genelde kırsal kesimlerde olur bu olay, yazın akrabaların yanına gittiğimde çok rastladım, sokak köpekleri yada sahipli köpekler ezan okunurken özellikle akşam ezanı okunurken uluyorlar ve ezan kesilene kadar sürüyor,bence bu olay allahın varlığına ilişkin en büyük kanıtlardan bir tanesi
Cevabın nedir?
bu yazıyı iyi okuyunuz. bir zamanlar şimşekler çaktığında zeusun kızdığı sanılırdı. çünkü insanlar bilmiyorlar ve bilmedikleri bir şeye anlam vermeye çalışıyorlardı. oysaki bilim ilerledi ve + ve - kutupların varlığını ispatlayarak buna bilimsel bir açıklama getirdi. artık o şimşekleri çakan zeus değildi + ve - kutupların bir araya gelmesiydi.
"şimdide moda olan tanrımız boşlukların tanrısıdır." insan yolda yürüyor kuyuya düşüyor ve düşünüyor ben buraya neden düştüm. hemen devreye boşlukların tanrısı giriyor ve bu allahtan geldi. yada sınavı kazanırsın allah yardım etti. hayatımızda hep boşlukları dolduruyor. dünya nasıl oluştu? boşverin basiti var hiç düşünmeyin .. allah ol dedi oldu :D bu kadar basit. insan nasıl oluştu? boşverin allah yarattı. oraları fazla karıştırmayın kafayı yersiniz. fazla düşünmeyin allah yarattı. allahtan geldi. bu allahtan bir uyarı. hep boşluklarımızı allah doldurur.
bana göre tarih öncesinde insanların güneşi görüp ona anlam veremeyip tanrı ilan etmesi ile, insanın varoluşuna anlam veremeyip bir tanrı oluşturması arasında hiçbir fark yok.
o yüzden efsane olan zeus gelişen bilimin karşısında nasıl küçülüp dayanamadıysa birgün allahta küçülecek ve bilimin karşısında duramayacaktır.
ve insanlar ahlakın dinden gelmediğini görecekler, kafalarından uydurdukları bir tanrı olmadığında daha özgür düşünecekler. sevgiyi acımayı bütün güzellikleri tanrıları olmadan da başarabilecekler. ve bilimin aydınlığında insanın varoluşuna bilimsel açıklamalar getirebilecekler.26 Yorumla- +1 yıl
saçma -1
- +1 yıl
dinde mantık aranmaz koçum benim, nuh tufanını hangi mantığınla açıklacaksın, yada ebabil kuşlarını, yada sodom ve gomore şehirlerinin yıkılışını. Şimdi o bilim adamların anlatsın sana bunları bi sor bakalım.
- +1 yıl
Ben neyi savunduğumu gayet iyi biliyorum Allahın varlığı hakkında milyar tane delil varken senin bunu inkar etmen saçma olur ve senin zeka seviyenin ne düzeyde olduğunu gösterir, sadece asılsız yazdığın yorum bile ne kadar cahil, toy, bilgisiz, olaylara tek taraflı araştırmacılıktan yoksun bir şekilde baktığını gösteriyor. Dünya da herkesin kabul ettiği gerçeklere efsane demen ayrıca çok komik sana bundan sonra yanıt vermeyeceğim...
En İyi Cevaplar
+1 yıllink
Soru: Bir kardeşimiz:
“Sabah ezanı okunurken defalarca şu olaya şahit oldum. Ezan okunurken köpekler ulumaya başlıyorlar, tâki ezan bitinceye kadar! Sizce bu olayın kerameti nedir?” diye sormuş.
Cevap: Bu olayın hiçbir kerameti yoktur! Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in dediği gibi köpek uluduğu zaman, şeytan görmüştür.
Cabir bin Abdullah (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
Köpeklerin uluduğunu ve geceleri merkeplerin anırdığını işittiğiniz vakit Allah’a sığının! Çünkü bu hayvanlar sizin görmediklerinizi (şeytanı) görürler’ buyurdu.”84 Yorumla- +1 yıl
bunu diyen yorumlayan ben değilim hadis te geçiyor çok şükür inancımz var ambulans konusu da sen oyle san ben boyle;)
- +1 yıl
o zamn insanlarada havlıyolar demekki senin depişine gore onlarda şeytan... konuyu farklı yerlere cekmeye meraklı arkdaslar cok
Alakasız ya bu nasıl bir ilşki yapıyosun sen böyle yazık yaa senin ki ilişki değil çelişki bencee köpek kuran dada geçiyor Allah ın yarattığı ama pis bir hayvandır salyalarından dolayı köpek ulaması batıl inançlara göe sadece uğrusuzluk getirir diye biliyorum onada inanmıyorum zaten.
