Bu insanlar arasında ki fiziksel ve psikolojik farklılıklar Nelerdir?

Öncelikle psikolojinin fiziğe yansıdığını düşünüyorum. Anlattığın iki çocuk arasındaki farkların başında benlik saygısı, özgüven, kendini ve başkasını sevme yetenği gibi farklar gelir. Bunun yanında sevgisiz büyümüş kişi ilerde çocukluğuyla barışıp kendini sevgi dolu büyümüş kişi kadar ( belki daha fazla) özgüvenli olabilir. Önemli olan farkına varmasıdır... İnşallah artık ebeveynler daha bilinçli olur ve çocuklarına sevgilerini doğru şekilde aşılar🍭🐥
Fizyolojik olarak sevgi görmeyen çocuğun beyni sevgi gören çocuğun beyninden çok daha küçüktür. Daha az dentritler vardır. Duygusal zekaları düşüktür ve sosyal ortamlara çok ayak uyduramazlar. Bilimsel yanı bu ve daha fazlası...
Sevgıyle büyümüş olan şımarık olur, her istedıgı olsun ister, sevgısız büyüyen insan hayatın ta kendısıdır kıymet bılır
birisi dünya malına önem vermez ama diğeri çıkarı için herşeyi yapar
Cevap
2Cevap
Sevgiyle büyüyen etrafına da sevgi neşe saçar. Sevgiye aç olansa mutlu ve güçlü görünse de içinde kocaman bir eksiklikle yaşar. Sonraları göreceği sevginin de bir şeyleri tamir edebileceğini zannetmiyorum. O boşluk eksiklik sürekli olacaktır.
Boşluk hep onunl olsa da büyük çoğunluğunu doldurabilir farkındalığını artırarak
Yine boşluk var ama. Ne yapsa gitmez. Çünkü gözlerini açtığı yerde böyle görmüş. Sevgi sonradan öğrenilen bir şey değil ki sonuçta. Aile sürekli ezmişse, konuşmasına bile izin vermemişse sevgi göstermemiş sürekli azarlamışsa sonradan başkalarından gördüğü sevgi ne kadar kapatabilir ya da unutturabilir ki.
Ardından gördüğü sevgi onu iyileştirmez haklısın, ben çocukluğuyla barışması, ailesini affetmesi, içindeki sınırsız sevginin farkına varmasından bahsetmeye çalıştım. İnsan sonradan depişebilir. İsterse..🌹 şahit oldum çünkü🍭🐥
Biri bununu parmagiyla temizler. Diğerki sümkürır.
Biri hayata pozitif bakar diğeri ise negatif birinin hayatı beyazdır birinin hayatı siyah birinin zihni aydınlıktır birinin zihni karanlık
Biri sevgiye doymuştur , diğeri ise sevgiye açtır
O kisim hic belli olmuyor inan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar