Sizi yoran, tek başınıza mücedele verdiğiniz , sırtınızda ki ağır hayat yükleriniz neler?

En başta yalnızlık, tek başına yüklenilen bir yük zaten.
Kendimle alakalı olmaksızın üzerime kalmış olan ve ödeme noktasında beni aşan bir miktar borç.
Ortada bırakmış gibi olduğum veya belki de beni ortada bırakan eski sevgilim. Hala düşündükçe içimde yük oluyor, buruluyorum. Ve bu yüzden yeni bir ilişkiye falan da yönelemiyorum.
Hayat yüküm hayatın içinde yaşayan hayatını kemirmeye ant içmiş kemirgen insanlar tabi ki :D
Fare bile bu kadar ürünümü felan kemirmedi yahu :D
Kyk dan parami odemedigim icin atıldım maalesef aylar karışmış ve bilgilendirme mesaji gelmedi 😥 cok uzakta okuyorum kardesim ile beraber hayat yükümüz bu Allah baska dert vermesin. okumaya calisiyoruz kolay olmuyor. Birde cok uğraşıp ve çok sevdiğin hayallerin gercek olmamasi agir bir yük 😥😥
Fedakârlık ve merhametim en büyük yüküm.
Hayırlı geceler olsun 🌷🥀🌺
Cevap
65Cevap
Eşimle veriyorum bu mücadeleyi gadası
Hepimizin kendine göre sorunları ve sorumlulukları var hayatta. Kiminin ekmeği bayat kiminin pırlantası ufak. Sonuç itibariyle yaşıyoruz bize biçilen hayatı ve daha kötüsündense halimize şükrediyoruz. Keyifli geceler.
herkesin yükleri var
sorumluluklar aile..
beklentiler
bir çok yük işte..
yüklenmiş sırtımıza
Çok şükür halime çok şükür ki rabbim bizlere kaldıramayacağımız yükler dertler sıkıntılar vermez. Bu dünya imtihan dünyası her yük de bizim imtihanımız Allah a yakınlaşmamız.
Ailemin ferdi gözümün nuru babamı yakın zamanda kaybettim. Geriye kalan tek paşası olarak sorumluluklarımı yerine getirmeye çalışıyorum. En ağır yüküm babamın yüreğimdeki acısı.
R hallerini soyleyemedigim için kendime olan öz güvensizliğin kizlara acilamiyorum bile dalgaya vurur diye ve tabi kendini bilmez insanların da dalga geçmeleri cabasi
İnsan olabilmek en ağır yüktür. Gerçek, dürüst, hilesiz, emektar, helal kazanç peşinde koşmak, seviyeli... Bütün bunlar en zor olanıdır zaten.
Eşimin evi tek başına geçindirme çabasında işsizlikten sebep destek olamamak. Onun dışında hamdolsun herşey yolunda.
Hep her zaman kendi yükümü kendim tasıdım yükümü paylasıcak insanı asla bulamadım we şu saatten sonrada en kralına eyvallahım olmaz bu can tek geldi tek gider hep tek hep yek
İş yok askerlik yapılacak askerden dönünce 2500 TL oda Max bulabilirsek bı iş bulacaz sonra ömrümüzün sonuna kadar bir ev alabilmek için calisacagimi düşündükçe deliye dönüyorum. Saygılar
Sırtım yük kabul etmiyor dört yıldır bir tek anneliğin mesuliyeti
hayati anlamli kilan zaten hayati meşaketidir onsuz hayatin bir anlami kalmaz imtihan dunyasindayiz tam gaz mucadeleye devam yeahhh
Dünyada en büyük yük Yalnızlıktır ve yalnız mücadele etmektir bir erkek için ve kadın için de aslında
Çok şükür Allah'ıma kaldıramayacağı yük vermiyor :)
En ağır yük sırtta iyi yetiştirilmesi gereken çocuklardır.. Biz onu atlattık...
saka yapicam kusura bakma ama ben sirtimi goremiyorum
Görünmeyen ama arasıra ağırlaşan sorumluluklarımız var. Hafifletende hayırla amel işleyen ve iman eden nefsimiz.