12 Yorumla
+1 yılOnlar da Allah'ı zikrederler ondan. Bir biz akılsızız malesef...
44 Yorumla- +1 yıl
nerden biliyorsun ? zikrettiklerini çıkan seslere karşılık vermediği ne malum ?, ayrıca inançsız birisi akılsızmı oluyor ? inançsız birisi inançsızdır. unutmayın inancı olmayıpta o kadar çok bilimsel buluş bulan bilim adamı varki ... bizler kadınların nasıl örtünmesini tartışırken onlar bilime katkıda bulunuyorlar. ama onlar akılsız müslümanlar akıllı. oh canım ne güzel..
- +1 yıl
Allah'a inanmadıktan sonra istersen zaman makinasını bul yine de akılsızsındır... Kendisini yaratanı tanımayanda akıl ne gezer Allah'ın teknolojik aletlere bile ihtiyaç duymadan ilminde olan şeyleri Allah'a mı satıyorsun, o senin akıllı dediklerinin bulduklarının alasını yaratan Rabbim herşeyden haberdar sen ona inanmayıp herşeyi kendinden sanarak çok zelil bir duruma düşersin... ;) Ama bahtsız senle uğraşmak istemiyorum, sen akıllısın tamam ok ;)
- +1 yıl
Yaratılanların güzelliğinde yaratan Allah'ı görebilmektir akıllılık, evet...
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
46Cevap
Peygamber bir hadisinde eşekler şeytanı gördüğünde anırdıklarını horozların melekleri gördüklerinde ise öttüklerini söylşemiştir Süreyi bilmiyorum ama bir ayette sabah vaktinde biz yer yüzüne rahmet meleklerini yolarız der
Ayrıca başka bir hadiste Kabir azabına işaret eilerek şöyle söylenir.
Eğer kabristandaki azap sesleri duysaydınız günah işlemekten ve kabir azabından korkardınız. (tam oalrak bu şekilde olmayabilir bu manada birhadis) bir çok Hayvan özellikle sığırlar kabristandan geçerken huysuzlaşırlar bu yukarıda ki hadise bağlanmıştır. Köpeklerin ulumasına gelince ezan okundğunda şeytan zincire vurulurmuş belki bunu görüyorlardır yada daha başka şeyler70 Yorumla
+1 yılDostum herkes ayrı birşey diyor ama ama ben sana doğrusunu diyeyim evet hayvanlar allahı zikreder ,Şimdi biliyoruzki cinler insanlara zıt yaşarlar biz gündüz hayatı yaşarız onlarda akşam ezanı ile birlikte ortaya çıkarlar tabi biz göremiyoruz :) Sabah ezanında ise insanların zamanı başlamıştır sabah ezanı cinlerin yerlerine çekilmesinin vaktidir ve ezanı duyan süfli,imansız cinler kaçarak sessiz yerlere uzaklaşırlar köpeklerinde kalp gözleri açık yani perdeleri olmadığından o kaçan süfli cinleri görerek onlara tepki olarak allahı zikrederler Hu lafzı allah demektir.
20 Yorumlaköpeklerin kulakları, yanılmıyorsam, insanlarınkinden, tiz ve bas frekans bakımından daha duyarlı...
insanlar, minumum 20 Hz ile maksimum 20.000 Hz (20Khz) arası frekansları duyabilir; köpeklerde, maksimum seviye 40.000 Hz civarı olmalı...
köpekler, aslında ezan sesi üzerine ulumuyorlar, ezanların verildiği ve çok tiz ses veren hoperlörlere uluyorlar.
biz onların, sadece 20 Khz'lik kısmını duyduğumuz için olağanüstü bir durum tepkimiz olmuyor.
