoşuma gitmiyor, özgürlüğün kısıtlanmıştır sanki, daraliyorum yahu
Kıskançlık belli bir seviyedeyse olur. Aykut elmasın bir vine videosunda sevgilisine köpek erkekse git odana kapıyı kilitle demesi seviyesinde kıskançlık özgüvensizlik, ego tatmini olarak adlandırılabilir.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Kıskançlık; kırmadan kollama babında ise sevgidendir. Aşırı kısıtlar ve takip altında olmak noktasında ise güvensizlik eseridir. Kıskanırım ve kendimi kıskandırmak için temkinli hareket ederim. Çok zaman kişiler kıskanırken daha çok üzülürler.
Kısıtlamadığı ve de bana yansıtmadığı sürece içinden kıskanabilir. Aksi durumda kısıtlamayı beraberinde getiren kıskançlık duygusundan hazzetmiyorum. Bende kıskanma olmadığı için kıskanan insanı anlayamıyorum doğal olarak.
Bence değil iki kişi de birbirine güven duymalı ve istediği yere gidip istediğini yapabilmeliler aralarında gerçekten aşk bittiyse de ayrılmalılar onun dışında aldatmaymış kıskançlıkmış bence bunlar insanı tüketiyor
Hayır kıskançlık sevmem kimseyi gereksiz kıskançlıklarımla bunaltmam kimsenin de beni bunaltmasını istemem 🤷♀️ bana karışmasınlar ya kıskanıp da beni çoğu şeyden uzak tutacak kısıtlayacak psikopat insanları çevremde istemiyorum
Ben kıskanç bir insanım ama güzel bir şey değil yani sevilecek bir şey değil bu. Yalandan kıskanmam ben ciddi anlamda kıskanırım 🙄 kıskanılmak ister miyim? Dozunda evet amaa aşırısı boğar 🤮
Kıskanmak iyi güzel ama kısıtlamaya gittiği zaman çok sıkıntı. Ben kısıtlamayı denerim sevdiğimi kıskandığımdan ama onun kısıtlanmayı kesinlikle reddetmesini beklerim eğer kabul edip benim kısıtlarıma uymaya başlarsa ondan uzaklaşmaya başlayabilirim.
hayır degıl kıskanclık cogu zaman guvensızlıkle sonuclanıyor guven vermeyen bır ılıskı benım ıcın yorucudur gereksızdır. ben mutlu olmak ıcın huzur bulmak ıcın beraber oluyorum sınır stress ıcın degıl
Eğer sevdiğim insan beni elinde tutmak için kiskaniyosa guzeldir. Seven insan kiskanir. Tabi herşey tadinda guzel abartili saplantili kiskancliga gerek yok
Şimdi her insan sevdiğini kıskanır. Amma aşırı derecede kıskanç olmak hiç hoş bir şey değildir. Ve güvensizlik yaratır. Ben bir erkek olarak çok kıskanıldığım anlar oldu. Bu beni çok rahatsız ediyordu.
Seven kıskanır arkadaş.. Çok özel ve güzel bir elmasın var.. Başkalarının ona bakmasını, dokunmasını ister misin? Elbette hayır.. Ee senin sevdiğin elmas kadar kıymetli değil mi?
En İyi Cevaplar