Bir arkadaş var bana hep 3. Sınıfa giden kardeşinin ödevlerini yaptırıyor kendisi 20 yaşında ve ben 18 yaşındayım. Yapmayınca işim var diyorum yalvarıyor bu son diyor yapıyorum Allah bin kere razı olsun diyor iki dakika sonra yine atıyor. Başka günler hiçbir şey olmamış gibi bir daha atıyor. Kırmak ta istemiyorum
yav yalnız kalmaktan mi korkuyon böyle insanla ugrasmaktansa yalnız kal daha iyi her seyine engel bu senin ayrica mesaj atinca görmemezlikten gel işim var de niye diyemiyosun seni kullanıyor besbelli ya da kafasi çalışmıyor sana yaptiriyor bırak ben bile kardesimin odevini yapmiyorum kendin yap diyorum biraz kurnaz ol
0
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
bu çocuk İstanbul'da ben ankaradayım bana mat grubundan yazdı ilk defa tanıştık neyse her sabah selam kanki nasılsın yazar her gün ama sıktı doğrusu beni Arada konuşma bitiyor bana nerdesin kanki hemen nereye kayboldun diyor ne yapmalıyım
ohoo be bu çocukla sıkı fıkı bile değilsin sana kanki diyor ama sevdiginden değil öncelikle bir daha ödev yapmani isterse işim var yazacaksin ve o sana kanki desin sallama sen ona deme yüz vermiş oluyorsun ve mesajlarina da hemen cevap verme isterse küssün seninle ne kaybedicen başka insan mi yok soğuk davran yapamam diyemiyosan bile soruyu anlamadim diceksin bu kadar basit
Aynen artık sıktı ben kötü birisi değilim ama istemediğim birşeyi yapıyorum ama artık yapmam arkadaşım zorunda değilim diyeceğim kaybedeceğiö birşey yok isterse küssün milletin işini yapmaya gelmedim dünyaya yoksa kötü birisi değili yanıt veririm çünkü zamanında onun acısını çektim kız bana yazmamıştı ben o kadar yazdığım halde. Ben öyle yapmam. Yani bana doğru gelmiyor. susup kararsız kalacağıma konuşur niyetimi belli eder istemediğimi söylerim
hep iyi niyetli insanlarin tepesine biniyolar kendilerini akilli zannediyolar sakın bir daha aynı hataya düşme istemedigin an hayir de bende aynı senin gibiyim bu saflık insani bitiriyor
Aynen öyle saf olmak en kötü şey insanı ezer gerek yok fazla iyiliğe gerektiği yerde artık hayır diyorum ve onada dedim ödevi yapmayacağım isterse bana küssün beni engellesin ama ben ona yazmamazlık etmem çünlü dediğim gibi zamanında o suskunluğ yazmamayı bana yaşattılar ama ben yaşatmam kimseye. Net olurum kararlı olurum son noktayı yapmayacağım diye koydum görü ve yazmadı yazarsada kendi bilir yazmasada kendi bilir. Umraım sizde hak edene iyilik yaparsınız
iyi yapmışsın ben saf bir insanimdir senin gibi kimseyi kirmam etmem ama böyle durumlarda insan aklini kullanmali her ne kadar iyi birisi olursak olalım ben böyle şeylerde hiç kendimi ezdirmedim ezdirmem çünkü bencillik bu düpedüz
Aynen çünkü insan yapınca içi rahat etmiyor yapmayoncada üzülüyor ama ben kendim için birşeyler yapmak için yaiıyorum ve zaten iyi insanı her zaman üzerler fazla iyilik zarardır bence
Kesinlikle çok saçmaladı artık ama yazmamazlık yapmam çünkü zamanında bana kızın biri yazmayarak kararsızlığını belli etti ben boşluğa düşmüştüm çıkması zor oldu. Bende kimseyi o durumua düşürmek istemem ama bir daha ödevini yapmam ve hatta derim artık bir yere kadar dostum benimle iletişimini kes çünkü sana zararı patlar. Bitiririm arkadaşlığımı
çok doğru simdi çocuğun geleceği söz konusu çocuğun ödevlerini bir baskası yaparsa çocuk o konuları nasıl anlasın saçma yanı gerekirse bağir çağir ama doğru yolu göster😊😊
Yani doğru olduğu nokta benden yardım istemesi ama yardımında yeri ve zamanı vardır kendi ödevlerini kendisi yapması lazım umarım yapılan iyilikleri boşa çıkaran insanlar çıkmaz karşımıza. İyilikte olsa bazen fazlası zarardır. Görüşünüz için teşekkür ederim 😊 siz de çok iyilik yapar mısınız?
Sorulara baktımda , akli dengesi yerinde olan 20 yaşında bir insan için en fazla 3 saniye sürer 1 soru. 20 yaşında dediğin arkadaşın küçükken bir kaza felan geçirmiş olabilir mi? Çünkü soruların resmini çekip atana kadar sorular çözülür.
Ben okurken sinirlendim. Yapamam kusura bakma dersin, trip atarsa yaparken bir şey yoktu şimdi mi sorun oldu dersin. Neyden çekinip utanıyorsun. Direk söyle.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ustam bu çocuk İstanbul'da ben ankaradayım bana mat grubundan yazdı ilk defa tanıştık neyse her sabah selam kanki nasılsın yazar her gün ama sıktı doğrusu beni Arada konuşma bitiyor bana nerdesin kanki hemen nereye kayboldun diyor ne yapmalıyım
Engel atmam zayıflığımı gösterir bir daha atma yapmam zaten dedim ve görüldü attı bıraktı kendisi bilir dostum benim kaybedeceğim hiiç birşey yok görüşün için çok sağol dostum
Görüşünüz için teşekkür ederim. Artık niyetimi dedim çocuğa yapmayacağım ve çıkarmış olduğum bir ders var ki fazla iyilik zarardır yakınlarıma yaparım ama fazlası zarardır herşeyin. Umarım her zmana mutlu olursunuz darısı bizim başımıza 😊
Bana hep yazıyor tamam sağolsun ama 4 aydır konuşuyoruz Ustam bu çocuk İstanbul'da ben ankaradayım bana mat grubundan yazdı ilk defa tanıştık neyse her sabah selam kanki nasılsın yazar her gün ama sıktı doğrusu beni Arada konuşma bitiyor bana nerdesin kanki hemen nereye kayboldun diyor ne yapmalıyım ne demeliyim
En İyi Cevaplar