Halka değil, Hakk’a inanan; meclisinin duvarında “Hakimiyet Hakk’ındır” düsturuna hasret çeken, gerçek adâleti bu inanışta bulan ve halis hürriyeti Hakka kölelikte bulan bir gençlik…
Necip fazil kisakurek

Halka değil, Hakk’a inanan; meclisinin duvarında “Hakimiyet Hakk’ındır” düsturuna hasret çeken, gerçek adâleti bu inanışta bulan ve halis hürriyeti Hakka kölelikte bulan bir gençlik…
Necip fazil kisakurek
Üstad haklı yine. Ama vermek istediğiniz mesajı soruya değil, detaya yazarsanız daha çok etkileşim alırsınız. Keza böyle sorunca dönüp bakan da olmuyor, dikkate alan da
Görmek isteyen görür sadece nefislerine ağır geliyor Dünyalık değil ondan
Binlerce çiçek var ama gül başka, 12 tane ay var ama bu ay başka, milyonlarca insan var ama dost başka...
Peki ya kaç tane İlah var?
Hakkı verende tek İlah, adaleti en doğru tecelli edecek olanda tek İlah, zalime korku salacak olanda mazluma umut olacak olanda tek İlah'tır şüphesiz bunların hepsini hesap günü gelip çattığı vakit gerçekleştirecek olanda La ilahe illallah diye feryat edeceğimiz "Allah'tır".
Bunun bilincindesin ne güzel mükemmel cevap 👍
Teşekkürler
Rica ederim ben teşekkür ederim bu yorum için
Rica ederim
👍
Beni birine benzetmedin mi nick olarak değil yorum tarzı olarak..
Aynı koşimişimisin aklımda geçti
Kişimisin
Önce bir aklındaki kişi kim onu ögreniyim.
Önce sen söyle bende doğru diyeyim
Aklında bir kişi yok
Var aslinda
O zaman?
Turk İslam kızı
O senmisin
Hayır
Şaka şaka evet benim
Kimsin bilemedim
Bu sözler zaten ondan başkası olamaz tanıdığım takvali insanlardansin
Takvan harbiden çok yuksek
Teşekkür ederim
Rica ederim 👍
Teşekkürler eic için
Önemli değil
Cevap
1Cevap
Evet katılıyorum
İnaniyoruz da olmuyor oysa hayirlisyle guzellikle istiyoruz😭😭
Bi inaniyorum umut bagliyorum olacak o Rabbin buyuktur verir vricek diye cunku ondan guclusu kudretlisi yoktur die sonra da bi ozguvenm kiriliyo umutlarimi istemsizce kaybediyorum oncelerdende yasadigin icin urkek korkak umutsuz biri oluyorum kalbim o kadar aciyor yaniyor ki anlatamiyorum keske intihar cesareti gelsede olsem diyorum kendime😭😭
Asla aklında intiharı geçirme Allah sevdigi kuluna dert veririmiş
Bir derdim bitiyo oburu basliyo 25 senedir vallahi dayanacak gucum kalmadi insallah acilen hemen ölürüm iman amin🤲🤲😭😭
Yaşaman hayirlisiymis yasiyorsun bu geçici dünyada hiçbir şey kalıcı değil en mutlu animizda geçecek en kötü animizda gececek sapret ve dua et imtihandayiz
Her zorluğun yanında bir kolaylık vardır." (İnşirah, 94/5) âyeti
İnşirah suresi oku ferahlasin içiniz
Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:
Ehl-i sünnet âlimlerinin yolunda olan Müslümanlar genelde çok sıkıntı çekerler. Ancak çektikleri, Peygamberlerin ve âlimlerin çektiklerinin yanında çok azdır, deryada bir damla bile değildir. Peygamber efendimiz, hiçbir peygamberin kendisi kadar sıkıntı, eziyet, acı çekmediğini bildirmiştir. Allahü teâlânın en sevdiği kulu böyle sıkıntı çekince, bizlerin ufak bir rahatsızlıktan dolayı isyan etmemiz, şikâyetçi olmamız uygun olur mu? Üstelik üzüntü, sıkıntı, dert, elem, keder, Allah’ın sevdiği kullarının boynuna attığı kementtir. İnsan, hep başkalarıyla meşgul olup gaflete düşer. Allahü teâlâ, mümin kullarına dert ve bela vererek, bu gafletten uyandırır, onları başkalarına bırakmaz, sadece kendisiyle meşgul eder. Onlar da başka şeyle meşgul olmayıp dua eder, inler. Bu, Rabbimizin hoşuna gider.
Birsey sorucam bana mesaj atabilir misin ayip seyler degil insancil
Tamam
yok ikisine de inanmıycaz
2 side yoksa boş tek kurtuluş var o da o
var deyince olmuyo maalesef yoksa yoktur.
Var zaten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?