köpeklerin, bilhassa ezan sesine tepki verdiklerini düşünüyorsan, aracısız, çıplak insan sesiyle, yanlarında ezan okumayı dene...50 Yorumla
+1 yılArtık bu tür başlık açanları , farklı yorumlamaya başlayacağım . Niye açıyorsunuz arkadaşım böyle başlıklar Allahın varlığını kanıtlamak köpeğe mi kaldı. Azıcık mantığı olan insan aldığı nefeste kendine kanıtlar zaten , kimseye de kanıtlama ihtiyacı hissetmez. Şimdi 2-3 tane inançlara saygısı olmayan damlar hemen . Adamlara niye malzeme veriyorsunuz anlamıyorum ki
38 Yorumla- +1 yıl
Bitanesi Sindiremiyo hala,Cold mudur ne varya Hakaret etmiş ama takmıyorum umarım yönetim takar
- +1 yıl
Arkadaşım Coldsocold un inancı beni ilgilendirmez ama benim yazdığım cümlede benzer nitelikte . Sadece ben "aptal" kelimesini kullanmadım. İnsanları aptal, salak gibi sözcüklerle itham etmem . Bunun dışında söylediklerinde haksız değil.
- +1 yıl
ya ben hayvan araştırmacısı değilim,sadece köpeklerin uluduklarına ezan okurken rastladım aklımada seslere duyarlı oldukları flan da gelmedi,olabilir sen sadece görüşünü belirt,yanlışıt doğrudur karıştırma herkesin bakış açısı farklı,Ona bakarsan Ben Büyüklerimizden inanlar var mesela akşamları Tırnak kesmek uğursuzluk getirir bu bana göre bahtıl inanç mesela
- +1 yıl
Bak bizim ülkemizde inançlara saygılı ateist sayısı çok az. Zaten bir çoğu kendi ideolojisiyle de ilgilenmiyor sistemleri inançlı insanlarla alay etmek üzerine.Senin gibi düşünenler yok Allah diyen aslan , yok Allah yazan bulut vb şeylerle tuhaf tuhaf tespitler yapıyorlar. Video paylaşım siteleri , sözlükler gibi yerlerde bunlar bazı inançsızlar tarafından alay etmek amaçlı kullanıyorlar.Ben rencide oluyorum arkadaşım
- +1 yıl
"bence bu olay allahın varlığına ilişkin en büyük kanıtlardan bir tanesi" bu cümleyi kullanmasan sadece bir merak olduğunu kabul ederim . Ama bir köpeğin ezan sesinde ulumasını Allahın varlığına ilişkin en büyük kanıt olarak gösteriyorum deme. İnancını bir yokla bakalım, sence en büyük kanıt bu mu ?
- +1 yıl
çok haklısın kendini bilmezler haddini bilmeden saçma sapan yorumlar yapıyor
- +1 yıl
Söylediklerine Harfi Harfine katılıyorum aynen doğru,alay amaçlı da onları takan yok,bende onlarla alay ediyorum, ben kendimi biliyorsam sıkıntı yok zaten,kimsenin ne düşündüğü beni alakadar etmez,sabahtan akşama kadar konuşssunlar,ben soruyu inanlara sormuştum ama parazitler kaynadı araya
- +1 yıl
Bütün yorumları okudum tam 6 inanmayan kişi bu sorudan dolayı inançlı insanların inancıyla dalga geçti. Adamlar zaten dini bir soru gelse de bir laf soksam diye debeleniyorlar şunlara rant sağlamayın. Bak ben bu soruya cevap yazarken daha hiç yorum yoktu. Olacakları söyledim ve oldu. Tamam kötü niyetli bir başlık değil ama , karşındaki insanları da tanıyacaksın. Bak başlık bir anda inançlarla alay etme noktasına geldi.
sadece Allah'a insanların dua ya da şükür ettiğini mi sanıyorsunuz, dağ, taş, bitki, hayvan, ağaçlar hatta doğanın kendisi bile dua ediyor... galiba biz insanların bazıları, kendimide koyuyorum bu sınıfa hayvanlardan bile nankörüz bize verilen büyük küçük her türlü nimetin karşılığında...
40 Yorumla
+1 yılArkadaşım bu tür soruları git dini vecibeler yayınlayan forum sitelerine sor aç faideli bilgiler kitaplarını oku bura yeri değil ... Ayrıca Allahın varlığını ve Birliğini kanıtlamak için düşünmek yetiyor Allah yaratırken akıl vermiş düşün diye ... Dinsiz doğmak hristiyan doğmak veya Müslüman doğmak kimsenin elinde değil kimse seçmiyor dinini ama akıl verilmiş doğru yolu bulabilmen için aklın var ...
