sevgli kardeşim durumunu çok iyi anlıyorum. ve korkma bu bir tek senin başına gelmiyor nice insana gelen bir vesvesedir bu. ama öncelikli olarak Peygamber Efendimiz (s. a. v) bu konuyla ilgili eğer kalbinize bu tür vesveseler geliyorsa bu imanın ta kendisidir buyurmuştur. yani şeytan sendeki cevheri sendeki hakiki imanı gördüğü için sana saldırıyor bu tür evham ve kuruntular veriyor. Allaha aklından küfür ettirse bile HİÇ BİR ŞEKİLDE DİNEN MESUL DEĞİLSİN ASLA AMA ASLA GÜNAH DEĞİL BUNU BÜTÜN İSLAM ALİMDLERİ SÖYLÜYOR kalbin rahat olsun dinden felan çıkmadın sahabilere bile böyle aynı senin vesvelerinden geliyordu ama durumu Peygamber A. S söylediklerinden korkmayın bu sizin imanınızın olduğunu gösterir. Ne yapman gerektiğine gelince aklına böyle küfür sözleri gelince kesinlikle kendini kasma uğraşma yani deme ben düşünmemeye çalışacam aklıma getirmemeye çalışacama bırak aklına gelsin ne söylersede söylesin sen sadece karşında bir zincire bağlı köpeğin sana havladığını zannet havlayan köpekte ısırmaz. asla mesul olmassın korkma dinden çıkmamışsın ve bu durum olduğu sürecede çıkmayacaksın sen canını sıkma sana aksini söyleyen bir insan çıksada ciddiye alma. yıllar önce senin probleminin aynısı banda oldu çok kötü oluyordum dinen çıktığımı sanıyordum ancak bu konuyu öğrendikten sonra aklıma gelsede takmıyordum uğraşmıyordum aklıma gelemsin diye mücadele etmiyordum. geçti çok şükür sizde öyle yapınrahat olun bide böyle zamanlarda kendinizi hoşunuza giden şeylerlede meşgul edin çünkü aşırı boş zaman insanı böyle düşüncelere düşmesine sebeb olabilir kuran okuyın Allaha sığının ve dua edin. şunuda son olarak belirteyim mesela bir insana arı saldırsa ve o insan arı ile boğuşsa yani onu eli ile kovsa ona vurmaya çalışsa onunla mücadeleye girse arılar o adama daha çok saldırır fakat adama arılarla hiç mücadele etmese sabit dursa yoluna devam etse arılar asla o adama saldırmaz ve dururlar. işte bu vesvesede aynen böyledir sen onunla mücadele ettikçe susturmaya çabaladıkça o dahaçoküstünegelir
24811 Yorumla- +1 yıl
Usta misal abdest alırken veya dini nikahda aklımızda kalırsa kabul oluyomudur
- +1 yıl
Kk bende şöyle başladı ben bir yerde... Allah diye bir şey gördüm. ... yazdığım yer küfür
Sonra dedim bune ya falan sonra aklımdan Allah hakkında küfürler gelmeye başladı ben toobe ediyorum ama nereye kadar ya geçmezse diye korkuyorum şu an oluyo gece uyuyamıyorum. Ya vesvese değilse - +1 yıl
@Kişii Şeytan ilk olarak kalbe bir şüphe atar, kalp kabul etmeyip rahat bir şekilde namaza devam ederse, şeytanın attığı şüphe küfre, sövmeye ve edepsiz sözlere döner, hatta bazı pis hatıraları ve çirkin hâlleri aklında canlandırır. Ve kişinin aklından ağza alınmayacak derecede küfürler geçer. O küfürlerin ve edepsiz sözlerin de etkisiyle “Eyvah! Ben Rabbime karşı nasıl bir edepsizlik ediyorum"der
Bu vesvesenin dermanı ise şudur:
Bu hâlleri yaşamış ve kurtulmak isteyen arkadaş! Telaş etme. Çünkü senin aklından geçenler gerçek bir küfür ya da edepsiz bir söz değil sadece hayaldir, ortada ne bir ses var ne bir hakikat sadece hayal. Hayal kurmanın hiç bir hükmü, geçerliliği olmadığı gibi bu kötü sözlerin hayalinden geçmesi de seni günaha sokmaz çünkü hükümsüzdür. Ayrıca o sözler senin kalbinin sözleri değil çünkü senin kalbin o sözlerden rahatsızlık duyuyor, belli ki kalbe yakın olan Lümmeyi Şeytaniye’den gelen şeytanın sözleri onlar. Vesvesenin asıl zararı ise: “Eyvah!” deyip, hiçbir hükmü olmayan, o vesveseyi yani şeytanın sözlerini kendi sözlerin zannedip, kalben rahatsız olmaktır. Şeytan da zaten bunu istiyor, rahatsız olup namazı bıraksın, huzurdan kaçsın istiyor. Üzülme o sözler senin değil, yani sen Rabb’ine edepsizlik etmiyorsun. (Risale-i Nur/Sözler/21. Söz/ 2. Makam/ 1. Vecih’inin izahıdır yerinden okumanızı da tavsiye ederim.)
