Aileyle farklı görüşlere sahip olmak?

merhaba, öncelikle şunu belirteyim sadece saygı çerçevesi içinde yorum yapacak olanlar yapsın gereksiz polemiklere girmeye niyetim yok.. ailesiyle benim gibi farklı siyasi ve dini görüşlere sahip olan var mı? ailem dindardır annem kapalı beş vakit namaz kılar babam beş vakit değil ama cumayı falan kılar... bense islama inanmıyorum. annemle babam baskıcı insanlar diyemem ama islama inanmamı da isterler ikisi de üni mezunu okumuşlar cahil insanlar da değiller yani... buna rağmen sanırım ağır basan dini duygular yüzünden referandumda falan evet diyecek ikisi de ben hayır diyeceğim geçenlerde bu mesele oldu babam evet demem konusunda istekli annem yorum yapmıyor bu konuda ama mesela babamla ne zaman referandumu konuşsak babamı susturmaya çalışır herkesin oyu kendine der... ailem benim her şeyim, sakın onları sevmiyorum gibi bir sonuç çıkarmayın ama bu konu gerçekten onlardan ciddi biçimde soğumama sebep oluyor ister istemez... benim size sorum şu aranızda benim gibi olan var mı? ve de daha da önemlisi ailesini kendi görüşüne çekmeyi başaran var mı varsa bunu nasıl yaptınız? ve de şunu soracağım bu konuda ne olur yardım edin ben ankarada yaşıyorum üniversite için istanbula gitmek istiyorum babam hiç sıcak bakmıyor buna nasıl ikna edebilirim aranızda bunu yaşayan var mı? varsa ailenizi nasıl ikna ettiğinizi benimle paylaşırsanız çok ama çok sevinirim cidden yardıma ihtiyacım var bu konuda...
Aileyle farklı görüşlere sahip olmak?