30 YorumlaEzan ile pek alakası yok. Aynı koşullarda caminin hoparlörlerinden türküde söylesen yine ulurlar merak etme. Çokça yerde görmüşsünüzdür, enstrüman çalınmaya başladığı anda ulumaya başlayan köpek videolarını. Onun için bunu ilahi bir olaya bağlamanın anlamı yok.
20 Yorumla
+1 yılAllah'a inanıyorsan etrafında gördüğün her şey delil haline getirebilirsin zaten. fakat köpeklerin uluması yüksek sese verdikleri bir tepki de olabilir. yani inkar etmek istersen inkar edebilir bunu delil olarak kullanmak istersen de kullanabilirsin bence :)
10 YorumlaBu meseleyi dine vurmak saçmalık olur.Zira 10 kasımda sirenler çaldığında da köpekler uluyor.Buna çok kez şahit oldum.Yada camiden uzak ama sesi duyulabilen yerlerde köpekler ulumaz.yada hoparlörsüz okunan ezanlarda da köpekler ulumaz.Eğer kendinizi allahın varlığına daha çok inandırmak istiyosanız,buna inanabilirsiniz.
00 Yorumla
+1 yıl"Allah'ın varlığını köpek uluması ile ispatlayan adam."
Her zaman söylüyorum ve yine söyleyeceğim. Aptal tespitleriniz milyonlarca insanın inançlarını basite indirgiyor. Saygısızlık yapıyorsunuz ve o kadar aptalsınız ki bunun farkında bile değilsiniz.117 Yorumla- +1 yıl
Bak Güzel arkadaşım Benim Düşüncemi destekleyeceksin diye şart koşmuyorum sana saçma gelebilir ama ,ezan okunurken ve kesilene kadar ulumaları bence tesadüf olamaz.Ve sözlerine dikkat et,Yönetimde umarım görür bunları
- +1 yıl
Evet bir nedeni var. Yüksek sesten rahatsız oluyorlar. Geç bir köpeğin yanına oku ezanını hoparlörsüz bakalım uluyacak mı? Az biraz düşünün. Sinirlendirmeyin insanı.
- +1 yıl
gayet güzel açıklamışsın ama sondaki hakaret sizin de saygısızlık yaptığınız gerçeğini ortaya koymuş.fikir yanlış olabilir ama hakaret etmek hakkınız değil
- +1 yıl
@Quintessence Bu ve bunun gibi şahıslar son zamanlarda öyle türediler ki bardak doldu taştı çoktan. Gereksiz yere sinirlenebiliyorum. Ama haklısın saygısızlık etmenin lüzumu yok. Özür diliyorum sayın sorandan.
+1 yılşükür-zikir tarzında gibi bir manası olduğunu biliyorum. özellikle cuma günüleri kainat çapında bayram günü günü gibidir. (mynetten) cuma gününün önemini öğrenebilirsin. ezandada böyle oluyor hayvanlarda insanlar gibi ezana eşlik ediyorlar.
40 Yorumlasorunun cevabını bilemeyeceğim ama açıklamanla uzaktan yakından alakası yok onu söyleyeceğim. Evet eski oturduğum yerde, karşımızdaki boş arazide büyükçe bir köpek ailesi yaşardı ve dediğin şeyi yaparlardı. Ama aynı tepkiyi ambulans geçince de verirlerdi. Büyük ihtimalle düzenli ses tınısına verdikleri bir tepki.
02 Yorumla- +1 yıl
ben sadece Ezan okunurken rastladığım için bu şekil bi yorum yaptım zaten
+1 yılEzan okurken şeytanların kaçtığı hadis-i şerifle bildirilmiştir. Horozlar melekleri görünce öterler. Hayvanlar bizim görmediklerimizi görebiliyorlar. Ezan okunurken köpeğin uluması hayra alamettir. Şeytanların kaçışını görmüş olabilir.
50 Yorumla
+1 yılezan okundugunda tüm kainat susup dinliyor... biz insanlar haric... bir hayvan kadar degerimiz yok iste...
hadis:
"öyle bi insanlar var, hayvanlar kadar degeri yoktur..."40 YorumlaKöpekler özellikle ezanın başında ve sonunda ulurlar.insanlar nasıl ezana saygısından başlarken ve biterken dua ediosa köpekler de onun gibi bişey yapıo işte
54 Yorumla- +1 yıl
bende öyle olduğunu düşünüyorum
Alışveriş & Hediyeler konusunda 3,5b cevap paylaştı. alakasız bir durum şahsi kanaatim.Şöyle düşünelim, güneş doğarken öten horoz mısır tanrısı Ra nın ispatıdır diyebilir miyiz, diyemeyiz.
