Bu durumdan kurtulamiyorum. Gecmiste birilerine daha cok kendime yaptigim hatalardan dolayi kendimi affedemiyorum. Artik o eski ben degilim, hayata vok farkli bakabiliyorum. Ama su kendimi affetme isini bir turlu beceremiyorum. Mesela yasitlarim evleniyor ve ben sanki evlenmeyi hakedecek kadar iyi biri degilim gibi geliyor. O masum bebeklerin annesi olmayacak kadar kirli bir kalbi sahibim gibi. Bu duygular beynimi yiyip bitiriyor. Herkesten herseyden uzaklastiriyor beni. Nasil kurtulacagim? Benzer seyleri yasayanlar veya psikologlar varsa yardim edebilirler. mi?
Cevabın nedir?
Geçmişte yaşadığın herşey senin hayatına bir şeyler katmanı sağlar.
Sen onları ne kadar çok hatırlar ve kendini suçlarsan bunlar senin başına o kadar bela olur ve zamanla sürekli iç sıkıntısı yaşayan bir insan haline gelirsin.
Öncelikle kendini affetmen gerek.
Yaşadığın şeyleri düşünmek için kendine bir zaman dilimi ayır ve sadece birini düşün. Bu seni ne kadar üzerse üzsün. Tüm ayrıntılarıyla düşündükten sonra içinden yaşadığım şeylerin hayatımı etkilemesine izin vermiyorum. Kötü duygu ve düşünceleri kendimden uzaklaştırıyorum de. Zaman içinde kendini affermeyi öğrenmelisin. Bu yöntem işine yaramazsa yatmadan önce yaşadığın ve sende kötü anı bırakmış duyguları tekrar düşün ve bu sefer ne olsaydı şu an bu karmaşa içinde olmazdım diye kendine sor. Sonrada ne olmasını istediğini hayal edip beynini buna inandır. Eminim işe yarayacaktır01 Yorumla
Soran+1 yılKendimi affedemiyorum iste, herkesi affedip kendime bu sansi veremiyorum. Karakterime kendime ihnaet etmisim gibi hissediyorum ben bu degildim cunku. Deneycegim soylediklerini, cunku ben kotu biri degilim. Kimseye bir zerre kotuluk dusunmedim. Bana kotulukle gelene bile iyilikle gittim hep.
En İyi Cevaplar
+1 yıl1. Si herkes göründüğü gibi değil önemli olan ruhunun ak olması insanalrda nice pislik vsr bebek sahibi ama dışardan gül gibi ve ben senin çok iyi anne olacağına inanıyorum bunları düşünen bebeğe de iyi bakar
2 psikoloğa git konuş içini dök bunları yakınına anlatıp uğraşmaktan iyidir06 Yorumla
Soran+1 yılKimseye anlatamadigim icin bu kadar dert oldu belki icime bilmiyorum. Ailemi uzmek asla istemiyorum biliyorum ogrenseler cok usulurler. Bu yuzden hep kendi icimde cozmeye calistim basarabildim mi bilmiyorum ama eskisinden daha iyiyim sanirm
- +1 yıl
Çocukluk hatası ysni olabiliyor den birine iftira atıp hayatını karartmadın sen sadece küçüklük aklıyla doğru bildiğini yaptın önemli olanda bu değil mi geçmişinden utanma
Soran+1 yılO an onu yaomak istedim ve yaptim. Birine veya birseye zarar vermedim ben. Kotuluk yapamdim. Bu yuzden kotu biri degilim. Buna inanacagim her zaman ve daha iyi biri olmak icin cabalayacagim
- +1 yıl
İşte bu kızım 👍💕🌸
Soran+1 yılSenin gibi iyi insanlar iyi ki var🙏🏻
- +1 yıl
🌸🌸💕💕🌸🌸
Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. herkes yaptıklarının bedelini birgün öder o yüzden ne yaptıysan sende bir gün yaşarsın ama bu iş sadece bu kadar değil geçmişte böyle şeyler yaşadın yaptın diye bundan sonraki hayatında öyle geçecek değil kendini toparlayıp iyi bir insan olmaya çalışabilirsin sana zarar vermeyen kimseye zarar verme kimsenin hakkını gaspetme gönül ilişkilerinde çıkarcı olma insanları kullanma özel hayatında yaptıkların seni ilgilendirir sonuç olarak hiç bir şey için geç değil belliki vicdanlı birisin çok rahat üstesinden gelebilirsin