Çözüm için ise şu sözleri hatırla:
“Ey maraz-ı vesvese ile mübtela! Biliyor musun vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür. Küçük görsen, küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder. Havf etmezsen (korkmazsan) hafif olur, mahfî (gizli) kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir. Mahiyetini bilsen, onu tanısan gider. - +1 yıl
@ravelli67 Şeytan ilk olarak kalbe bir şüphe atar, kalp kabul etmeyip rahat bir şekilde namaza devam ederse, şeytanın attığı şüphe küfre, sövmeye ve edepsiz sözlere döner, hatta bazı pis hatıraları ve çirkin hâlleri aklında canlandırır. Ve namazın ortasında, kişinin aklından ağza alınmayacak derecede küfürler geçer. O küfürlerin ve edepsiz sözlerin de etkisiyle “Eyvah! Ben Rabbime karşı nasıl bir edepsizlik ediyorum derhal namazı terk etmeliyim.” der namazdan çıkar ve ümitsizliğe düşer. Bu durum daha da devam ederse namazı bütün bütün bırakır, gaflete dalar. Bu vesvesenin dermanı ise şudur:
Bu hâlleri yaşamış ve kurtulmak isteyen arkadaş! Telaş etme. Çünkü senin aklından geçenler gerçek bir küfür ya da edepsiz bir söz değil sadece hayaldir, ortada ne bir ses var ne bir hakikat sadece hayal. Hayal kurmanın hiç bir hükmü, geçerliliği olmadığı gibi bu kötü sözlerin hayalinden geçmesi de seni günaha sokmaz çünkü hükümsüzdür. Ayrıca o sözler senin kalbinin sözleri değil çünkü senin kalbin o sözlerden rahatsızlık duyuyor, belli ki kalbe yakın olan Lümmeyi Şeytaniye’den gelen şeytanın sözleri onlar. Vesvesenin asıl zararı ise: “Eyvah!” deyip, hiçbir hükmü olmayan, o vesveseyi yani şeytanın sözlerini kendi sözlerin zannedip, kalben rahatsız olmaktır. Şeytan da zaten bunu istiyor, rahatsız olup namazı bıraksın, huzurdan kaçsın istiyor. Üzülme o sözler senin değil, yani sen Rabb’ine edepsizlik etmiyorsun. (Risale-i Nur/Sözler/21. Söz/ 2. Makam/ 1. Vecih’inin izahıdır yerinden okumanızı da tavsiye ederim.)
“Ey maraz-ı vesvese ile mübtela! Biliyor musun vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür. Küçük görsen, küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder. Havf etmezsen (korkmazsan) hafif olur, mahfî (gizli) kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir. Mahiyetini bilsen, onu tanısan gider. - +1 yıl
@esmecan Şeytan ilk olarak kalbe bir şüphe atar, kalp kabul etmeyip rahat bir şekilde namaza devam ederse, şeytanın attığı şüphe küfre, sövmeye ve edepsiz sözlere döner, hatta bazı pis hatıraları ve çirkin hâlleri aklında canlandırır. Ve namazın ortasında, kişinin aklından ağza alınmayacak derecede küfürler geçer. O küfürlerin ve edepsiz sözlerin de etkisiyle “Eyvah! Ben Rabbime karşı nasıl bir edepsizlik ediyorum derhal namazı terk etmeliyim.” der namazdan çıkar ve ümitsizliğe düşer. Bu durum daha da devam ederse namazı bütün bütün bırakır, gaflete dalar. Bu vesvesenin dermanı ise şudur:
“Ey maraz-ı vesvese ile mübtela! Biliyor musun vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür. Küçük görsen, küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder. Havf etmezsen (korkmazsan) hafif olur, mahfî (gizli) kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir. Mahiyetini bilsen, onu tanısan gider.