Beni yoran tek şey maaşı aldığım gün bitmesi borç ve masraflar 🥺
Garip birşey, anlatılamaz, a çıklanamaz ama sanki dünyada birtek bana mahsus bir yalnızlık gibi.
Bir evin bütün sorumluluklarını yüklenmek. Hem dışarıda çalış para kazan hem evde yemek, temizlik bulaşık v. s. Çocuğun sorumluluğu da var tabi. Hem anne hem baba olmak gerçekten zor. Çok şükür yine de
Katılıyorum
@Kırmızıkule hayatta aynı zorlukları yaşayanlar, aynı kaderi paylaşanlar birbirlerini konuşmadan bile anlarlar. Ama maalesef en yakınımızda olanlar ne anlatırsak anlatalım masal gibi dinlerler bir türlü anlamaz bizleri.
Doğru daha iyi anlamak için yaşamak lazım
@Kırmızıkule aynen öyle
Her şey bir yük sırtımda bazen ruhum bile bedenime ağır geliyor. ..
o hayat bana dairesel geldi ucundan baskası tutup yardım etmıyor komple benım ustumde
Bütün bir alem.. Afrikasından.. Ortadoğusuna.. Gezegenlerinden.. Göktaşına..
1 Universiteyi bitirmedim yeniden başlayacağım Eylül'de
2 Canımı yakan ailevi problemler
3 En beteri umutsuzluk
yükü adlandırmak sınıflandırmak olmaz
herşeyi yük olarak görmek doğru değil
taşıyabiliyorsan mücadele ediyorsan yük asla yük olmaz
Beceremediğim tek şey ütü yapmak. Belki sırf bu yüzden düzenli hatun yapabilirim
Yalnızlık Çaresizlik kimsesizlik hem de senelerden beri hiçbir şey değişmiyor artık değişeceğine dair umudum da yok
Yükleri attim kafam rahat miss..
O kadar yüküm yok. yemek yapmayı sevsem güzel olabilirdi
Huzur kargaşası ve üzerine sağlık..
Tabi sorumlulukları saymıyorum bile artık..
Çok ağır ve zor yoruldum artık hayattan yalnızlıktan gerçekten bir sevenim bile yok
Hayatı yük olarak görmemeyi oğrendiğimden beri her sey daha kolay
Asık oldum sevdım kişinin bana degısmesı ve onu kaybetmem Şu an arıyorum ama onu bulamıyorum hergun aglıyorum
Hiç bir ağır yüküm yok çünkü sorumluluk almaktan hoşlanmıyorum, çalışmadan ayda 5-10 bin kazanıyorum, evlenmiyorum, çocuk yapmıyorum, yatabiliceğim kadar güzel kızla yatıyorum, başka bir amacım yok
Çok şükür inancım tam o yüzden sırtımda pek yük yok
İçimdeki yanan ateş bitmeyen acı
Annem ve babamın hastalıkları 😑
@rime60 😊 🙏
Uyku dedim yine uykum geldi😂😂😂
Dedemin sağlık sorunları ve tedaviyi reddetmesi
Allahın cezası okul 😶
Anlatsam roman olur be
Fedakarlığım, iyi niyetim.
Yük değil severek aldığım sorumluluklar var.
Onu özlemek❤ daha ölumcül bişey yok hayatımda
sahte benliğim, nefsim çok ağır
21 yıldır geceleri altıma ıslatıyordum Allaha şükür son 5 6 aydır tık yok 😊😊
Yaşamak başlı başına ağır geliyor
Fazla yük taşıtmıyorum omuzlarıma
ben hep tek başımayın siz hepiniz ben tek..)
hayallerim , heveslerim , keşkelerim
O hiç inmeyecek sirtimdan
Sırtıma almıyorum ben :)
Yaşadığım ortamın sitresi
Defalarca kırılmış bir kalp hayaller
Hayat zaten başlı başına yük
Dünyayı değiştirme çabası
Offf... var tabi bir bilsen... 🌸🍃
Aşık olduğum kızın tecavüze uğraması.
Psikolojim hiç düzelmiyor bu yüzden.
Ohaa çok kötüymüş kardeşim ALLAH kahretsin
Konussam buralar yikilir bosver