05 Yorumla
Soran+1 yılVicdanli biri olmak beni daha beter bir hale getiriyor. Mesela biriyle tanisiyorum sanli o kisiyi haketmiyorum gibi hissediyorum. Kotu biriymisim gibi. Inan cok degistim, o donem iyi bir psikolojide degildim. Diyeceksin ki her psikolojisi bozuk olan hata yapsin o zaman, evet haklisin ama ben ke dimi hep cok gucluyum saniyordum degilmisim iste. Ailevi sorunlar vardi, hastaliklar olumler hepsi ust uste geldi. Okulum uzadi. O bir yil kabus gibiydi benim icin. Inan boyle olsun istemezdim
Soran+1 yılBirine degil kendime kotuluk yaptim. Olmadigim biri gibi davrandim. Biriyle haddinden fazla yakinlastim. Normalde asla yapmayacagim seylerdi ama ben sevginin hep cok masum olduguna inananlardandim. Bu yuzden kendime ihanet etmis gibi hissediyorum. Duygularim kalbim kirlenmis gibi
- +1 yıl
ya insan böyle şeylerle kirlenirmi birinimi dolandırdın başkasının hakkınımı çaldın başkasının duygularını iyi niyetini kendi çıkarınamı kullandın namussuzluk arsızlık mı yaptın hayır böyle şeyler yapmamışsınki her insanın kötü zamanında yapabileceği şeyler yapmışsın zaten herkesten önce kendine ihanet edersin ama sen şu anda bu herşeyin sonuymuş gibi davranıyorsun böyle birşey yok kötüsünü nasıl yaptıysan iyisini daha fazlasıyla yaparsın yeterki içinden gelsin sen iste dünyada haddinden fazla birisiyle yakınlaşan tek kişi senmisin bunu yapmayan var mı sence lütfen biraz gözünü aç kendini yargıla ama gereksiz şeylerle suçlama
Soran+1 yılBilmiyorum ben boyle degildim bu yuzden kotu hissettiriyor bana kendimi
+1 yılluzumsuz vede gereksız ınsanlarla vakıt harcadıgımız kesın.. kırlendıgımızde acık.. ama kendısıne karsı cıktıgı halde kufrettıgı ınkar ettıgı halde allahın nımetlerını hala ınsanlara acık bıraktıgı bır dunyada bır kenara cekılmek dogru degıl.. belkı telafı edebılırız eskıyı! sadece dogru ınsan.. ınsan bırını nasılsa buluyor ısterse! gecmıs tecrubelerımıze bakınca durum ayan beyan ortada.. gayemız artık dogruyu bulmak olmalı!
02 Yorumla
Soran+1 yılBende bunu istiyorum aslinda cogu zaman basariyorum da. Ama bazen yenik dusuyorum iste. Bu duygu sariyor bedenimi kendimden sogutuyor beni.
- +1 yıl
gecmıs tecrube olmalı bızlere.. bırı olsun dıye basladıgımız her ılıskı fyasko ıle bıtmısken ve bızı kendımıze dusman etmısken tekrarı tam bır aptallık olur.. maksat bırını bulmak degıl bırbırını bulmak olmalı.. allah isteyene verır bekleyene daha ıyısını! sabredene en ıyısını.. kolaya kacanlar hep yenilir!
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
9Cevap
sen kendini değiştirmek istemedikten sonra inan hiçbir şey olmuyor. hayatta kim dört dörtlük ki kendine değer vermeye çalış unutma hata yapılabilir ama bir kez geliyorsun bu hayata her şeyin dönüşü vardır.
03 Yorumla
Soran+1 yılBen cok fazla degistim, insanlara ve kendime yararli biri olmak icin cabaliyorum. Eski hatalarimi tekrarlamiyor, daha dusunerek hareket ediyorum. Ama bu dusuncelere yenik dusuyorum bazen kendimi berbat hissettieiyor bana.
Soran+1 yılKeske hic olmasaydi diyorum, kendime karakterime ihnaet etmisim gibi hissediyorum bazen. Zaten kendi kendime zarar veriyorum hep, bir baskasina bir zararim olmadi hic anca kendime.