En İyi Cevaplar
Bi ara banada olmustu bu bende çok korktum oysaki asla dinsiz biri değilim ve hayatta sahip oldugum en büyük nimetin islam olduuguna inanan biriyim.
Danıştım ve bana dille ikrar etmedikçe kalbe gelen vesveseden günaha girmezsin sen kalbine getirmemeye çalış ve gusülsüz gezme dediler.Bu durumun psikolojini bozmasına izin verme eğer hastalık haline gelirse şeytan vesvese vermese bile senin aklına gelebilir bu cümleler.Rahat ol günaha felan girdiğin yok dille asla ikrar etme yeter.Ve kalbine böyle seyler geldiğinde nas felak ayetel kürsi felan oku.Ve gusülsüz gezme.243 Yorumla- +1 yıl
devamlı geliyor :(
- +1 yıl
Ya o dönem banada devamlı geliyodu benimde çok psikolojim bozulmustu 18 yasımda felan olmustu bu bana o zamanlar fark ettimki boş vakitlerimde geliyo bu hep.Okuldayken gelmiyo mesela çünki zihnim devamlı ya derslerle ya arkadaşlarımla meşgul.Ama eve gelip televizyon başına geçince gelmeye başlıyo hemen o düşünceler.Boş vakitlerini sporla felan geçir.Roman felan okumayı deneme ben denedim işe yaramıyo :) Dini kitaplar okuyarak bilgini artırabilirsin.Simdilik sunu bil yeter günaha girmiyosun
inanıyosun ve Allaha kufrediyosun cok sacma kusura bakma .dinden cıkmıs gibi hissetme zaten cıkarsın tövbe et otur kuran oku dua et Allaha sıgın . boyle duusndugundede nas felak oku
210 Yorumla- +1 yıl
isteyerek etmiyorum ama :( içimde bir ses söylüyo
- +1 yıl
Dinden çıktığı felan yok kalbe gelen vesveseyi dille ikrar etmedikçe dinden felan çıkmaz günahada girmez ama sen bilmeden fetva verip sen dinden çıktın dersen birine sen dinden çıkarsın.Aynı sey benimde basıma geldi ve ben danıstım yardım aldım bilgi aldım böyle dinden çıkma gibi bir durum söz konusu değil bu inanmamaklada alakası yok vesvese diye bisey var sonucta değilmi
- +1 yıl
Ne bicim insansınız psikolojik baskı yapmaya utanmıyormusunuz gelmişsiniz böyle yorum yapıyorsunuz
- +1 yıl
- +1 yıl
bunlar inatçı düşünceler çocukluk travmalarından biliyorum okb bilimde
- +1 yıl
@Mero12345 Şeytan ilk olarak kalbe bir şüphe atar, kalp kabul etmeyip rahat bir şekilde namaza devam ederse, şeytanın attığı şüphe küfre, sövmeye ve edepsiz sözlere döner, hatta bazı pis hatıraları ve çirkin hâlleri aklında canlandırır. Ve namazın ortasında, kişinin aklından ağza alınmayacak derecede küfürler geçer. O küfürlerin ve edepsiz sözlerin de etkisiyle “Eyvah! Ben Rabbime karşı nasıl bir edepsizlik ediyorum derhal namazı terk etmeliyim.” der namazdan çıkar ve ümitsizliğe düşer. Bu durum daha da devam ederse namazı bütün bütün bırakır, gaflete dalar. Bu vesvesenin dermanı ise şudur:
“Ey maraz-ı vesvese ile mübtela! Biliyor musun vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür. Küçük görsen, küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder. Havf etmezsen (korkmazsan) hafif olur, mahfî (gizli) kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir. Mahiyetini bilsen, onu tanısan gider.