33 Yorumla
+1 yılBunula ilgili bir rivayet yok. Fakat ezan okunurken bundan rahatsız olan bazı varlıkların kaçışlarını görüp huzursuz olma ihtimalleri olabilir. Bende tam olarak bilmiyorum ama.
10 YorumlaHadis olarak acıklanmıstır... Hayvanlarda ibadet eder :) İslami çerçeveyi geliştirmek lazım :) Herşeyin üstten göründüğü gib bakarsak sadece üst tarafını görürüz :)
12 Yorumla- +1 yıl
Hayvanlar mesul değillerki ibadet etsinler. Mesul olan ilahi emirlerin muhatabı sadece insanlar vede cinlerdir. Ama her varlığın kendine has bir zikri vardır.
Kesinlikle cok buyuk bir kanit bence, depremi de hissediyorlar mesela, bizim burdakilerde isimleriyle seslendiklerinde yanina geliyorlar buda cok buyuk bir kanit
Ne gunlere kaldik hayret ya10 Yorumla
+1 yılah ahhhhh yok be kardeşimm
köpekler bekirli bi limiti vardır kaç desibeldi hatırlamıyoırum o limiti asan desibelden yüksek sesden rahatsız oluyorlar o sesi dengelemek bastırmak için uluyorlar00 YorumlaAllah'ı zikrediyor onlar dahi ezan sesinde, ben oldum olası böyle bilirim..
30 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 1b cevap paylaştı. ben gündüz okunan ezanda uluyan köpek daha görmedim.
ama sabah ezanında mahalledeki bütün köpekler uluyordu.20 YorumlaHerşeye mana yuklemen biraz ilginc olmus
Bence hayatına mana yukle ve o tipseyleri bırak din alimleri ve bilim adamları arastırsın.00 Yorumlaben de esniyorum genelde sabah ezanı okununca... ilahi bişi kesin
41 Yorumlabence buradan en sonunda bi tane daha bu da mı tesadüf vakkası çıkacak
20 Yorumla
+1 yılne allahın varlığı arkadaşım . hayvan sesten etkileniyor ve uluyor . ezan yerine müstüm gürses çal minareden onada uluyacak
29 Yorumla- +1 yıl
Güleyimmi?
- +1 yıl
hee gül .
- +1 yıl
O zaman sen birde Ceza dinlet ne tepki vericek bize söylersin ama haraketli Parçası olsun
- +1 yıl
valla ceza meza bilmem . ama sabahın köründe o ezanla uyandırılınca benimde uluyasım geliyor . ne derseniz deyin .
- +1 yıl
Ay özür dileriz ya zahmet olmuş sizin için
- +1 yıl
önemli değil herzaman
- +1 yıl
sonunda mantıklı bir cevap görmek beni sevindirdi :D..okadar batıl inançlar beynimizi örümcek ağı gibi sarmış ki böyle saçma sapan düşüncelere götürüyor bizi.
ayrıca ben görüyorum her köpek yapmıyor bunu bir kaçtanesi havladı diye bunun altında birşey aramak hastalıklı zihniyetten başka birşey değil. :S - +1 yıl
adi insan _? seviyesiz arkadaşım. . .
bildigim kadarıyla köpekler düşük frekanstaki sesleri algılayabiliyor. ezan soyleniş itibariyle ara ara tiz seslerin olustugu yapıda bunları uyarı ikaz yada bi haberlesme uyarısı olarak algılayabilirler
bu hikmettir00 Yorumlaahsdhasgdhgadagsd :D:D:D
Allaha zikrediyolarmı :D ulan nasıl gulduysem alt komşu geldi gece gece :D
Gidin belediye zehirlesin sizi ya :D10 Yorumlakıyamet aksam ezanından sonra kopacak o yuzden ezan hızlı okunur vakit dardır ilk önce bu yüzden aksam namazının önce farzı kılınır.
20 Yorumlavahşi köpekler havlamaz.köpeklerde havlama insanlarla birliktelikleri sonucu ortaya çıkmış bişeydir.sanırım fikir verebilir.