Geçmiş yaşandı ve bitti. Yarın mutlu olmak istiyorsan eğer ki istiyorsun, bugün arkana bakma bugünü yaşa. Geçmişteki olayların etkisinde kalma, düşünme geçmişi. Kabullen olmuş bitmiş şeyleri, hazm et ve yarına bir şans tanı. Ümidini yitirme. Her insan hatalar yapıyor. Herkes düşer ama elbet kalkar. Geleceğine bir şans tanı. Hiç birşey için geç değil. Dertleşmek istersen yaz.
00 Yorumla
+1 yılKim mükemmel ki sen olmaya çalışıyorsun. İnsan hata yapar. Ben mesela hata ya da kusur bir şeyi nedensiz sırf yapmış olmak için yapıyorum zerre pişmanlık duymuyorum.
022 Yorumla
Soran+1 yılAma kendi karakterime uymayan seyler yaptim. Iyi bir psikolojide degildim o donem, arkadas iliskilerim bozulmustu ailemde sorunlar vardi hastaliklar derken kendimi cok kotu hissettigim bir donemdi ve hata yapmaya aciktim o donem. Normalde asla yapmamd edigim seyleri o donemde yaptim ben hep. Ve kendime ihnaet etmis gibi hissediyorum. Sanki sey gibi bu alkol alirsin ve sabaha bisey hatirlamazsin ya o donem beynimi kullanacak halde bile degildim.
- +1 yıl
Şu anda yaşıyorsun değil mi. Öldürmeyen her hata seni daha güçlü yapar. Kendine saygını kazanmak için önce kendini sevmelisin. Yaptıysan yaptın olana çare yok. Biraz da kendine değer ver acımayı bırak.
Soran+1 yılKendime deger veriyorum aslinda, cok da seviyorum. Bazen g9ruyorum insanlari herkes birbirinin ardindan isler ceviriyor. Diyorum asil kirli olanlar onlar, kalpleri kotu cunku. Bu en kotusu. Ben kotu biri olmadim hic, birine bir zarar vermedim. Kimseyi kendi cikarlarim ugruna harcamadim da. Ama hep kendi kendime zarar verdim iste. Kendime ihanet ettim.
- +1 yıl
Şu anda kendine acıyorsun ama. Ne yaptıysan isteyerek yaptın karakterindi değildi. Buna inandır kendini. Bir rüyaydaydın uyandın bitti. Gelecek var önünde şimdi. Ve şimdi daha güçlüsün.😉
Soran+1 yılBu sekilde mi guclenecektim🙂 keske bunlari yasamadan guclu biri olabilseydim de karsi koyabilseydim
- +1 yıl
Hayır bu şekilde güçlenmedin. Zaten güçlü biriydin. Kendini hayatının başrolüne koymazsan başkalarının hayatına özenip kendi kendini tüketirsin. Sal kendini bazen insan hayatında sert virajlar döner. Daha kötü şeylerde yaşayabilirdin. Kimse ot gibi yetişmiyor. Yaşadığın herşey sana özel ve sen herşeyden herkesten özelsin. Yaşadıkların seni sen yapan değerler. 1 milyon kere gelsen aynı şeyleri yaşayıp aynı sen olacaksın. Pişmanlık kolaya kaçmaktır.
Soran+1 yılHatalar da insanalr icin degil mi, ve akillandim artik daha ayaklarim yere basiyor. Kendime guveniyorum ve kendimi seviyorum. Ve kimseye kotuluk etmiyorum iyi biri olmak icin hergun cabaliyorum. Ve kendimi gelistiriyorum surekli. Umarim basarili olurum
- +1 yıl
İyi biri olmaya çabalama kendin ol. Gerektiğinde kötü ol. Nedensiz içinden geldiği gibi yapmak istediğin için yap. Savaşmayı bırakma. Çünkü insanlarda hayvani duygular vardır. Seni ceylan yavrusu gibi görenler, dişi kanlı aslana dönüşür. Sen kendini ezdikçe insanlar seni ezmekten zevk alırlar.
Soran+1 yılIcimden geldigi icin iyilik yapiyorum sirf iyi olmak icin istemedigim birseyi yapmam asla. Ama kendimi huzurlu hissediyorum boyle, kotu biri olmadigimi hatirliyorum. Birinin gulumsemesine sebep olmak beni mutlu ediyor.