+1 yılcanım arama motoruna bir obesesif bozukluk yazıp okur musun
33 Yorumla- +1 yıl
Bende yeni oldu bu neden insnaalrı korkutuyorsun zaten sıkıntı çekiyorum içindeyim geceelri uyumuyorum
- +1 yıl
Bilerek haşa söyleyenler var istemsizce olanlar çıkar tabiki düşünceyi engellemeyenler bunun dışında
- +1 yıl
@Barış125225 Şeytan ilk olarak kalbe bir şüphe atar, kalp kabul etmeyip rahat bir şekilde namaza devam ederse, şeytanın attığı şüphe küfre, sövmeye ve edepsiz sözlere döner, hatta bazı pis hatıraları ve çirkin hâlleri aklında canlandırır. Ve namazın ortasında, kişinin aklından ağza alınmayacak derecede küfürler geçer. O küfürlerin ve edepsiz sözlerin de etkisiyle “Eyvah! Ben Rabbime karşı nasıl bir edepsizlik ediyorum derhal namazı terk etmeliyim.” der namazdan çıkar ve ümitsizliğe düşer. Bu durum daha da devam ederse namazı bütün bütün bırakır, gaflete dalar. Bu vesvesenin dermanı ise şudur:
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
Kardeşim şu an aynı durumu bende yaşıyorum inan:( Bu ilk başta namazda gelmişti bir kere sonra dedim nasıl böyle bir şey yaparım nasıl aklıma böyle bir şey gelebilir. Kafama attıkça arttı arttı arttı. Ama bir yandan da bakarsan kafamdaki düşünceler arttıkça benim hareketlerin düzeldi. İşte ne bileyim eskiden ezan okunurken ben vakti geçirir öyle kılardım şimdi ezanın öncesinden hazırlanıyorum vakti geçmesin diye. Ama hala gelmeye devam ediyo ben o zaman ilk geldiğinde eğer bu vesvese işini bilmiş olsaydım şu an bu durumda olmayacaktım. Ama diğer arkadaşlarında dediği gibi aklını bol tutarsan şeytan seninle uğraşmaya çalışır. Aklın dolu ama yine de geliyor, bana da oluyor bu her daim aklımda, namaz kılarken zevk alamıyorum, ama eğer aklımızı hakikat larla meşgül edersek uzak durur. Ben şu sıralar Risale-i Nur'a merak saldım, inşallah ona başlayacağım. Sana da aynısını öneririm. orada özellikle Sözler kitabında 21. Söz İkinci makamı oku devamlı. Birde sana Sözler kökünden aldığım bir yazıyı bırakacağım:) Şeytan ilk olarak kalbe bir şüphe atar, kalp kabul etmeyip rahat bir şekilde namaza devam ederse, şeytanın attığı şüphe küfre, sövmeye ve edepsiz sözlere döner, hatta bazı pis hatıraları ve çirkin hâlleri aklında canlandırır. Ve namazın ortasında, kişinin aklından ağza alınmayacak derecede küfürler geçer. O küfürlerin ve edepsiz sözlerin de etkisiyle “Eyvah! Ben Rabbime karşı nasıl bir edepsizlik ediyorum derhal namazı terk etmeliyim.” der namazdan çıkar ve ümitsizliğe düşer. Bu durum daha da devam ederse namazı bütün bütün bırakır, gaflete dalar. Bu vesvesenin dermanı ise şudur:
“Ey maraz-ı vesvese ile mübtela! Biliyor musun vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür. Küçük görsen, küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder. Havf etmezsen (korkmazsan) hafif olur, mahfî (gizli) kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir. Mahiyetini bilsen, onu tanısan gider."Vesvese her türlü olabilir inan. Sen yeter ki aklına gelen kötü düşünceleri takma yerine iyileri getir rahat olmayı çalış. Rabbim kalbimizden geçenleri biliyor😊101 Yorumla- 1 yıl
Abla benimde vesvesem vardı, kalbimi rahatlattın Allah CC razı olsun 💗
+1 yılBak şimdi ben seni assam kessem 27 parçaya ayırsam vs. ama aklımda sonrada polise gidip ben aklımda buna böyle böyle yaptım desem polis bana git işine saçma saçma konuşma der aynı durum dil ve hal ile bunu fiiliyata geçirmedikçe mesul olmassın. Hızrsızda boş eve girmez. Şeytan sende iman varki çalmak için uraşıyor. Bu vesvesedir vesveseyi büyük görürsen büyür küçük görürsen küçülür gider. Allaha şükür et sende iman varki şeytan uraşıyor Allah hepimizi şeytan ve cinlerin vesvese ve şerlerinden korusun takma sen kafana küçük gör küçülür. Sende vicdanında kalbinde ruhunda herhangi bir sıkıntı yok sprun şeytanda takma sen.