10 Yorumlakopeklerin bile allah'ı bizden fazla andıklarını gösteri bence çünkü ezanda davet var ezan namza çağrıdır allah namz kılınn diyor namaz farz farzda mecburi olan birşey kitapta yazıyor (kuran-ı kerim)
00 Yorumlabence bu olay köpeklerinde korktuğuna kanıt bi olay.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılcatalcadakı kopekler ezan oknurken uluyolar ılkten cok sasırmıstım ama sonra alıstım duyduguma gore selevat getırıyolarmıs ezan okunurken allahın hıkmetı allahın buyuklugu işte
10 Yorumla
+1 yılşeytanın kaçtığını görüyorlarmış sanırım ondan ulurlarmış
40 YorumlaValla Hiç Denk Gelmedi Ama İlginç Gerçekten .. Ezanın Sesini Duyuncamı Böyle Yapıyorlar ?
23 Yorumla- +1 yıl
Yok top atılınca duyuyorlarmış
- +1 yıl
çok acayip :/
Evet kardeşim,çok doğru söyledin.Bizler ibret alalım ki hayvanlar bile ayağa kalkıp Allah'ı anıyorlar.Bizler daha normal günlerde anmıyoruz ki,ansak bile az,camiiye koşup namaz kılalım,Allah'ı analım...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKöpeği olanlar denesin. Yanlarında bir türkü çığırın, özellikle sesiniz güzelse yüksek sesle uzun hava atın, aynı tepkiyi alacaksınız.
00 YorumlaAllahın varlığı ve köpek uluması arasındaki parelellik :) güzelmişşş
00 Yorumla
+1 yılezan okunurken tilkiler dinler. hatta tilki avcıları bunu kullanarak tilkileri avlarlar.
00 YorumlaAllahın varlığını kanıtlayan daha neler var neler, oda onlardan biri
00 YorumlaRahatsız oluyolardır belkide niye hemen allaha bağlıyonuz :)
02 Yorumla
+1 yılbenim köpeğim ezan okunurken ulumuyor hristiyanmı acaba ataist falan da olabilir:D
24 Yorumla- +1 yıl
:)))))))))
- +1 yıl
saygısız bizim paşa bundan sonra mama vermiyorum uluyana kadar:D
- +1 yıl
hayvanların dini olmaz
- +1 yıl
şakacı:D
köpek havlamasıyla allah ın varlığı yapmayın ya artık cidden
10 YorumlaSesten rahatsız oluyorlar bunun mantıklı bir cevabı budur.
10 Yorumlabenim de uluyasım geliyo,sebebini bilmiyorum.
43 Yorumlasesten rahatsiz oluyorlardir.
615 Yorumla- +1 yıl
pardon anlamadım Ne sesinden ?
- +1 yıl
galiba sende rahatsız oluyorsun senin beyinciğini kafamızın içine alıp düşünürsek sende köpeksin senin beyninle düşünüyorum yoksa böyle şeyler düşünmem :D
- +1 yıl
kendi kendine beynsiz dedin ben senin beynnle düşündüm : )
- +1 yıl
dar beyin seviyesine inmek için dar beyin kullanmak gerekiyor
- +1 yıl
en azından söyleyenler ellerinde somut bir kanıt gösteriyor ama siz köpek dilinden konuşuyorsunuz : )) beyninizde örümcek beslemeye devam edin . . .
Gizli Üye(36-45)+1 yılarabaların da peşinden koşuyo aynı köpekler, tekerleklerde allah yazıyomuş dönerken. yaa yaa.
40 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hiç bir anlamı yokmuş Yusuf hoca öyle diyordu
21 Yorumla
+1 yılallahtan rızıklarını isterlermiş öyle duymuştum
50 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 436 cevap paylaştı.
+1 yılpek anlamı yok okunmazken de uludukları oluyor.
42 Yorumla- +1 yıl
:D
+1 yılİşte allahın varlığına bir kanıt daha !
40 Yorumla
+1 yıltanrıya şükranlarını bildiriyorlar :DDDDD
00 YorumlaNeyi nerden nerelere bağlamışsın bravo ya.
30 YorumlaBen buna tespit zıçmak diyorum
00 Yorumla
+1 yılya herşeye de bi anlam yüklemeyin yahu.!
20 Yorumla
+1 yılbırakın bu işleri. bir anlama gelmez.
00 YorumlaAllah'ın lütfu
40 Yorumla
+1 yılzikrediyor olmalı.
30 Yorumlakendince zikir eder.
20 Yorumla
Devamını Gör(44)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!