- +1 yıl
Sen pişman olduğun şeyi söylesen daha kolay yardımcı olurum gerçi yazdıklarından bir şey çıkardım ama belki de o değildir. Tam ser verip aır vermiyorsun.
Soran+1 yılBiriyle fazla yakinlastim, olmamasi gerekiyordu. Ben boyle biri degildim.
- +1 yıl
Bu muydu? Bence önemsiz ama genelde kızlar ya istenmezsem diyerek korkuyor. Evlenipte geri babasının evine gönderilenler var maalesef. Lekeymiş gibi gören birini değil de bunu umursamayacak birini bul. Bu kadar zor değildir. Ben umursamam namus denilen şey orada değil çünkü benim gibi düşünen bir çok kişi vardır. İlla ki karşına çıkar.
Soran+1 yılBuydu cunku benim dogru duzgun iliskim bile olmadi, kimseyle el ele tutusmadim opusmedim bile. Bu yuzden bana fazla agir geldi ve kendime yakistiramadim bunu. Hep mesafeliydim iliskilerimde de
- +1 yıl
Yine başa dönelim o zaman ne yaptıysan yaptın bu pişmanlık olmamalı yaşam tecrübesi olmalı. Gerçekten senin önemsediğin kadar bu durumu önemsemeyenler var ve seni bulacaklar bundan emin ol.
Soran+1 yılAslinda karsimdakinin onemsemesi umrumda degil, ama ben kendimi hep suclu hissedecegim bir konu. Beni bu sebepten istemeyen birinin zaten hayatimda yeri yok. Ama bunu bilse bile ben kendimden utanacahim ve ona ihnaet etmisim gibi hissedecegim. Sanki gelecegime kendime cocuklarima aileme ihanet etmisim gibi hissediyorum
- +1 yıl
Diyelim kisen ihanet ettin gelecekte ki eşine çocuğuna. Peki gelecekte olacak eşin ağaç kovuğunda yetişmeyecek o da bişeyler yaşayacak karşı cinsleriyle. Şu anda yaşıyor da olabilir. Bugün cinselliğe giriş yaşı ergenlik başlangıcına düşmüşken ve herkes çocuklukta aşkı tadıyorken ve kimse bu konuda masum değilken neden sen? Evleneceksin seni çok seven biri çıkacak sen bugünleri hiç hatırlamayacaksın hatta gülümseyip geçeceksin.
Soran+1 yılO kadar haklisin ki aslinda ama herkes kendinden sorumludur askta derler ya, vicdanim rahat degil iste bu yuzden. Keske olmasaydi ama ola n oldu iste. Baktim bu yol beni uzuyir, o yola girmem bir daha bende. Yasaya yasaya ogreniyormus insan. Bunu ogrendim. Dersimi aldim ve akillandim.
- +1 yıl
Bu bir ders değil bence bu bir başlangıç. Bunu erken yaşamış olmak aslında bir tür deneyimdir evliliğini kurtaracam bir formüldür kullanabilirsen. Bugün erkeklerin çoğu evindeki hanıma yatakta değer vermez işini bitirir yatar. Ve genelde bu işi bilen biriyle yapmak ister. Hiçbirşey bilmeyenle bunu deneyimleyen arasında fark vardır. Bunu kavrayabilirsen her kötülükten bir iyilik bile doğmuş olabilir.
Soran+1 yılAslinda cok guzel bakiyorsun olaya, ama ben hep kotu taragindan bakiyorum sanirim. Iyi yonden bakmayi ogrenmem lazim benim
- +1 yıl
İyi yönden bakman için iyi gözle bakan atkadaşlara çevreye aileye sahip olman gerekir. Yoksa içerden bir enerji bulman gerekir. Benim yaptığım gibi. Benim çevremde eleştiren insan fazla ama hataları ayıpladıklarından çok. Bir süre sonra koyverdim gitti. Özgüvenini kendin kazanman gerekiyor yapamıyorsan yardımcı olacak kişilerle arkadaşlık kur.