250 Yorumla
+1 yılHislerini cok iyi anlıyorum inan bana insan o an ne kadar vesvese olduğunu bilse de hatta günah ya da sevap dahi olmadıgını bilse de neden ben diye düşünüyor o an çaresiz kalıyorsun cünkü söylemek istedigin o degil ama düşüncene engel olamıyorsun aslında tabi ki müslümanız elhamdulillah ama gerçekten yorumların birkaçı psikolojik baskı yapmış size hiçbir şekilde takılmayın kimse dört dörtlük degil yanlız degilsiniz emin olun buna bol bol dini kitaplar okuyun bakın zor ama cidden düşünmeyin düşündükçe gelir daha cok gelir umarım okursunuz
111 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten benimde öyle ilk zamanlar o kadar bilgisizdim ki o kadar kafamda kurdum ettim. Sonra daha da arttı vesvese farklı şeylere dönüştü. Bende diyorum Rabbim biliyorum kalbimden geçen bu değil çünkü gerçekten büyük bi rahatsızlık çekiyorum ve neden böyle diyesim geliyor. Gerçekten başkalarında da böyle şeylerin olduğunu bilmek beni biraz rahatlattı yoksa kendimi yiyip bitiriyorum. Birde artık bende şu geçti "işte ben dinsiz miyim, bunlar benim düşüncelerim, günaha giriyorum" Aksine şuanda takıldığım ve üzüldüğüm konu bunu bir zamanlar çok takmam ve artık kafamın içinde yer edinmesi. İnşallah Rabbim hakkımızda hayırlısını eylesin. Dediğiniz gibi aklımızı bolca hakikatle meş gül etmek gerekiyor:)
- Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılsadece takıntı yapıyorsun ekstra bir durum yok.şeytan vesvesesi falan filan diyeceklerdir ki demişlerde ama inan bana şeytan işi gücü bırakıp sana küfrettirmez. içinin gıcıklanacağını bildiğin halde tebeşir tırnaklamak,yün kazak dişlemek gibi bir olay bu.düşüncelerinle korkuların birbirine karışıyor ve bir yarış başlıyor bilinçaltında.küfür etmeyeceğim diye düşünme küfür etmiyorum bu sadece aptalca bir düşünce de ve sakin ol o zaman düzeleceksin.
44 Yorumla- +1 yıl
napıcağımı bilmiyorum :(
- +1 yıl
hiç bişi yapmayacaksın sana has bir olay değil bunu anla ve şeytan ya da başka bir varlığın işin içinde olmadığını senin o kadar özel biri olmadığını kabul et.sakinleştiğinde normale döneceksin ama bu olaya anlamlar yüklemeye devam edersen takıntılı olursun
- +1 yıl
bundan sorumlumuyum peki ?
- +1 yıl
bilmediğim konuda yorum yapmam ama şu var,sorumlu olsan vazgeçebilecek misin?sen hala bu olayı tetikleyecek düşünceler peşindesin malesef Allah kolaylık versin
+1 yılMerak etme bu bit hastalik (Obsesif Nevroz) bu rahatsizlik genelde titis ya da kuralci insanlarda olur bir psikiyatrist ile gorusmeni tavsiye ederim ayrica icinden soyledigin ve size ya da harekete surmedigin hicbirseyden sorumlu degildir insan o yuzden gunah olmuyor merak etme🙂
60 Yorumla
10 aykardeşim bana da aynısı oluyor ve daha 19 yaşında imanlı bir gencim namazdq iken aklını boşalt tamamiyle yaratan rabbinin adına inan hakikate yeğle kendini namazda iken hiçbir şey düşünme beynin sanki düşünme özelliğini kapatmış gibi kendini sıkma vesveselerde
00 YorumlaSelamun Aleyküm Ben istemsiz Bir Şekilde Dine ve imana küfür ettim Bir şahsa Karşi boşluğuma Geldi isteyerek Yaptiğim birşey Değil Abdest Aldim Tövbe Ettim Ama Küfür Ederken Din iman Manasinda Amacim İslam Müslümanlik Değildi Yardimci Olabilecek var mı :(
22 Yorumla- +1 yıl
İçinden mi yoksa dil olarak mı dil olarak dediysen gusul al şahadet ve ağlayarak ezanlardan sonra önce istiğfar sonra şükür sonra dua ile çaba ile iste muhtaç gibi asla yapamayacağına tövbe et unutma kardeşim allah ölü ile zina eden bir insanı bile bağışlamış günlerce ağladığı için kimler bağışlandı istemsiz diyorsun istemsiz hiç bir şeyden sorumlu değiliz bu konuları çok araştırdım ve saçma sapan yarım yamalak bilgili insanların sözüne kulak asma
düşüncelerınden degıl eylemlerınden sorumlu olacaksın,seytan vesvese verıyor bı kelımeı sahadet yeter bu duruma..
