İnsanları sosyal medyada saf dışı bırakmak gittikçe büyüyen bir trend haline gelmiş durumda. Ancak bu sanal strateji ile aynı zamanda birçokları çok ciddi ve yakın ilişkilerini de sonlandırma yolunu seçmektedir.
İnsanları engellemek ya da silmek, ilişkilerde soğuk strateji hakkında ne düşünüyorsunuz? Kisiliginizde var mı?
İnsanları engellemek ya da gereksiz yere onlarla soğuk olma durumum yok. Hele ki gerek burada olsun gerek başka bie sosyal medya mecrasında olsun engellediğim insan sayısını neredeyse yok denebilecek vaziyette. İnsanları engellemek yerine bir sorun varsa, beni rahatsız eden bir durum varsa ilk etapta konuşmayı tercih ediyorum. Ancak konuştuğum halde rahatsızlık duyduğum şey hala devam ediyorsa yapacağım tek şey o kişiyle yollarımı ayırmak olur. Onunla konuşmayı kesmek fiziksel olarak engelleme olarak görünmese de aslında engellemiş oluyorum onun tutumlarını kendime.
Demek istediğim aslında burada ya da başka sosyal platformlardaki kriterleri yüksek tutup uymayanları engellemek, bulaşıcı bir hastalık gibi ve gerçek hayatta da insanları kuşatıyor.
Yaşanan sürecin doğal sonucu aslında engel ile bir çırpıda hayattan çıkarma eğilimi.
Ben yaştakiler bilir hayatımıza giren insan sayısı sınırlıydı. Bir yılda üç bel kişi girerdi hayatımıza, mobil çağka birlikte hayatımıza gşren kişi sayısı evrim geçirdi. Bir yılda hayatımıza giren kişi artık birgünde hayatımıza girer oldu. Hsni tüketim diyoruz ya toplumun değiştiğinden bahsediyoruz tamda bunun için telaffuz edilmiş. Herşeyi tükettiğimiz gibi insanlarıda tüketiyoruz hayatımıza hızlı giren hızlı çımıyor.
Özellikle burada canımı sıkan olursa anında engeli basıyorum. Gereksizlerin ağız kokusunu çekemem. İnsan ilişkilerinden bir haber olmayanlara insanlık öğretemem.
Buradan 3 ay kadar birisiyle konuşmuştuk sevmiştim de kızı iyice alışmıştım da sonra bir baktım sessiz sedasız engeli basmış gitmiş. İnsanları engellemek gibi bir huyum yok her şeye verecek mantıklı cevaplarım var ve korkaklık yapıp hemen engellemem.
Biliyomusunuz kafanızın sarmadigi biri harbiden size yük. zamani gelince yolu ayırmayı bilecek insan.. hazetmediginiz birinin gözlerinin üzerinizde olduğunu bilmek gerçekten kötü his..
Bunu yaptığım kişilerden bir tanesi en yakın arkadaşımmış gibi davranıp aslında benim tüm sırlarımı bana düşman olan kişilerle paylaşan biri, diğeri ise benimle flört ederken başka iki kızla daha flört eden biri. Hak edeni tüm hayatımdan silerim.
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > İnsanları engellemek ya da silmek, ilişkilerde soğuk strateji hakkında ne düşünüyorsunuz? Kisiliginizde var mı?
En İyi Cevaplar