Soran+1 yılKendi kendime basarabildigimi dusunuyorum ben🙏🏻
- +1 yıl
Konuştuktan sonra mı böyle düşünmeye başladın önceden de bu düşüncen varmıydı
+1 yılOlabilir insanız hata yaparız hata yapa yapa doğruyu buluruz gençken herşey kolay gelir zamanla farkına varılır bazı şeylerin kendine düşman olma hemen herkesin yanlışları olmuştur
03 Yorumla
Soran+1 yılBazen basaramiyorum onu kendimi fazla sucluyorum
- +1 yıl
Suçlamayı bırakmalısın kirlenmiş hissetme gençlik iştw
Soran+1 yılHaklisin evet
+1 yılPişmanlık duyduğun her an için kendimi suçlayarak değil bir daha yapmamaya gayret ederek yasamalisin.
018 Yorumla
Soran+1 yılDegismeye calisiyorum, bir ugraslar bulmaya kendimi surekli gelistirmeye. Ama oyoe bir donem ki bu, kendimi herkesten uzaklastirdim. Sanki kimse yuzume bakma istemiyor gibi hissediyorum. Herkesten uzak duruyorum
- +1 yıl
Hatalarıni dillendirme fazla
Yaşadıklarından kaçmadan kendini toplumsal yasamdan soyutlamadan ilerlemelisin
Soran+1 yılKacmadan nasil yapacagim surekli aklima geliyor, insanlardan uzaklasiyorum cunku bunu bilen herkes benden uzak duracak gibi geliyor
- +1 yıl
Etrafindakileri önemseme. Öncelikle hata dediklerinle yüzleşmeyi dene.
Soran+1 yılYuzlestim defalarca 1 yil oldu, ilk 4 5 ay yeterince yuzlestim zaten. Şu an iyi halim bu, hergun agliyordum surekli eskiden
- +1 yıl
Fazlası ile duygusal birisin galiba.
Su an bir meslegin veya mesgululiyetin var mı?
Soran+1 yılYuksek lisans yapiyorum Şu an , ve ingilizce kursuna gidiyorum
Soran+1 yılBir de spor falan
- +1 yıl
Bu uğraşlar seni düşüncelerden uzaklastiriyorsa bir nebze ne mutlu. Alanını genişletmeye çalış.
- +1 yıl
Yaşadıklarını neye Gore degerlendiriyorsun peki? Ölçüt olarak hangi olguyu alıyorsun
Soran+1 yılEvet kosturmacayla geciyor zaten gunlerim. Evde kaldikca basliyor dusunceler
- +1 yıl
Vicdan terazisi bayagi hassas galiba sende
Soran+1 yılFazlasiyla, bazen cok zorluyor beni bu yuzden. Kendime yakistiramadigim seyler yaptigimda asiri uzuyor bu durim beni
- +1 yıl
Bu yüzleşmeyi çok yönlü olarak yapsan senin için daha iyi olur belki.
İç sesini yonlendirmeme izin verir misin?
Soran+1 yılNasil yapacagim onu?
- +1 yıl
Yargılayıci olmadan durustce dini ahlaki kişisel ve toplumsal kriterler üzerinden hayatını sorgulayalim beraber.
Umarım senin için iyi olacaktir
Soran+1 yılUmarim.
- +1 yıl
Yaşadıklarını bilen ve seni anlayan birileri var mı yakın çevrede
- Kişilik & Karakter konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılHer insanın hayatında hatalari olur bunları tekrar edersen sorgula kendini
010 Yorumla
Soran+1 yılTekrari olmadi, ama gecmiste olanlarin vicdani yakami birakmiyor. Bazen cok zorluyorlqr beni, nefes alamaz oluyorum. Sanki evlenecek kadar iyi ve temiz biri degilmisim gibi hissediyorum. O masum bebekelri severek nonlari kirletiyorum kalbimle gibi.
- +1 yıl
Kendini çok içe kapatmissin ne yaşadığını tahmin edebiliyorum ama bunu isteyerek yaptın ya da kandirildin ya da zorlandın ne fark eder her insan yaptığı hatanın bedelini bir şekilde ödemiyor mu sende vicdan yaparak kendini cezalandiriyorsun oysa ki geçmişin sadece geçmişte kaldığını öğrenmen gerek
Soran+1 yılBirine anlatabilecegim seyler, bu yuzden belki de bilmiyorum kendimden nefret ediyorum cogu zaman.