35 Yorumla- +1 yıl
içim rahat olmuyor herkese soruyorum bu durumu ne zaman nasıl geçer ?
- +1 yıl
şimdide Allah'ım beni kurtar affet diye ağladım dua ettim ama napıcağımı bilmiyorum
- +1 yıl
inşallah aklımdan bir an önce çıkar :(
+1 yılsanki hep böylemisin o halde etkilendiğin bişey var
06 Yorumla- +1 yıl
geçen gün banyoda gusül abdesti alırken aklıma geldi o zamandan beri hiç çıkmadı hep devamlı aklımda 1-2 dakikalığına unutuyorum sonra tekrar başlıyor
- +1 yıl
o olayla ilgisi yok başka bişey olmuş hayatında
- +1 yıl
ne gibi bişey mesela
- +1 yıl
onu sen bulacaksın
- +1 yıl
hayatında başka bişey olmuş dedin ne gibi bişey olduğunu bilsem daha çok yardımcı olabilirim
- +1 yıl
seni etkileyen bir olay olmuş onu dedim
Aile & Toplum konusunda 403 cevap paylaştı. Beyninden gelen seslere engel olamıyorsun sanırım :) küfretmemek için kendini kasarsan daha çok yaparsın. ;)
02 Yorumla- +1 yıl
ama ettikçede kafayı yiyorum günaha girmiş gibi hissediyorum rahat bıraksam aklıma neler neler gelicek
- +1 yıl
Birine, içinden şuna küfretmeden durabilir misin? dersen bir süre sonra küfür etmeye başlar istemedikçe daha çok eder. Bu konuyu düşünmeyi bırakmalısın kafanı beynini başka şeylerle meşgul etmelisin. Örneğin çok sevdiğin bir diziyi izlerken muhtemelen bu dediğin olmuyordur. Sen kendini kasmaya devam ettikçe buda devam eder.
kötü şeyler düşünürsen günah değilde iyi şeyler düşünürsen sevap.. yani sen günah işlemiyorsun. sevapta. :D her neyse acaba 3 harfliler mi yaptırıyor sana bunları?
20 Yorumla
+1 yılKuranı kerım okumak kalbı temızler Kuranı kerım oku...
80 Yorumla
+1 yılsenin taaaaa a...na koyayım o zaman hatta poppişinede hatta ikisini bir edeyim belki o zamn ALLAH a ve dine degil bana kür edersin canm
13 Yorumla- +1 yıl
evet :)
- +1 yıl
Ne sacmalıyorsunuz olum
düşündüğün günah günah değil ama düşündüğün sevap sevaptır böyle bir din islam lakin şu var bunu kendini kandrmak için kullanma
20 Yorumlabu düşüncelerinden uzaklaşmaya çalış, bol bol dua et. korkma, eninde sonunda Allah'ın izniyle düzelirsin.
30 Yorumlabirazdan cemaatçiler müritçiler tebliğciler taşlamaya gelirler soruna gelince sebebi önemli sana tavsiyem iyi bir psikiyatr olacaktır
00 YorumlaVesvese o ozunde oyle bırı deılsın bu beynındekı kurgu. Ayetel kürsü okumanı tavsıye ederım
10 Yorumla
+1 yıliçine 3 harfli bişe girmiş sanırım ikinci harfi ''i'' :D
00 YorumlaŞu anki durumunuz nasıl fikirlerinize ihtiyacım var aynı durumu şu an yaşıyorum nasıl bir yol izlemem lazım
00 YorumlaBENIMDE ICIMDEN ALLAHA KÜFÜR EDIYORUM BANA YARDIMCI OLUN NE YAPMALIYIM DINIMI KITABIMI ALLAHIMI COK SEVIYORUM BANA YARDIMCI OLUN TS
32 Yorumla
+1 yılBu durum tamamen vesvesedir kardeşim. Bu videoyu izlemeni öneririm iyi gelecektir.
