Diyelim ki aileniz sizinle aynı düşünce ve fikirleri paylaşmıyor. Kendinizi böyle bir durumda nasıl hissedersiniz? Aileniz sizinle aynı fikirleri paylaşsın diye onlarla konuşup tartışır mısınız? Yoksa siz onları hiç önemsemeden kendi istediğiniz hayatı mı yaşarsınız? Böyle bir durumda ne yaparsınız? #parrot meraklı
Aileniz sizinle aynı fikir ve düşüncelerde olmazsa ne yaparsınız? Kendinizi nasıl hissedersiniz?
Hayır tartışmaya gitmem çünkü fikirler kolay kolay değişmez. Ben onlara nasıl saygı duruyorsam onlarda bana saygı duyarlar. Şimdiye kadar hep öyle oldu.
Hangi konularda benle aynı fikirde olmamalarına göre değişir bu sorunun cevabı. Ancak duruma göre onlarla konuşurdum fikirlerimi anlatırdım. Kabul etmiyorlarsa da saygı duymalarını isterdim. Tekrar söylüyorum duruma göre fikirlerimden hiç bahsetmezdim onları kırmamak için sesimi çıkarmazdım mesela. Yani hangi konularda farklı fikirdeyiz bu önemli.
Öncelikle onları güzelce dinlerim, sonra benim kararlarimin beni ben yapan değerler olduğunu açıklarım hiç bir anne baba cocugunun rol yapmasını istemez istememeli derim eğer tamamen onların kararlarına göre hayatımı yasarsam birgün benim yaşayacağım hayatın olmayacağı ve çöküşe gidebilecegimi söyleyebilirim
En İyi Cevaplar