- +1 yıl
Daha önce anlatmadın belki de için de biriktirdiğin için bu kadar içe kapanık kılıyor seni kendini sevmeye başlayınca seviliyor insan
Soran+1 yılAslinda astigimi dusunuyorum bu durumu. O donem surekli evdeydim calismiyordum okula gitmiyordum. Hicbir aktivitem yokru. Arkadaslarimdan da darbe yedim yine ayni donemde. Ailede sorunlar vardi. Hastalik ve olumler oldu. Okulum uzadi. Anlayacahin neye elimi atsam hep husrandi. O psikojide ne yaptigimi bilemeden harekrt ettim. Ve yeni dank etti kafama. Her sey icin cok gec biliyorum, ben de digerlerinden farksiz degilim artik. O eski ben degilim. Kotu biriyim sanki artik
- +1 yıl
Hayata hiç bisey için geç değildir her bitiş yeni bir başlangıçtır insan isteyince üstesinden gelemicegi hiç birşey yoktur
Soran+1 yılCabaliyorum, okulumu bitiricem insalalh bu yil. Sorunlarimiz yok denecek kadar azaldi. Ablam iyilesti. Ben duzeldim psikolojik olarak. Ama arada yokluyor beni boyoe olunca da kotu hissediyorum cok
- +1 yıl
Büyük geçmiş olsun bence başarırsın arada yoklaması normal hemen kendini teselli etmen gerek bunca şeyi atlatan biri buna yenik düşmemeli
Soran+1 yılAtlatacagim insalalh bu gunleri de cunku ben guclu biriyim. Ve iyi biriyim mutlu olmayi hakediyorum bence lendime sans vermeliyim en azindan bunun icin
- +1 yıl
Elbette herkes bir şansı hak eder güçlü birinin kendine yapacağı en güzel iyilik bu olur inan
+1 yılkaygı sendorumu yemişsin
02 Yorumla
Soran+1 yılO ne oluyor
- +1 yıl
milletin yaşadığı güzellikler senin de kötü olmana neden oluyor ilham olması gerek yerde kendini kabuğuna çekmek yerine nasıl daha kaygımı artırma yolunda giderim diye düşünüyorsun
- Kişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı.
u +1 yılHerkes hata yapar onemlı olan tovbe etmek
04 Yorumla
Soran+1 yılEttim birdaha da tekrari olmadi bunun ama icimdeki dusunceler yiyip bitiriyor beni
- +1 yıl
Herseyın bir sonu var ve bu sende de olmalı yasadıklarının acısını hafıfletecej seyler yap manevı olarak rahatla ınsanlara , hayvanlara ve zor durunda olanlara.
Hersey cınsellık değil hersey ask meşk değil ver kendını dogru yola dogru kısıye ilerle
Soran+1 yılElimden geldigince cabaliyorum ve bunu kendimi allaha affettirmek icin degil icimden geldigi icin yapiyorum. Defalarca tovbe ettim agladim. Cok zor gunler de atlattim. Şu an cok daha iyiyim ama arada yokluyor beni ve cok guzel bir anda bile mahvedebiliyor ruh halimi. Buna engel olamiyorum iste
- +1 yıl
Sana bir arkadaş ve bir dost lazım herseyı unutturacak hıc kımse ak kaşık değil cok uzulme
+1 yılbunları senin kafana kim sokuyor canısı
00 Yorumla
+1 yılİyi düşünmeye çalışın
02 Yorumla
Soran+1 yılDeniyorum bazen kendimin ne kadar iyi oldugunu hatirlatiyorum kendime bazen de kotu dusuncelere yenik dusuyorum
- +1 yıl
Emin olun bir siz değilsiniz hanımefendi detaylı konuşmak isterseniz yazın konuşalım fakat geçmişi düşünmek ruh sağlığınızin bozulmasına sebep olur vekil gibi olursunuz meşale bulun mutlaka
+1 yılElletmissen evet bir kasarsin
02 Yorumla
Soran+1 yılSaygi cercevesinde yorum yapabilsek keske, ama bu ulkede bu imkansiz sanirim🙂
- +1 yıl
Saygi cercevesi iste kasar olmasan elletmessin ki
+1 yılTövbe et
01 Yorumla
Soran+1 yılEttim birdaha da tekrarlamadim. Ama bir dusuncelerden kurtulamiyorum
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Gecmiste yaptigin kotulukler veya yanlis iliskiler sonucu kendini kirlenmis ve kotu biriymis gibi hissetmek?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler