Zıt kutuplar, karakterler birbirini neden çeker?
Aşkta ya da arkadaslikta zıt kutuplar neden birbirlerini çekiyorlar.🙄

Valla bu son sorum dahada sormucam 🙄😂😊
👀👀🙄

Evrime alakalı olabilir. Dna dizilimleri birbirinden çok farklı olan insanlar birbirini çekici buluyormuş. Bu şekilde kalıtsal hastalıkların gelecek nesillere aktarılması daha güçmüş. Böyle bir deney izlemiştim. Çeşitli kadınların dna yapısı analiz ediliyor. Bu kadınların çıplak tenlerine giydikleri atletler kavanozlara konuluyor. Önceden dna analizi yapan bir erkek geliyor ve kavanozları tek tek açıp kokluyor. Sonuç enteresan. Dna dizilimi en yakın olan kadının kokusundan hiç hoşlanmazken dna dizilimi en farklı olan kadının kokusunu çekici buluyor.
Olay tamamen bilimsel. 😊
Çünkü insan kendisinde olmayanı bir başkasında gördüğü zaman hep ister bir çekiciliği olmuştur işte karakterde böyle
Şahsi görüşüm aşırı zıt kutuplar birbirini çekmez.. Farklılıklar elbet olabilir az miktar da iyidir ama eşlerin hayata aynı pencereden bakıp, sevdiği ve hoşlarına giden ortak alanları, hobileri, aktiviteleri olması gerek.. Çok neşeli konuşkan birisinin karşısına suskun içine kapanık miy miy birisini çıkarıp buyrun anlasin diyemezsiniz öyle birşey yok :))) Veya hiçbir huyunuzun uyum sağlamadigi, tamamen ters bir karakterle uzun soluklu ilişki yürütülemez..
Başarılı ilişkilerin çoğu zıtlıktan doğar. Bunu anlatan güzel bir kitap vardı adı Gizzıt’tı galiba tavsiye ederim
Cevap
34Cevap
Heralde aradaki denge sağlansın diye ama zor oluyor sürekli bir savaş hali sürkli bir kaos ortamı sonrada zaten boş vermişlik ve ve mutsuz son...
Genelde zıt karakterler aslında çoğu şeyleri hoşlarına gider ve zamanla bu zıtlık azalma gösterebilir
Bence kendinde olmayan çok imrendigin belki kiskandigin özelikleri bulduğun kişiye aşık oluyorsun,2 kişilik insan maliyetine tek insan oluyorsun.
Kendinde yok diye felan yanda zıt olunca inatlaşıyorusn sinirlenince güzel oluyorsun mevzuau var ya ondan herslde
İnsanlar kendi gibi insana tahammül edemiyor demek ki
savasmayin sevisin sozu bu yuzden var atalarmizda az fena degilmis zamanda zit insanlar catisma halinde oldugu icin ortalik hep alev ates aliyor heycan oluyor sonra kiz daha fazla bu atese dayanamiyor erkekte kalp krizi gecircekmis gibi cakiyor 😂
Farklı olanın çekiciliği, ama kalıcı olmaz çünkü insanlar alışılagelmiş düzenlerinin sarsılmasını istemez ama heyecan arayışına da engel olamaz.
Zıt kutuplar çeker çünkü birbirlerini tamamlarlar😁
Birbirlerini tamamlarlar, sonuca bakalım dimi dimi. xd. 😀
Nebiliyim
ya cok boktan bir durum bu.. yasayan bilir😓😓😓
Kazık yemek isteyen, zıt kutupu seçer..
Nanet olsun ki bir normal seçemedim 😀
Çünkü, insan kendinde olmayan ozellikleri karsisindakinde bulup onlarla. kendini daha tamamlanmis hissediyor.
Ama zit olmayan benzer huylarin da isin icinde olduğu iliskiler icin bu sözlerim..
Cünkü kendi eksiğini onda bulur görür ve ona doğru daha doğrusu tamamlandığını hisseder ve o anda cekim başlar.
Çünkü insan belalısına aşık olur kim ona zıt düşer kim terslerse kalp onda atıyor çok malca ama cidden de öyle
Yapboz parçaları gibi düşün. 2 parça birbirini tamamlıyor
Zıt oldukları içindir. Artı ile eksi yüklerin birbirine çekmesi gibi. Yaratılış kanunu bu. Hikmetini anlamış değil insanoğlu. Cevabı bize karanlık.
Bu bir kuram sanırım hep bir iyi bir kötüye denk gelir sözü doğru olmali
Farklılık ve bilinmeyen ilgi çeker. Ama uzun sürmez, uyum olmayınca gerisi zor.
Zır karakterler neden birbirini çeksin. Yahu biraz aklınızı başınıza alın. Ne alaka? Mıknatıs mı bu insanlar?
En güzel aşk kat nefretle başlar diye boşuna mı demişler
Öyle olmalı bir birini tamamlar yoksa tadı tuzu olmaz
Aynı ogoya sahip aynı duygular
Birbirlerinin arasında tatlı bir anlaşmazlık olur hiç farkında olmadan aşık olmuşsun
Öyle miymiş?
Ben kendime benzeyen insanlardan hoşlanırım.
Diğer yarıyı tamamlıyor
Farklılıkları dikkatlerini çekiyor
Arkadaşlıkta zıt karakter beni pek çekmez 😑
Deveye diken insana öpen yaranıyor çünkü. 🥺
Birbirlerini tamamlıyorlar
Tamamlanmak için olabilir *)
En iyisi öyle olması tamamen aynı karakterde olunca hiçbir zevk alamaz insan sıkılır.
2 iyi bir arada olmaz
Biri kötü olmalı
Aşkın kanunu filan olsa gerek
Kütle çekimi olduğu için
Bir film oynuyorsa çekimde olacakki boşa gitmesin
Beni de hep zitlar çekti
Maksat gerginlik olsun
Beni hiçbir kutup çekmiyor. Ne zıt ne aynı 🤦♀️
Bir birlerini çözmek için
Çünkü bilimsel olarak ta birbirine çekerler
Kendinde olmayanı karsida bulmak hep caziptir...
Aynı insanlar sıkıcı olur
Eksik olanı tamamlamak için olabilir 😊
Zor olan her zaman istenilir
Kendinde olmayanı karşıda bulmuştur belki de
Miklatis gibidir de o yuzden
Manyetik yasası bunu gerektirir.
Bunu biliyorsan banada söyle bende bileyim😳😳
birbirimizi tamamlarız
Aynı karakter daha çok birbirini bastırır da ondan
Heyecanlı olur
Farklılık için sanırım
Mesele karakter değil çünkü