01 Yorumla- +1 yıl
Link paylaşmıştım ama çıkmamış. Video ismi: Uğur Akkafa İçimden Allah'a küfretmek geliyor.
Bunun günahı yok. Bu şeytanın sana verdiği vesveseler dir
00 YorumlaGusulu alirken icimden vesvese geldi alaha kufretim abdestim gecersizmi sayilir
00 YorumlaBanada oluyor aynısı ama bende bilmiyorum ne yapacağımı?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılseytanin vesvesesi takmassan unutursun uzerinde durdukca daha cok yapasin gelir
10 Yorumla
+1 yılniye ediyorsun? ne zaman ? nasıl ?
03 Yorumla- +1 yıl
Normalde olmuyor bir işle meşgulken falan ama yalnız başıma kaldığımda falan aklımdan hep Allah'a dine peygamberimize küfürler geçiyo ve bunu durduramıyorum çok ağlıyorum.
- +1 yıl
etmiyorsun ama düşünüyorsun. doğru bulduğun bişe değil. yani. normaldir.
- +1 yıl
isteyerek etmiyorum kötü bişey yaptığımı düşünüyorum içim hiç rahat değil dinden çıkmış gibi hissediyorum kendimi
şeytan seninle uğraştığına göre iyi birisin
120 Yorumla- +1 yıl
Kendimi günaha girmiş gibi hissediyorum. Her aklıma geldikçe kelime i şahadet getiriyorum ve besmele çekiyorum.
- +1 yıl
ama kendimi çok kötü hissediyorum hiçbişey yapasım gelmiyor kafayı yedim artık
- +1 yıl
evet herşeyi kafaya takan biriyim şuan bile hala içimden küfrediyorum bunu engellemek için kendi kendime şarkı söylemeyi deniyorum :( ama olmuyor
- +1 yıl
önceden 2 defa psikoloğa gitmiş bir insanım hocalarda okuyup üfledi
- +1 yıl
ilaç vermediler hiç ruh ve sinir hastalıklarına gitmiştim
- +1 yıl
her eczanede bulunurmu ve fiyatı ne kadar ?
- +1 yıl
bilmiyorum ama herşeyden sıkıldım insanlara bişey yapmadığım halde beni sevmiyolar sevilmiyorum herşeyi kafama takıyorum sürekli uyumak ağlamak istiyorum aile içi sorunlarımda var napıcağımı bilmiyorum :(
- +1 yıl
reçetesiz alınırmı o ilaç
- +1 yıl
peki napmalıyım anneme bu durumdan bahsettim kızım sen manyakmısın dedi
- +1 yıl
kafamın içinden istemsiz edilen küfürlerden öteki dünyada sorumlu olurmuym
Gizli Üye(36-45)+1 yıldindar psikolog a git derim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİçindeki yobaz ateist...
02 Yorumla- +1 yıl
Ateistlikle alakası yok. Ben tüm kalbimle Allah'a inanan ve sığınan bir insanım.
Yemin ederim banada oluyor boyle
00 YorumlaCin carpmis seni
01 Yorumla- +1 yıl
bence baska bısey olmussa terbıyım musadse etmıyı bıde su cocugu komple lazere gotur garıbım ucube gıbı kalmıs ne bıcım ebeveyınsınız la :)
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılYanmışsın sen :(
01 Yorumla- +1 yıl
nasil yani :(
+1 yılvay munafık
01 Yorumla- +1 yıl
Münafık kelimesi de insanı dinden cıkarır aklın esince kullanamazsın öyle senin munafık dedigin insan adam gibi soruyor uyguladıgın psikolojik baskının farkında mısın 4 4 lük müslüman mısın?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar