Şartlar, tercihler vs. (artık nasıl adlandırırsanız) olmak istediğin gibi olamazsın bazen. Özellikle sosyal platformlarda en bariz karşılaştığımız şey; hayaller ve hayatlar!..
Ne yani, aslında olmadığın ama olmak istediğin gibi davranmak da gerçek kişiliğini yansıtmaz mı? Aslında sen o'sun ama açığa çıkaramıyorsundur. Olamaz mı?Olsundu olmasındı ben kimimdi ne oldumdu ://
Aslında olmadığın ama olmak istediğin gibi davranmak da gerçek kişiliğini yansıtmaz mı?
"Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol" demiş Mevlana.
Kendin gibi davranmak ve normal olabilmek dahi zorken, başkası gibi davranmayı becerebilmek de bir marifettir. Bazen sorunun detayında da geçtiği gibi istediğin gibi olamazsın. Bu halde başka biri olman icap eder. Olmaya çalıştığın bu hal bir süre sonra kişiliğin oluverir de anlamazsın.
Her insan kendi karakterinin gereğini sergiler. Maskeler aldatıcıdır. Olmaya çalıştığın aslında senin gizli kalmış kisiligindir de haberin yoktur. Sonuç olarak, sorunun detayına katılıyorum.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kişilik olmuş olanla mümkündür. Olmak istediğin senin kişiliğini yansıtmaz. En fazla hayalini yansıtır. Kişilik bölünmesi yaşıyorsan bilemem.
bu yorumuna göre, Hitler bile çok güzel ve iyimser hatta çiçek bahçesinde uzanmış, çocuk ve yaşlılarla oynadığı hayalini kurabilir 😃 ama huylu huyundan vazgeçmez.. Ayrıca gizlenmeni gerektirecek bir durum göremedim. Bana verdiğin öğütü aslında kendin yaşıyormuşsun gibi bir durum bu.
Yorumun çok acımasız. Olmadığın gibi davranmak kişiliğini yansıtmaz. Olmak istediğin gibi davranabilirsin ancak bu senin kişiliğin değildir. Bu konuda sana katılmıyorum.
Gizlilik konusunun seninle ilgisi yok. Soruyla ilgisi hiç yok. Birçok soruna yorum yaptım daha önce. Kimi gizli kimi açık..
İnsan, içinde tüm duyguları barındıran bir varlıktır; dediğin gibi acımasız, halim, iyi, kötü, kırık vs. Ancak yaşadığın şartlar, doğum zamanın, aileden gelen genlerin etkisiyle kendine hangi yönde birikim yaparsan o senin karakterin olur. Diğer meleklerin ölür veya ölmez, senin elinde. Diyeceğim o ki kendini ne yöne çekersen o yönde kişiliğini gösterirsin.
Sana katılıyor muyum? Evet ama ifadelerin çok özet şeklinde ya da ben çok teferruata giriyorum.
Diğer husus ise görüşüme gelen her üyenin görüşünü tek tek okur ve önem veririm. Gizli olmalarını istemem. Gizliye kapalı yapmamamın tek sebebi açık söyleyim, bazı durumlar yüzünden ısınamadığım ama engel atmak istemediğim üyelere fırsat vermemden kaynaklı.
Ya tamam senin görüşüne de hak verdim şimdi 😅 Uzun yazmayı sevmiyorum. Profilin dogru ise yaş olarak benden en az 4 yaş büyüksün. Sana saygi duyuyorum.
o kadar kalıplaşmış ki her şey, hayatımız boyunca olmak istediğimiz kişi için uğraşıp, mücadele veriyoruz, şartlar, zor kararlar bazen kisiligimize karakterimize ters düşüyor, bence insan doğası gereği sürekli değişir öyle olmasa okuduğumuz şair ve yazarların hayatındaki onca tezatlık öncesi ve sonrasını göremezdik, tecrübe edindikçe, yaş ilerledikçe asla yapmam dediğin şeyleri bile yapabiliyorsun, sıkı sıkıya bağlı olduğun şeyleri terkedip daha esnek bakabiliyorsun her şeye bence senin dediğin şey değişim evresi oluyor
Kendimi tanıyorum ve farkındayım ki şu sıralar kendim gibi davranamıyorum olamıyorum. Şartlar beni farklı biri haline getiriyor. Yalnız samimiyetimi ve vicdanımı saklayamıyorum karakterimin ana duyguları 😊
Sanal alemde dediğin doğru emziği alınmış bebekler gibi olan çok Doğru ve kendisi gibi olan insanlarda var sen varsın ben varım ve değerli arkadaşlarımız var
Hayır tabiki... insanlar hayal dünyasını yansıtırken üzerine çok şey koyarlar ve bu gerçekliği tamamen ortadan kaldırır... kendimizi kandırmayalım neysek o olalım
Hayal dünyanızda yapmak veya yaşamak istediğiniz birşey varsa bu bir kişilik bölğnmesi değildir. Sadece hayallerine ulaşmak için uykudan uyanıp gerçeklerle yüzleşmek gerekir. Hepsi bu bence.
Mantıklı aslında. Bir şeyi beğenmek ve öyle olmak istemek de kişinin kendi olduğu kişi olarak verdiği bir karar oluyor... Benim kafam karıştı. Emin değilim.
Gerçek kişilik bana göre olunmak istenen değil, olduğundur. Ha değişirse kişiliğin eyvallah ama diğer türlü gerçek kişilik olmaz bence. :)=
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hiç bu bakış açısıyla bakmamıştım aynen bundan sonra ben de öyle Düşüneceğim hayal ettiğim gibi bir karaktere bürünüyorsam belki de oyum dur yani olmasam niye bu karaktere böyle bürüneyim
En İyi Cevaplar