Basimiza her gelen bir baskasina yaptigimiz kotulugun bedeli mi?
Yoksa herkesin imtihani farkli mi?
Buyurun;
Yoksa herkesin imtihani farkli mi?
Buyurun;
Kaderimizde ne varsa onu yaşarız..Yaşadığımız hayatta güzellik olsun kötülük olsun hepsinin bir nedeni vardır..
Başımıza gelen kötülük ise eğer, bunu hemen birisine olan kötülüğümüzün bir cezası olarak değerlendiremeyiz..Bu bazen bizim için bir sınav da olabilir..Bütün kötülükleri ceza olarak düşünmek ruhi durumumuzu fazlasıyla bozar..
Nedenine odaklanmak yerine başımıza gelene nasıl sabredeceğimize odaklanmak daha yararlı olur kanaatindeyim..
ben teşekkür ederim canım.
kader anne babamızdır doğum günümüzdür ölüm günümüzdür...
kader değiştirilemez.
ALLAH kimseye üstesinden gelemeyeceği yük vermez ancak kimi insanlar sırtındaki 10 kiloyu 100 kilo görür kimide 1 kilo görür işte bu adalettir. size verilen beyni kullanmasını bilirseniz milyonlar gözünüzde bir hiçtir.
kusuruma bakma ama kaderimizde ne varsa biz onu yaşamayız Allah ne yapcağımızı bildiği için kaderimizi öyle yazıyo yani bu çok saçma bir düşünce
herkes herseyin karsiligini alamaz bu dunyada oteki dunyaya kalmali ki bizi kurtaracak bazi seyler olsun dimi ;)
Bu dünyada olmazsa ahirette karsiligini alır genelde bu dünyada alır.Yaptıgımız iyilikler ya da kötülükler dönür dolaşır bizi bulur birebir ya da dolaylı olarak.Bazen birine kötü şeyler yapmak gelir ve bana dönüp dolasip karsılıgı gelecegi aklıma gelir hemen vazgecerim özellikle sinirlenince beddua verme konusunda...
hayır almaz. asıl hesap öbür tarafta görülecektir. eğer bu dünyada herkes yaptığının karşılığını bulacak diye bir anlayışa sahip olursan,haksızlığa uğradığında ve sana haksızlık yapan hayatına devam ettinde bu sefer ilahi adaleti sorgularsın ki bu senin için çok yanlış olur.
Cevap
11Cevap
her yapılanın karşılığı bu tarafta olmuyor.herkesin imtihanı farklı, alacak verecek öteki tarafta belli olur.
bize kötülüğü dokunmuş bir kimsenin başına gelen kötü bir şey bizi baglamaz o zaman.onun imtihanıdır
:)
Iyilik ve kötülük karşılıksız kalmaz merak etme yaptığın bir iyilik beklemediğin zaman karşına iyilik olarak karşına çıkar yaptığın kötülükte aynı şekilde
kimisii dünyada çekerr kimisidee ahirettee sonuçç olarakk ektiginii illakii biçecek..
Bu dünya da alınmazsa ahirette karşılığı alınacaktır.
Er ya da geç alır ama geçmişi de düzeltemeyeceğin için hiç takılma. Olduğu gıbı yaşa
almıyor aldığına inanmıyorum
İmtihan yok iyiliklerde karşılık bulmuyo ...
Bence alır,buna inanarak yaşıyorum daima..
sen ne olsn istiyorsn :)
herkez kendine yapıyor düşünme bu kadar derin ;)
Allah bilir onu alanda vardır almayanda
alıyor ancak biraz zaman alıyor
hayır almıyor..
ne ekersen onu biçersin boşuna dememişler
islam ilmihaline bir bakmayı dene islam ilmihalinde şöyle yazıyor: kaderiniz sizin yaşayacaklarınıza göre yazılıyor şöyle düşünmeyin ki nasıl olsa biz kaderimizde ne varsa onu yaşıyoru yanlış düşüncedir bir bak istersen
kesinlikle alır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar